SSC Farul nu va juca pe stadionul „Farul“ Ce arenă are cele mai mari şanse să găzduiască barajul echipei fanilor

Campioana Ligii a 4-a de fotbal a judeţului Constanţa, SSC Farul, va participa la barajul pentru accederea în Liga a 3-a, care se va disputa în dublă manşă (tur-retur), pe 17 şi 24 iunie. Partida de baraj de la Constanţa nu se va disputa însă pe stadionul „Farul“. 
 
Preşedintele executiv al SSC Farul, Marcel Lică, a declarat că echipa nu va evolua la baraj pe „Farul“ din două motive. „Unu. Statutul stadionului încă nu este definitivat, mai sunt nişte proceduri de urmat, care s-ar putea definitiva în luna iulie. Doi, şi cel mai important lucru, starea în care se află arena, în ansamblul ei. Suporterii nu merită să-i primim în astfel de condiţii. De aceea căutăm soluţii, suntem în discuţii cu reprezentanţii mai multor stadioane, care şi-au arătat disponibilitatea de a ne găzdui. La ora aceasta, cele mai mari şanse să găzduiască partida le are stadionul de rugby «Mihai Naca» (aflat lângă arena «Farul»), de care ne leagă amintiri frumoase, date de performanţele rugbyştilor, multipli campioni ai României. Suntem bine primiţi acolo, ca şi ei la noi. E o variantă de suflet. Am discutat cu ei şi şi-au arătat disponibilitatea. sprijinindu-ne în acest demers al nostru. Celelalte variante sunt Voinţa, ITC şi Portul. Cineva spunea că ar trebui să jucăm meciul de baraj pe stadionul FC Viitorul, de la Ovidiu. Nu ne-am gândit la această variantă şi suntem convinşi că ne vom descurca în Constanţa. Aici va avea loc meciul, fără doar şi poate. Răzvan Florea şi-a dat acordul să dea lovitura de start şi ne simţim onoraţi să-l avem în mijlocul nostru. S-ar putea ca săptămâna viitoare să primim o veste bună pentru fotbalul farist“, a spus Marcel Lică. 

Comentarii răutăcioase 

Oficialul SSC Farul a adresat felicitări echipei pentru titlul de campioană a Ligii a 4-a, iar aceleaşi cuvinte frumoase le-a adresat şi celor de la FC Viitorul, campionii României. „Felicit antrenorii şi jucătorii pentru câştigarea Ligii a 4-a, în urma unui parcurs excelent. Îi felicit şi pe suporteri pentru întreaga susţinere. Iubirea lor pentru culorile alb-albastre şi munca lor au dat roade. Le mulţumim şi sponsorilor, şi celor care ne-au ajutat în realizarea acestui prim obiectiv. Felicităm şi FC Viitorul şi pe Gică Hagi pentru extraordinara performanţă realizată. Să nu creadă cineva că privim altfel această realizare, pentru că am văzut anumite comentarii, unele chiar răutăcioase. Ne bucurăm pentru rezultatele lor“, a precizat Marcel Lică.

Se întâlnesc doi farişti adevăraţi“ 

Vineri, de la ora 18.00, liderul detaşat SSC Farul susţine meciul din etapa a 31-a a Ligii a 4-a, cu CS Năvodari (a treia clasată), în deplasare. „Jocul de la Năvodari e unul al orgoliilor, jucând locul unu cu trei. Se întâlnesc doi farişti adevăraţi (n.r. antrenorii Ion Barbu, respectiv Constantin Funda), fiecare cu dorinţa de a învinge. Nemaiavând o miză specială, aş vrea să asist la un joc spectaculos, la un fotbal plăcut, fără incidente. Ne concentrăm pe meciurile de baraj, să ajungem în forma maximă atunci“, a spus Marcel Lică. 

„Nu trebuie să ne relaxăm“ 

„La Năvodari, este un derby. În tur, am câştigat greu, pe final. Adversarii noştri alcătuiesc o echipă bună, care s-a menţinut la vârful ierarhiei, deşi a pierdut nişte jucători. Şi noi avem unele probleme de lot, dar putem trece peste ele. Putem da credit şi altor jucători, care să arate în continuare că merită să joace la Farul. Până acum, nu ne-au înşelat aşteptările. Nu trebuie să ne relaxăm, dar mai menajăm din jucătorii cu probleme medicale. Sperăm să câştigăm iar. Putem alcătui o echipă valoroasă. Sperăm să iasă în joc frumos, iar cine-i mai bun să câştige“, a arătat Gică Mina, unul dintre antrenorii SSC Farul.

Au încheiat un prim ciclu 

Gică Mina a remarcat evoluţiile foarte bune ale SSC Farul din ultimele etape, încheiate cu victorii la scor. „Au fost trei jocuri foarte bune ale băieţilor, care au jucat cam ce ne dorim noi. Evoluţiile lor ne dau încredere pentru viitor. Se vede o diferenţă de valoare între noi şi celelalte echipe, ceea ce au recunoscut şi adversarii noştri, care ne-au felicitat după meciuri. Am încheiat un prim ciclu, iar pasul următor e barajul, pe care trebuie să-l abordăm cu tot lotul valid, cu potenţial maxim, şi să ne dăruim pe teren, pentru a ne atinge obiectivul. Ochia a început alergările şi sperăm să ne putem baza pe el la baraj. Probleme medicale are şi Mazilu. Nu am mai făcut achiziţii, pentru baraj rămânem cu lotul actual“, a punctat Mina.

Finalul îi găseşte în vârf de formă 

Vlad Neagu, portarul titular al SSC Farul, se aşteaptă la partide deschise în aceste ultime etape. „Suntem fericiţi pentru realizarea primului obiectiv, câştigarea seriei. Acest final de sezon ne găseşte cum am plănuit, în vârf de formă. În ultimele meciuri, am arătat o poftă deosebită de gol. Sper să nu apară o relaxare în aceste ultime etape, că am câştigat Liga a 4-a. Ultimele patru meciuri vor fi foarte frumoase, întâlnind echipe clasate pe podium sau în apropierea acestuia. Dacă în alte meciuri, cu echipe mai modeste, ne chinuiam, că adoptau o aşezare ultradefensivă, acum sunt convins că adversarii îşi vor exprima şi ei jocul şi va ieşi ceva frumos. E bine că vom avea meciuri mai tari pe final, ca să ne pregătim bine de baraj. Sper să fim feriţi de accidentări în aceste confruntări, iar cei cu probleme medicale să-şi revină până la dubla de baraj“, a spus Vlad Neagu.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2311

Farul Constanța Meci aniversar, în iunie 2024, care va marca împlinirea a 23 de ani de la barajul istoric de la Bacău

04 Feb 2024 2866

Constanța. Gest de recunoștință Portarul Mihai Popa, de la Torino, i-a oferit lui Florin Adam tricoul din meciul România - Spania

06 Aug 2023 1960

Vlad Neagu, fost portar al FC Farul Constanța, goal-keeper la echipa de minifotbal a Ligii Militarilor Profesioniști (GALERIE FOTO)

27 Nov 2021 4399

Nepotul lui Gheorghe Popa, glorie a FC Farul Portarul constănțean Mihai Popa, transferat de o echipă din Liga 1

13 Aug 2021 3760

Știați că...? Fotbalistul Romeo Surdu de la SSC Farul Constanța împlinește astăzi 37 de ani

12 Jan 2021 1986

Fotbalistul Denis Alibec, în vacanță pe litoral, alături de familie și prieteni (galerie foto)

13 Aug 2020 4414

Trei ani de când SSC Farul Constanța a promovat în Liga a 3-a. Cum a evoluat Farul din 2016 încoace

29 Jun 2020 4301

Constanța. Bucurie dublă Florin Pătrașcu și Florin Nicola și-au serbat în aceeași zi onomastica, dar și ziua de naștere (galerie foto)

13 Apr 2020 4361

Fostul fotbalist de la FC Farul Constanța Vlad Neagu a început o carieră militară

10 Apr 2020 5684

„Să fie sănătoşi şi norocoşi!“ Fericire la dublu! Vlad Neagu, fostul portar de la Farul Constanţa, tată de gemeni

11 Jan 2020 5303

Grupa 2003 a Kinder Constanța, antrenată de Ion Barbu și Gică Mina, parcurs foarte bun în campionat

01 Nov 2019 4179

Comitetul de Urgență al FRF a aprobat ca SSC Farul Constanța să participe în competiții sub denumirea FC Farul

31 Jul 2019 4077

Meci cu Rapid Bucureşti! Când va debuta Farul Constanţa în noua ediţie a Ligii a 2-a

24 Jul 2019 3694

Ştefan Cană, o altă achiziţie a SSC Farul Constanţa (galerie foto)

18 Jul 2019 4459