SSC Farul, meci cu ASU Poli Timişoara Petre Grigoraş - „Cu atitudine, avem şanse la un scor pozitiv. Vrem continuitate“

Aflată pe locul 14 în clasament, cu nouă puncte, după trei victorii şi şase înfrângeri în nouă meciuri, golaveraj 15-22, SSC Farul joacă în runda a zecea a Ligii a 2-a în deplasare, cu ASU Poli Timişoara (locul 11, cu 11 puncte), sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 12.00.
Formaţia de pe litoral se confruntă cu trei absenţe la acest meci, Fotescu, Lamine şi Stavrev, toţi accidentaţi. Fotescu a suferit o leziune musculară la ultimul meci, în vreme ce Lamine se pare că săptămâna viitoare va fi operat.
 
„Fotescu e o pierdere importantă. Chiar dacă a venit de puţin timp la SSC Farul, are o atitudine pozitivă, ceea ce e îmbucurător. La ecografie a ieşit că are o leziune musculară, astăzi (n.r. ieri) va face şi un RMN. Sperăm să nu fie mai grav şi să lipsească mai mult timp. Oricum, e cert că pentru următoarele trei jocuri de campionat iese din calcul. În ce-l priveşte pe Lamine, e o problemă mai veche, care s-a acutizat şi din păcate jucătorul nu mai poate fi folosit până nu se va interveni chirurgical. Stavrev e accidentat în continuare, astfel că la meciul de la Timişoara cei doi portari vor fi Mihai Popa şi Rareş Raclău“, a declarat Petre Grigoraş, antrenorul principal al SSC Farul.
 

Trei meciuri într-o săptămână

 
Pentru SSC Farul urmează o perioadă încărcată, cu trei meciuri într-o săptămână, sâmbătă la Timişoara, miercuri acasă cu U Cluj şi sâmbătă în deplasare cu Aerostar Bacău. „Ne aşteaptă o săptămână extrem de importantă, cu trei jocuri, dintre care două în deplasare, la echipe aproape de noi ca punctaj, Timişoara şi Bacău. Între ele se intercalează meciul cu U Cluj, de pe terenul nostru, un derby de tradiţie. Nemergând cu avionul, vom parcurge în jur de 3.000 de kilometri în cele două deplasări. Vrem să avem continuitate după victoria cu ACS Energeticianul, iar un scor pozitiv la Timişoara (care poate fi şi un egal) ar fi extraordinar. Dacă jucătorii vor avea aceeaşi atitudine ca la partida trecută, avem şanse să nu pierdem. Într-un meci depinzi şi de alţi factori, de şansă, dar cel mai important factor e determinarea fotbaliştilor şi felul în care vom reuşi să ne refacem după un drum foarte lung. Va fi o deplasare dificilă, dar asta nu înseamnă că nu avem speranţe. E important însă că plecăm cu două zile mai devreme. Încercăm să scurtăm pe cât posibil starea de oboseală, iar sâmbătă, la ora jocului, să fim în plenitudinea forţelor şi să oferim o replica susţinută echipei gazdă“, a punctat Petre Grigoraş.
 

Atitudine responsabilă şi profesionistă

 
Tehnicianul constănţean apreciază că ASU Timişoara e o formaţie puternică, având în componenţă jucători cu experienţă, mulţi dintre ei cu meciuri şi la Liga 1. „E o echipă iubită, care a plecat şi ea de jos şi a ajuns aici. La un moment dat, avea intenţii serioase de a promova în Liga 1. Le spun mereu jucătorilor ca atunci când ieşim de pe teren să o facem cu capul sus, că am făcut tot posibilul să câştigăm. O atitudine responsabilă şi profesionistă este mereu apreciată. Dacă voi reuşi să implementez această mentalitate la echipă, sunt convins că vom mai aduna puncte importante până la finalul turului, după care vom vedea ce măsuri se vor lua ca echipa să ajungă acolo unde îşi doreşte“, a declarat Petre Grigoraş.
 

„Nu cred că o victorie rezolvă toate problemele“

 
Principalul SSC Farul spune că victoria din etapa trecută, cu ACS Energeticianul, este foarte importantă pentru moralul „marinarilor“. „Sunt puţin mai optimist, dar întotdeauna trebuie să fiu realist şi să nu cred că o victorie ne rezolvă sau ne-a rezolvat problema sau problemele. E clar însă că a fost o victorie extraordinară din toate punctele de vedere, importantă şi pentru moralul jucătorilor şi al suporterilor care vin alături de echipă, ceea ce îţi dă puţină încredere că se poate. Până în iarnă va fi foarte greu, încercăm să câştigăm cât mai multe puncte şi să-i aducem pe jucătorii actuali la nivelul maxim, şi de pregătire, şi de exprimare, iar la final, când vom trage linie, vom vedea ce vom face pentru retur“, a precizat Grigoraş.
 

„Timpul e foarte scurt“

 
Se speră ca meciul SSC Farul - U Cluj, de miercuri, 10 octombrie, să se dispute pe stadionul „Farul“, însă lui Petre Grigoraş i se pare destul de greu ca acest obiectiv să se îndeplinească la confruntarea de la mijlocul săptămânii viitoare. „Eu aş vrea ca toate meciurile să se joace pe stadionul Farul, întrucât ştiu ce înseamnă să joci aici, cu câteva mii de suporteri alături. Am trăit acest lucru şi în Liga a 3-a, ultimele jocuri disputându-le cu 5 - 6.000 de spectator, şi e cu totul şi cu totul altceva. Dar nu depinde de mine, sunt nişte criterii pentru care se acordă dreptul de a evolua pe teren propriu. Sper ca cei care şi-au luat angajamentul să reuşească să ducă la îndeplinire acest lucru, iar miercurea viitoare să jucăm pe teren propriu. Dar mi se pare destul de greu totuşi. Nu sunt convins de acest lucru, timpul e foarte scurt. Ne dorim foarte mult, eu fiind convins că, dacă se va juca pe Farul, vor veni foarte mulţi spectatori. Ar fi un meci interesant. Dacă nu, ne vom desfăşura meciurile, ca la Liga a 3-a, pe norocosul stadion de la Techirghiol“, a spus Petre Grigoraş.
 
Sursa foto: Facebook (FC Farul)
 
Citeşte şi:

 
Imagini de la eveniment SSC Farul a învins cu 9-1 FC Farul într-un amical. Momodou, cu poftă de gol (galerie foto + video)
 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 374

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 419

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 799

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 886

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 815

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1431

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 612

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 898

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1130

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 669

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 801

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2077

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 829

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719