Startul caravanei naţionale de lansare a cărţii „Povestea vieții mele”, scrisă de fosta handbalistă Narcisa Lecuşanu, se dă la Constanţa

 
  • Cartea prezintă începutul şi ascensiunea autoarei în sportul de performanţă, dar şi problemele cu care s-a confruntat de-a lungul timpului.
 
 
Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universității Ovidius din Constanța şi Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța organizează, miercuri, festivitatea de debut a caravanei naţionale pentru lansarea volumului memorialistic "Povestea vieţii mele", în prezenţa autoarei, fosta handbalistă Narcisa Lecușanu.
 
La lansare au fost invitaţi membri ai comunităţii academice, sportivi şi reprezentanţi ai administraţiei publice.
 

Facultatea de Educație Fizică și Sport din Constanța este onorată că poate găzdui un asemenea eveniment, alături de profesioniști din domeniul Știința Sportului și Educației Fizice. Suntem fericiți când oameni care au reușit în viață ne sunt oaspeți, vrem să beneficiem și noi de valoarea, experiența și expertiza doamnei Narcisa Lecușanu, un om și un sportiv de excepție!, a declarat prof. univ. dr. Ionel Melenco, decanului FEFS, potrivit unui comunicat de presă al UOC.

 
Cartea prezintă începutul şi ascensiunea autoarei în sportul de performanţă, dar şi problemele cu care s-a confruntat de-a lungul timpului.
 
Volumul conţine 251 de capitole, printre care 28 de impresii ale unor jurnalişti valoroşi, foşti colegi din handbal, antrenori, oameni cu care Narcisa Lecuşanu a interacţionat de-a lungul carierei, precum Radu Naum, Florentina Carcadia, Dr. Hassan Moustafa (preşedintele Federaţiei Internaţionale de Handbal), Michael Wiederer (preşedintele Federaţiei Europene de Handbal), Elisabeta Lipă (preşedinta Federaţiei Române de Canotaj) şi Cristian Gaţu (preşedinte de onoare FRH), se mai arată în comunicat.
 
Cea care a avut iniţiativa organizării evenimentului într-un mediu universitar este directorul executiv al DJTS Constanţa, Mariana Solomon.
 
Aceasta a afirmat:
 

Întâlnirea cu Narcisa Lecuşanu îi poate ajuta pe cei care o vor cunoaşte să-şi regăsească motivația de a reuși în visele lor.

 

De ce am ales să fim prezenţi la debutul caravanei naţionale pentru lansarea cărţii autobiografice a Narcisei Lecușanu? Pentru că este un om minunat, un sportiv împlinit – campioană mondială de tineret, vicecampioană mondială de senioare, la handbal, campioană națională a României, Macedoniei, Germaniei, câștigătoare de Cupe Europene; un om care înțelege administrația sportivă – membru al Comitetului Executiv al Federației Internaționale de Handbal şi Secretar de stat la Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), un model pentru societate, administrație şi mediul de afaceri, a subliniat Mariana Solomon, potrivit sursei citate.

 
Conform organizatorilor, caravana națională de lansare a cărții "Povestea vieţii mele" este programată să debuteze miercuri, 31 martie, ora 11.00, la sediul Facultății de Educație Fizică și Sport, în prezenţa autoarei, Narcisa Lecuşanu. Dacă vremea este nefavorabilă, evenimentul va fi găzduit în Sala Senatului din Campusul UOC.
 

Născută la Bacău, pe 14 septembrie 1976, Narcisa Lecuşanu şi-a făcut debutul în handbal în anul 1988. Printre cele mai importante titluri obţinute se numără cel de campioană mondială de tineret cu naţionala României (1995), vicecampioană mondială cu România la Sankt Petersburg (2005), câştigătoare a Cupei Cupelor EHF cu formaţia Oltchim Râmnicu Vâlcea (2007) şi finalistă a Ligii Campionilor cu Oltchim (2010). A reuşit să înscrie 129 de goluri pentru Oltchim, în Liga Campionilor, în 40 de partide, şi 302 goluri pentru naţionala României, în 116 partide. S-a retras în 2010, la 34 de ani, din cauza unei accidentări la genunchi. În 2016 a fost aleasă membru component în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Handbal (IHF).
 
Lansarea volumului memorialistic „Povestea vieții mele” a avut loc la București, pe 13 februarie 2021, la Editura Coresi.

Sursa foto: Facebook (Narcisa Lecuşanu)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revedere, la Constanţa, între prieteni vechi din handbal Laurenţiu Toma, cadou special pentru Narcisa Lecuşanu

03 Apr 2021 4425

Campioana Narcisa Lecuşanu, la Constanţa. Care e marele ei vis „E ca în viaţă, naşti copilul şi îl vrei student. Nu se poate!”

01 Apr 2021 3733

Fosta mare handbalistă Narcisa Lecuşanu şi-a lansat la Constanţa cartea „Povestea vieţii mele”

31 Mar 2021 3961

HC Dobrogea Sud. George Buricea mai are un vis „Succesul post-retragere se construiește cu mult înainte de încheierea carierei“

19 May 2020 4102

Carmen Tocală va fi înlocuită de Narcisa Lecușanu în funcția de secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului

23 Feb 2016 2211