SSC Farul, meci important cu CS Baloteşti Petre Grigoraş - „Nu mai avem nicio scuză acum. De sâmbătă, trebuie să apară şi rezultatele“ (galerie foto)

În etapa a 24-a a Ligii a 2-a, SSC Farul Constanţa va întâlni în deplasare, sâmbătă, 9 martie, de la ora 11.00, CS Baloteşti. Partida e foarte importantă în lupta pentru evitarea retrogradării, ambele echipe fiind aflate în zona fierbinte a clasamentului: SSC Farul - pe locul 18 (cu 20 de puncte), CS Baloteşti - pe locul 17 (cu 22 de puncte).
 
„Marinarii“ vin după înfrângeri în primele două runde din 2019 (în care au întâlnit, e adevărat, primele două clasate), astfel că sâmbătă speră să obţină prima victorie. În meciul cu CS Baloteşti, la echipa de pe litoral nu va evolua Doumbia, suspendat. „Sper că am reuşit să trecem peste cele două înfrângeri la rând (însă în meciuri cu formaţii mult mai omogene), eşecuri care ne-au afectat puţin. Sunt convins că jucătorii noştri vor avea o altă atitudine, iar jocul va fi mult mai consistent. Aşteptăm să câştigăm şi noi primele puncte. N-am bătut monedă în ultimul timp pe lipsa noastră de omogenitate. Avem jucători valoroşi, care aveau nevoie de o perioadă de adaptare. Cred că această perioadă a trecut şi nu mai avem nicio scuză acum. De sâmbătă, trebuie să apară şi rezultatele, iar jocul să fie mult mai bun. Cred că băieţii au înţeles mesajul meu şi al conducerii clubului. Fotbaliştilor li s-a acordat şi li se acordă încredere totală în continuare“, a declarat Petre Grigoraş, antrenorul principal al SSC Farul.
 

Care pe care

 
Fundaşul stânga Robert Neciu crede că la Baloteşti va fi un meci care pe care. „Vom avea meci greu, am înţeles că acolo e un teren prost. Va fi o partidă de luptă, care pe care. Atmosfera e bună la echipă, încă nu s-a pierdut nimic, doar două partide, cu două echipe bune. Toate meciurile sunt grele. Sâmbătă, aşteptăm să câştigăm. Cred că vom obţine acum prima victorie din 2019. E momentul unei revanşe din partea noastră, după evoluţia din primele două partide. Mister ne-a zis că trebuie să avem o atitudine mai bună în teren. Nu poţi juca doar din talent. Publicul a fost extraordinar şi la Clinceni, şi la Constanţa. Ne pare rău că nu am putut să le oferim victoria, dar crede că sâmbătă va fi altfel“, a precizat Robert Neciu.
„Locul pe care ne aflăm nu ne onorează“
La antrenamentele din această săptămână, Petre Grigoraş a văzut că echipa e pe un drum ascendent şi aşteaptă optimist partida de sâmbătă. „Suntem convinşi împreună că echipa se poate exprima mult mai bine. În această săptămână, s-a văzut clar că suntem pe un drum ascendent. Chiar dacă vom juca pe un teren destul de greu, sunt convins că rezultatul ne va fi favorabil. Nu ştiu ce fotbal de calitate se poate practica pe o asemenea suprafaţă de joc, dar ambele echipe evoluează acolo. Din acest punct de vedere, scuzele sunt puerile. Indiferent de situaţie, valoarea noastră este, cred eu, peste cea a multor competitoare din campionat, iar sâmbătă va trebui să demonstrăm aceasta. Prin experienţă, prin valoare, prin joc. Cele trei puncte ne sunt mai mult decât necesare. Locul pe care ne aflăm nu ne onorează. Meciul e foarte important şi nu concepem să îl pierdem“, a mai spus Petre Grigoraş.
 

Sabia lui Damocles şi AG-ul

 
Întrebat dacă SSC Farul va juca la Baloteşti cu sabia lui Damocles deasupra capului, principalul formaţiei de pe litoral a respins o asemenea abordare. „Exclus! Nu-mi plac astfel de lucruri, că jucăm cu sabia nu ştiu cui, cu AG-ul nu ştiu cui şi aşa mai departe. Nu! Într-adevăr, e un meci important, dar nu cred că şi crucial. Uitaţi-vă ce se întâmplă în fotbalul mondial! Niciodată nu poţi fi învingător dinainte. E o competiţie de anduranţă, iar la final sunt convins că echipa noastră poate depăşi starea actuală din clasament. Trebuie să avem încredere în propriile forţe şi în echipă, în grup, iar la final să ne bucurăm de îndeplinirea obiectivului“, a punctat Grigoraş.
 

„Trebuie să ne încălzim sufletele“

 
În iarnă, lotul SSC Farul a fost remaniat substanţial, la echipă venind 16 jucători noi. Principalul „marinarilor“ spune că perioada de acomodare a acestora a trecut. „O echipă nu se formează într-o săptămână ori într-o lună. Nu e uşor să creezi un colectiv unit, care să se şi exprime la un nivel foarte ridicat într-o săptămână - două. Repet, s-au făcut eforturi foarte mari şi s-au adus jucători valoroşi, cu un CV interesant, care au jucat în ligi superioare. Normal că şi ei au avut nevoie de puţin timp, ca să se cunoască între ei în primul rând, să ne cunoaştem între noi. Pe o parte, am avut şi ghinionul, poate, că am evoluat în primele două etape cu echipe mult mai omogene şi mai închegate decât noi. Nu e o scuză 100% aceasta, dar ţinând cont că nici nu am fost de la început împreună, asta poate ne-a destabilizat puţin. Scuzele le lăsăm însă deoparte. De acum, gata, perioada de acomodare a trecut. A venit şi primăvara, a dat căldura, trebuie să ne încălzim sufletele, şi nouă, şi suporterilor noştri care au venit în număr mare şi ne-au susţinut până la capăt. Sunt convins că vor veni momente frumoase şi pentru noi, iar sâmbătă este prima oportunitate de a demonstra că, într-adevăr, suntem o echipă solidă, care se poate bate de la egal la egal cu orice adversar din această categorie“, a menţionat Petre Grigoraş.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rapid - Farul Constanța, în Superligă Hagi - „În Giulești e foarte greu să câștigi, dar suntem încrezători“ (VIDEO)

31 Mar 2023 1864

Explicații oficiale! Ce datorie a băgat în insolvență Şcoala de Fotbal Farul Constanţa 2010!

31 Mar 2023 588

Fotbal Se reia Superliga, după meciurile echipei naționale. Care e programul zilei de vineri

30 Mar 2023 729

Liga a 3-a Farul II Constanța și Gloria Albești, calificate în play-off. Gloria Băneasa va evolua în play-out (VIDEO)

30 Mar 2023 935

Natație Cadeți de la Atena Constanța și CS Farul Constanța, rezultate importante la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

30 Mar 2023 525

„Un pariu câștigat“ Atletul Dragoș Silvestru, vicecampion național la heptathlon, la seniori, cu un valoros record personal (GALERIE FOTO)

30 Mar 2023 665

Echipa Under-15 a Farului Constanța, calificată în sferturile Ligii Elitelor, cu punctaj maxim și golaveraj 94-3

29 Mar 2023 943

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, titulari în România - Belarus 2-1. Tricolorii au punctaj maxim după primele două meciuri

29 Mar 2023 894

Fanii Farului, pregătiri pentru deplasarea din Giulești. Au 700 de bilete rezervate „Sună adunarea în anturajul tău și veniți la meci!“

29 Mar 2023 1028

Farul Constanța Enes Sali și Luca Banu, goluri la echipele naționale

28 Mar 2023 899

România joacă diseară cu Belarus. Trei jucători de la Farul Constanța în lot. Ce post TV transmite partida

28 Mar 2023 784

Editorial Farul Constanța merită să devină campioana României!

27 Mar 2023 1072

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară și cu AFC Măgura 2012 Bacău

26 Mar 2023 1579

Fotbalul județului Constanța Etapa a 22-a a Ligii a 4-a. Rezultate și clasamente (seniori + juniori)

26 Mar 2023 1685

Golgeterul Farului Constanța, Denis Alibec, marcator în victoria României cu Andorra

26 Mar 2023 1288