Sport

SSC Farul, la un punct de promovare Emoţii mari! Au aşteptat pe gazon finalul meciului de la Modelu. Şapte minute cât o viaţă!

Sâmbătă de vis pentru suflarea faristă! În cele din urmă, contracandidata SSC Farul la promovarea în Liga a 2-a, Progresul 1944 Spartac, s-a împiedicat, iar formaţia constănţeană este la numai un punct de eşalonul secund!

În etapa a 25-a, penultima a campionatului, SSC Farul a învins în deplasare CSM Olteniţa cu 6-2, iar Progresul 1944 Spartac a cedat pe terenul formaţiei Înainte Modelu cu 0-1, printr-un gol marcat în minutul 90+7. În urma acestor rezultate, SSC Farul, liderul clasamentului, s-a distanţat la trei puncte de Progresul (a doua clasată), iar sâmbătă, 26 mai, „marinarii“ au nevoie de un egal în disputa de la Constanţa cu Sportul Chiscani, pentru a fi siguri de promovare.

Ce poate fi mai minunat decât atât?

SSC Farul a jucat la Olteniţa cu urechea la Modelu, sperând la veşti bune. Iar scorul de acolo continua să se menţină 0-0, ceea ce era foarte bine pentru constănţeni. Prima s-a încheiat partida de la Olteniţa. La Modelu se mai juca. Jucătorii şi antrenorii de la SSC Farul, alături de conducători şi suporteri, au rămas pe gazon, cu pumnii strânşi, sperând ca oaspeţii să nu dea gol în minutele de prelungire. Care nu se mai terminau! Au fost şapte! Cât o viaţă! Emoţii mari, aşadar, pe gazonul de la Modelu, printre farişti, care, în cele din urmă, au primit cea mai fumoasă ştire: în ultimul minut suplimentar, Modelu a dat gol şi a câştigat cu 1-0! Ce poate fi mai minunat decât atât?

Aşteaptă spectatorii în număr mare

„Am aşteptat ultimele minute pe gazon. La noi se terminase şi am aşteptat să vedem cum se încheie şi meciul de la Modelu. Au fost momente foarte emoţionante pentru toată lumea. Noi eram mulţumiţi şi cu un rezultat de egalitate. Am înţeles că a fost o partidă destul de echilibrată. La fazele fixe au fost mai periculoşi cei de la Progresul 1944 Spartac, având şi două bare, dar şi Modelu a ratat câteva situaţii, unu la unu cu portarul. Până la urmă, contează mai puţin cum s-a scris istoria meciului, ci că noi suntem la un pas de Liga a 2-a şi ne jucăm promovarea în ultima etapă, pe teren propriu, când sper ca spectatorii să vin în număr cât mai mare, să ne bucurăm împreună“, a declarat Petre Grigoraş, antrenorul principal al SSC Farul.

Cu Dragu şi Momodou în atac

La Olteniţa, tehnicianul nu l-a putut folosi pe Alex Grigoraş, accidentat, iar Tudorică, cel care se confruntă cu o mai veche accidentare, nu a fost forţat, fiind aruncat în luptă câteva minute, pe final. În aceste condiţii, sistemul de joc a fost schimbat puţin, la mijloc jucând Călinţaru - R. Stănescu - Cârstocea - Şicu, iar în atac Dragu fiind distribuit mai retras în spatele vârfului împins Momodou. Portar a fost Gurău, iar apărarea: Iani - Diakite - Kwadwo - Androne. Au mai jucat: Robu, Botea, Vl. Suciu şi Tudorică. „Am câştigat fără probleme la Olteniţa, dar succesul nu era suficient. Din fericire, cei de la Modelu au reuşit să încurce Progresul 1944 Spartac. Au jucat foarte bine, din câte am înţeles. Ne-au facilitat misiunea de îndeplinire a obiectivului. Suntem foarte aproape de Liga a 2-a şi mă bucur mult pentru toţi: jucători, antrenori, spectatori, conducători, cei care ne finanţează şi ne sprijină sub toate aspectele. Am trecut şi prin momente foarte grele - se ştie foarte bine cum am plecat la drum în Liga a 3-a - dar ce contează cu adevărat e că suntem la un pas de promovare“, a mai spus Grigoraş. Sâmbătă, cu Chiscani, nu va juca Iani, suspendat.


„Să ajungi în doi ani din Liga a 4-a în a 2-a nu e uşor“


În 2001, FC Farul promova în Divizia A, în urma barajului de poveste cu FCM Bacău, având în staff-ul tehnic doi dintre antrenorii de acum (Petre Grigoraş şi Marian Dinu). Aceştia sunt la numai un punct de o altă promovare în „alb-albastru“. Invitat să facă o comparaţie între cele două momente, Grigoraş a spus: „Atunci a fost cu totul şi cu totul altceva. Eram tânăr, la începutul carierei şi a fost o altfel de luptă, un baraj, o dublă cu FCM Bacău senzaţională. Şi acum va fi o promovare, dar cred că nu există termen de comparaţie cu cea din 2001. Totuşi, au fost emoţii şi trăiri plăcute şi acum. Am văzut cum întreaga suflare faristă s-a bucurat enorm că, după această etapă, avem prima şansă de promovare. E un sentiment deosebit. Mă bucur că oraşul e la un pas de Liga a 2-a. Să ajungi în doi ani din Liga a 4-a în a 2-a nu e uşor. Au acces în eşalonul secund echipe de tradiţie, cu suporteri, şi cred că vor fi lucruri interesante în sezonul viitor. Fără ajutorul autorităţilor locale, nu reuşeam. Sper ca şi la anul să fie alături de noi. Sunt convins că vom reuşi să tranşăm în favoarea noastră meciul cu Chiscani, iar apoi ne vom concentra pe ce va urma. Să discutăm vizavi de ce se doreşte în continuare, ce posibilităţi sunt pentru stagiunea următoare, astfel încât să facem iar un sezon bun şi, de ce nu, să ajungem din primul an în prima ligă“, a punctat Petre Grigoraş.

Sursa foto: Facebook (SSC Farul)


Citeşte şi:

SSC Farul Constanţa, ca şi promovată! După victoria de la Olteniţa, suporterii au sărbătorit cu jucătorii la stadion

SSC Farul, foarte aproape de promovare! A învins cu 6-2 la Oltenița, iar Progresul 1944 Spartac a pierdut la Modelu!
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Medalii în familie Atleta Coculeana Oltean, de la Constanţa, triplă campioană a României la masters, cu două recorduri naţionale (galerie foto)

22 Feb 2019 720

Marco Ehmann, de la Dinamo la SSC Farul Constanța

21 Feb 2019 668

Daniel Toma, un alt fotbalist transferat de SSC Farul Constanţa

21 Feb 2019 779

SSC Farul Constanţa, succes la scor în amicalul cu CS Medgidia (galerie foto)

20 Feb 2019 1224

SSC Farul Constanţa susţine astăzi ultimul amical înaintea reluării campionatului (galerie foto)

20 Feb 2019 900

SSC Farul Constanța l-a înregimentat și pe Tudor Moldovan

19 Feb 2019 862

Încă două transferuri Pedro Celestino şi Adrian Juncu, la SSC Farul Constanţa

19 Feb 2019 861

I se spunea „Jair“ Marinarul român care a murit lângă Dana Militară a Portului Constanţa a jucat fotbal la Farul Tuzla

19 Feb 2019 4995

SSC Farul Constanţa l-a achiziţionat şi pe Diogo Rosado

18 Feb 2019 786

Sondaj de opinie Credeţi că SSC Farul Constanţa va avea un 2019 de succes, în care îşi va atinge obiectivele?

18 Feb 2019 1009

SSC Farul Constanţa a intrat în linie dreaptă. Amicale şi achiziţii Petre Grigoraş - „Sunt convins că echipa va arăta altfel în joc“

18 Feb 2019 1961

SSC Farul Constanța l-a achiziționat și pe Arif Demir

16 Feb 2019 1341

SSC Farul Constanța a anunțat încă trei transferuri. Miercuri, ultimul amical înaintea începerii campionatului (galerie foto)

16 Feb 2019 1165

SSC Farul Constanța a anunțat transferul lui Joao Diogo și al lui Rafael Miranda

14 Feb 2019 1193

Cristi Boboc şi Cristina Bujin vor concura la Campionatul Balcanic de atletism pentru seniori

14 Feb 2019 467