Ștefan Orza, Mădălin Pîrvulescu și Alex Filip Luptătorii Sharks Gym Constanța, șapte victorii în opt meciuri în 2022, în galele profesioniste


 
  • Tânărul Ștefan Orza (22 de ani) a susținut patru meciuri pe reguli de K1 și nu le-a dat nicio șansă adversarilor.
  • Mădălin Pîrvulescu a disputat în acest an trei partide la MMA, înregistrând două victorii și o înfrângere.
  • Alex Filip a luptat pentru ultima oară în cariera sa de profesionist, în meciul de retragere de la Constanța, unde a avut o evoluție memorabilă impotriva unui luptător din Brazilia cu meciuri în Glory, Rodrigo Mineiro.
 
Clubul constănțean de sporturi de contact Sharks Gym Constanța a fost și în anul 2022 la înălțime, având evoluții de top, inclusiv în galele profesioniste, în care luptătorii pregătiți de colectivul tehnic care îl are în frunte pe Daniel Asaftei au câștigat șapte dintre cele opt partide susținute.
 
Tânărul Ștefan Orza (22 de ani) și-a continuat seria victoriilor la profesioniști, ajungând la 17 succese în 17 partide disputate până acum în carieră. În acest an, Ștefan a susținut patru meciuri pe reguli de K1 și nu le-a dat nicio șansă adversarilor. În luna mai, la București, la debutul în promoția condusă de Cătălin Moroșanu, Dynamite Fighting Show, constănțeanul a întâlnit un adversar mai experimentat și cu mai multe partide la activ, suceveanul Andrei Ostrovanu (29 de ani), în fața căruia Ștefan, zis și „Diamantul“ din Constanța, a realizat o prețioasă victorie, la decizie, după trei runde.
 
A urmat, în luna august, la Brașov, Gala Colosseum Tournament 34, la care Ștefan Orza a câștigat piramida de patru de la categoria 77 kg. În finală, Orza l-a învins pe constănțeanul Mădălin Crăciunică (28 de ani), după ce, în semifinală, dispusese de Anghel Cardoș (36 de ani), de la Friends Gym. „Le mulțumesc tuturor pentru sprijinul necondiționat și pentru efortul depus“, a declarat Ștefan Orza. „Vă mulțumesc celor care sunteți alături de noi! După muncă și răsplată! Suntem Sharks Gym Constanța“, a punctat și Daniel Asaftei. 
 
Ulterior, în luna octombrie, Ștefan Orza a luptat pentru centură la categoria 77 kg în gala Colosseum Tournament, în main event-ul evenimentului, în fața campionului Alexandru Amariței. Gala s-a desfășurat în Sala Sporturilor „Elisabeta Lipă“ din Botoșani. Iar Ștefan a obținut centura, devenind astfel campion al categoriei 77 kg, după ce a câștigat meciul la decizie. „Un Main Event de mare excepție, Stefan Orza, care a învins într-o singură noapte pe cei mai importanți pretendenți ai titlului de campion al diviziei 77 kg, intră în arena Colosseum Tournament pentru a ataca centura în față campionului Alexandru Amariței. Cine va fi câștigătorul?“, a fost mesajul de pe pagina de Facebook a promoției, înainte de meci.
 
Ștefan Orza este originar din satul constănțean Moșneni și activează la ISU „Dobrogea“, la Secția de Pompieri Mangalia.
 
S-a impus la debutul în promoția KSW
 
Un alt luptător de la Sharks Gym, Mădălin Pîrvulescu, a susținut în acest an trei meciuri la MMA, înregistrând două victorii și o înfrângere. Mădălin e singurul constănțean care a semnat cu o promoție internațională de MMA, una dintre cele mai mari din lume, KSW. În 2022, luptătorul a obținut o victorie prin KO în prima repriză în România, în gala Heroes Fighting League, o victorie prin KO în KSW și, în ultimul meci, a suferit o înfrângere tot în KSW. Originar și el din satul Moșneni, comuna 23 August, Mădălin Pîrvulescu este văr cu Ștefan Orza.
 

În gala MMA Heroes Fight League 4 - „Marea confruntare“, de la București, din luna iunie, Mădălin Pîrvulescu l-a întâlnit pe Lorenzo Stoica (campion național la Kempo). Luptătorul de pe litoral a realizat o nouă victorie categorică, arbitrul oprind lupta din cușcă după doar două minute și 46 de secunde, adversarul constănțeanului încheind confruntarea însângerat. 
 
„Am obținut a patra victorie prin TKO, într-un meci cu un adversar rezistent, ce a făcut meciul mai disputat. S-a lăsat și cu puțin sânge, un ochi vânat, dar acesta este sportul pe care iubesc să îl practic! Vreau să îi mulțumesc familiei mele pentru susținerea necondiționată, antrenorului meu pentru implicarea si răbdarea pe care o are la sală cu mine, colegilor mei de antrenament, fără de care nu aș putea avansa, prietenilor mei care au fost în tribună, celor de acasă, pentru susținere, fanilor și nu in ultimul rând, adversarului meu, pentru ca a acceptat meciul! Ne vedem la următoarea partidă“, a fost mesajul lui Mădălin Pîrvulescu.

 
În luna octombrie, Mădălin Pîrvulescu și-a făcut debutul în promoția KSW, realizând o victorie importantă, în gala din Polonia, unde l-a învins pe polonezul Adam Tomasik, prin TKO în repriza întâi. „Mi-am făcut debutul într-una dintre cele mai puternice promoții din lume, KSW, mulțumesc promotiei pentru această oportunitate. Au fost emoții și trăiri mari și intense la cel mai ridicat nivel, deoarece a fost primul meu meci internațional, dar am reușit să îmi mențin ritmul și am câștigat cel mai important meci al meu de până în prezent, prin TKO, din prima rundă!“, a menționat Mădălin Pîrvulescu.
 
Îm această lună, luptătorul de la Sharks Gym a luptat din nou în KSW, în Polonia. Neînvins până atunci la lupte în cușcă, sportivul pregătit de Daniel Asaftei și Cătălin Cășaru a disputat cu această ocazie al zecelea său meci la profesioniști, întâlnind un adversar redutabil, un luptător din Ucraina, Bogdan Gnidko, neînvins în opt meciuri anterioare, în care se impusese prin KO de cinci ori. Victoria i-a aparținut ucraineanului. „Salutare, dragi prieteni, am avut onoarea de a lupta într-un eveniment foarte mare, într-o sală cu 15 mii de oameni prezenți, un eveniment memorabil și inedit, dar unde, din păcate, am încheiat actul competițional cu o înfrângere destul de dureroasă, prima mea înfrângere din cariera de profesionist. Este doar o înfrângere, acest aspect nu mă va opri din ceea ce eu iubesc să fac, o să revin anul viitor mai motivat, mai puternic și mult mai determinat să arăt că ce s-a întâmplat la acest meci a fost doar o întâmplare și astfel de întâmplări nu mă reprezintă!“, a menționat Pîrvulescu.
 
Alex Filip, victorie la ultimul meci din carieră
 
Nu în ultimul rând,  în luna decembrie, Alex Filip a luptat pentru ultima oară în cariera sa de profesionist, în meciul de retragere de la Constanța, în gala Dynamite Fighting Show / OSS Fighters, unde a făcut un meci memorabil impotriva unui luptător din Brazilia cu meciuri în Glory, Rodrigo Mineiro, pe care l-a învins la decizie. La final, Alex Filip a avut un discurs emoționant, la capătul a 25 de ani de activitate sportivă pe tatami și în ring. „Îmi este destul de greu să vorbesc acum, și nu din cauza oboselii, ci a emoțiilor.  Am ajuns la o vârstă destul de înaintată în acest sport, 38 de ani, aceasta este și motivul pentru care mă retrag din activitatea competițională de luptător. Aici mi-am început cariera, aici am luptat pentru prima dată într-un meci de kickboxing, direct la profesioniști“, a menționat, printre altele, Alex Filip, care le-a mulțumit tuturor celor care i-au fost alături și l-au sprijinit în cariera sa, antrenori, colegi, promotori și familie.
 
„În anul 2023, va așteptăm să vă antrenați alături de echipa noastră! We are Sharks Gym Constanța“, a fost mesajul de final de an al lui Daniel Asaftei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Sharks Gym Constanța)
 
Citește și:
 
Luptătorul Mădălin Pîrvulescu, prima înfrângere la profesioniști. „Voi reveni anul viitor mai motivat, mai puternic și mult mai determinat“

UPDATE
Ștefan Orza, de la Sharks Gym Constanța, a câștigat centura la Colosseum Tournament

 
Finală constănțeană în piramida de la 77 kg a Colosseum Tournament. Ștefan Orza, învingător. „Diamantul“ are victorii pe linie! (GALERIE FOTO)
 
Luptătorul de la Sharks Gym Constanța
Ștefan Orza, victorie importantă contra lui Andrei Ostrovanu, la debutul în Dynamite Fighting Show (GALERIE FOTO + VIDEO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sharks Gym Constanța Luptătorul Alex Filip revine în ring, în gala K1 Fighting Network Romania. „Este o ocazie unică“ (GALERIE FOTO)

10 Apr 2024 1003

Sharks Gym Constanța Luptătorul Mădălin Pîrvulescu a câștigat centura în gala profesionistă „Vendetta Fight Nights“, de la Viena

18 Feb 2024 1045

Sharks Gym Constanța Mădălin Pîrvulescu luptă pentru centură în Austria, la gala „Vendetta“

16 Jan 2024 1013

Pompierul din Constanța Ștefan Orza, învins după extra-round în marea finală a Dynamite Fighting Show (GALERIE FOTO + VIDEO)

16 Dec 2023 1985

Box George Edmond Maradin, campion de ziua sa de naștere! CS Farul Constanța, aur și bronz la Naționalele de tineret (GALERIE FOTO)

05 Dec 2023 1591

Sharks Gym Constanța Luptătorul Mădălin Pîrvulescu, victorie-fulger la Viena, în gala „Vendetta“

10 Oct 2023 1681

„Inimă de leu“ Ștefan Orza, pompierul din Constanța, s-a calificat în finală la Dynamite Fighting Show și va lupta cu „Rambo“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Sep 2023 3316

Constanța Ștefan Orza, în semifinale la Dynamite Fighting Show. „Sunt pompier, de scânteile de pe afiș nu îmi este frică!“ (GALERIE FOTO)

08 Jul 2023 2524

Dynamite Fighting Show Luptătorul constănțean Ștefan Orza, victorie în sferturile Turneului Super 8 (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 May 2023 2512

Cod Roșu la Buzău! Pompierul Ștefan Orza, „Hulk din Constanța“, antrenamente cu legendarul Mike Passenier, pentru gala Dynamite Fighting Show

06 May 2023 2250

Luptătorul Eduardo Maradin, de la Sharks Gym, victorie în Republica Moldova. „A reprezentat România și Constanța cu mândrie!“ (GALERIE FOTO)

29 Mar 2023 2623

Ziua cea mare pentru „Diamant“ Luptătorul Ștefan Orza, pompier la ISU „Dobrogea“ Constanța, își face debutul în promoția Glory. „Sus România!“ (GALERIE FOTO)

23 Feb 2023 10535

Pompier la ISU „Dobrogea“ Ștefan Orza, primul luptător constănțean care va evolua în promoția Glory. „Din Moșneni, Constanța, România - în toată lumea!“

07 Feb 2023 9880

Sharks Gym Constanța Luptătorul Alex Filip, câștigătorul secțiunii „Revenirea anului“ la premiile Dynamite Fighting Show

13 Jan 2023 3011

Sharks Gym Constanța Ștefan Orza și Alex Filip, nominalizați pentru superlativele sezonului 2022 în promoția Dynamite Fighting Show

03 Jan 2023 1845