SSC Farul revine acasă! Miercuri, meci cu U Cluj „Vocile voastre să fie din nou auzite la unison, pe stadionul unde s-a scris istorie“

SSC Farul Constanţa revine acasă, pe stadionul „Farul“, de miercuri, 10 octombrie, de la meciul cu Universitatea Cluj. Partida, prima susţinută de „marinari“ pe arena din str. Primăverii în Liga a 2-a, va începe la ora 16.00.

Întrucât stadionul nu era omologat pentru partidele din eşalonul secund, SSC Farul a disputat meciurile considerate pe teren propriu de până acum din campionat la Ovidiu (pe arena centrală de la „Academia Hagi“), la Călăraşi şi la Techirghiol. Din etapa a 11-a însă, în care se confruntă două nume de tradiţie ale fotbalului românesc, Farul şi Universitatea Cluj, constănţenii vor juca din nou pe „Farul“, arenă care a primit omologarea.
 
„Revenim acasă! Echipa noastră are nevoie, mai mult ca oricând, de susţinerea voastră, dragi fani ai echipei FC Farul Constanţa. Vocile voastre să fie din nou auzite la unison, pe stadionul unde s-a scris istorie. Locul unde ne-am bucurat împreună, unde am plâns împreună, locul care ne adunăm şi devenim un singur suflet şi o singură inimă, o inimă care bate pentru culorile alb-albastre. Vă aşteptăm pe stadionul Farul Constanţa, pentru a fi alături de echipa fanion a litoralului românesc“, este apelul clubului de pe litoral.

A doua cea mai slabă apărare din Liga a 2-a

În clasament, SSC Farul se află pe locul 14, cu nouă puncte, având trei victorii şi şapte înfrângeri în zece meciuri, golaveraj 15-23. De cealaltă parte, U Cluj ocupă poziţia a opta, cu 17 puncte, după cinci victorii, două egaluri şi trei eşecuri, golaveraj 17-11. Cu cele 23 de goluri primite, SSC Farul are a doua cea mai slabă apărare din campionat (la egalitate cu Ripensia Timişoara), cele două formaţii fiind depăşite la acest capitol doar de ultima clasată, Dacia Unirea Brăila, care a încasat în zece confruntări 27 de goluri.

Biletele de intrare la meci costă 10 lei şi se pot achiziționa de la partenerii Eventim (benzinăriile OMV, rețeaua Cărturești, librăriile Humanitas, rețeaua Vodafone), precum și, în ziua meciului, de la stadion.

Se bazează pe ajutorul publicului

„Meci foarte greu cu U Cluj, o echipă puternică şi cu obiective înalte în acest sezon. Am avut şi o deplasare lungă la Timişoara, dar sperăm să depăşim aceste impedimente, bazându-ne şi pe ajutorul publicului, care sunt convins că va veni în număr mare la partidă, aşa cum a fost şi în ultimele partide din Liga a 3-a, pe care le-am jucat pe «Farul»“, a declarat Petre Grigoraş, antrenorul principal al SSC Farul.
 
„Din păcate, ne confruntăm cu multe probleme de lot, jucători accidentaţi şi suspendaţi. În plus, am avut de străbătut un drum lung pentru partida de la Timişoara şi timpul între cele două partide e scurt (sâmbătă - miercuri). Sigur, în aceeaşi situaţie e şi U Cluj, dar ea doar vine, noi ne-am dus şi ne-am întors. Sunt mulţumit de evoluţia echipei noastre din ultimele partide. Dacă vom continua aşa, iar băieţii se vor dărui, avem şanse mari să câştigăm“, a spus şi Marcel Lică, preşedintele executiv al SSC Farul.

„Mie mi s-ar fi părut suficient un cartonaş galben“

Oficialul clubului constănţean este de părere că, dacă meciul de la Timişoara se juca 11 la 11 (atacantul farist Moise fiind eliminat în minutul 2), echipa oaspete obţinea cel puţin un punct. „Echipa a avut o evoluţie bună, dar handicapul omului în minus din minutul 2 şi-a pus amprenta. Altfel, dacă eram 11 la 11, cu siguranţă nu pierdeam. La eliminarea lui Moise depinde din ce punct de vedere sunt privite lucrurile. Din punct de vedere strict regulamentar, sunt circumstanţe de roşu, dar mie mi s-ar fi părut suficient un cartonaş galben. Ca să nu mai spun că înainte de intrarea jucătorului nostru la portar, a fost împins. Plasamentul arbitrului a fost extrem de deficitar, era la 30 de metri de fază şi mai mult s-a luat după reacţia jucătorilor şi nu după ce s-a întâmplat cronologic. Întâi e împingerea lui Moise, iar apoi lovitura. N-a fost o intrare cu violenţă, ci una la minge. Moise şi-a făcut mingea puţin mai lung, a fost şi puţin dezechilibrat şi a încercat să joace balonul. Se întâmplă şi lucruri de acest gen, dar să elimini un jucător în minutul 2 trebuie să ai 100% convingerea că aşa a fost“, a punctat Marcel Lică.
 
Sursa foto: Facebook (FC Farul Constanţa)
 
Citeşte şi:                     
 

SSC Farul Constanța a pierdut la Timișoara. Decizii ale arbitrului, discutate „Păcat de munca băieților!“

SSC Farul a cedat la limită pe terenul echipei ASU Poli Timișoara. Oaspeții au jucat în zece din minutul 2!


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 492

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 563

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 805

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 897

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 819

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1442

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 615

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 898

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1130

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 670

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 802

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2078

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 831

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719