Sport

Ştefan Paloşi, din Constanţa, campion european la tenis! Selma Cadâr, medaliată cu argint (galerie foto)

Jucătorul constănţean de tenis Ştefan Paloşi, legitimat la CSA Steaua Bucureşti, a realizat o nouă mare performanţă, devenind campion european de juniori, în proba de dublu masculin.
 
Întrecerea continentală s-a disputat la Klosters, în Elveţia, pe zgură, iar Ştefan (18 ani, locul 89 mondial la data de 23 iulie a.c.) a făcut pereche cu Filip Cristian Jianu, cei doi fiind cotaţi la startul întrecerii cu a patra şansă la cucerirea medaliei de aur. Graţie unui parcurs ireproşabil, cei doi au devenit campioni europeni, învingând în finală, scor 7-6(4), 7-6(5) cuplul suedez cap de serie numărul 11 format din Erik Grevelius şi Gustaf Strom. Până în ultimul act, Paloşi şi Jianu au înregistrat rând pe rând rezultatele: în semifinală - 6-3, 3-6, 12-10 cu Yannik Steinegger / Damien Wenger (Elveţia, 12); în sferturi - 6-4, 6-4 cu Alexandr Binda / Savriyan Danilov (Rusia, 8); în optimi - 6-4, 7-6(3) cu Daniil Glinka / Robin Parts (Estonia, 16); în „16“-imi - 6-3, 7-6(3) cu Artsiom Bardzin / Martin Borisiouk (Belarus). În primul tur, perechea română a avut liber. Ştefan Paloşi a evoluat în proba de simplu, unde a cedat în runda întâi în meciul cu italianul Fabrizio Andaloro, scor 2-6, 2-6.
 
Ştefan Paloşi a început 2018 pe locul 20 în ierarhia mondială, însă a trecut printr-o perioadă de accidentări şi refacere, neputând participa la turneele planificate în prima parte a anului. Din această cauză a ratat inclusiv Australian Open, după ce, în 2017, evoluase la US Open. Problemele medicale l-au ţinut departe de teren până la mijlocul lunii aprilie a acestui an. După care, încet-încet, a revenit în turnee, participând inclusiv la întrecerile de juniori de la Roland Garros şi Wimbledon. Ştefan este nepot al regretatului Francisc Paloşi, fost consul onorific al Republicii Ungaria la Constanţa şi fost preşedinte (timp de 11 ani) al filialei Sud-Est a UDMR.
 
Un parcurs foarte bun la Europenele din Elveţia a avut şi Selma Ştefania Cadâr. Originară din Constanţa şi aflată în acest moment pe locul 47 în lume, Selma (18 ani) a participat la dublu feminin alături de Andreea Prisăcariu, iar cele două, favoritele 3 ale probei, nu s-au oprit decât în finală, după ce în semifinală le-au eliminat pe principalele favorite, ucrainencele Margaryta Bilokin şi Viktoriia Dema, scor 6-4, 5-7, 10-8. În meciul pentru titlu, deşi au câştigat primul set, Cadâr şi Prisăcariu s-au înclinat în faţa italiencelor Elisabetta Cocciaretto şi Federica Rossi, care s-au impus cu 4-6, 7-5, 10-7.
Restul meciurilor vicecampioanelor au fost: în sferturi - 7-6(8), 6-1 cu Carlota Martinez Cirez / Rosa Vicens Mas (Spania); în optimi - 6-3, 7-6(5) cu Fiona Ganz / Joanne Zuger (Elveţia); în primul tur - 6-1, 6-1 cu Marija Elenova / Elena Jankulovska (Macedonia). Ca şi Ştefan Paloşi, Selma Cadâr a participat şi la simplu, unde a avut liber în turul întâi, iar în turul doi a fost învinsă de elveţianca Simona Waltert, scor 6-3, 6-4.
 
„Nu am cuvinte pentru a descrie ce simt. A fost cu adevărat o săptămână de neuitat. Îi mulţumesc Andreei Prisăcariu. Am jucat foarte bine. Felicitări acestor fete incredibile din Italia, care au evoluat extraordinar în finală. Felicitări şi băieţilor noştri Filip Jianu şi Ştefan Paloşi, campioni europeni! Mulţumesc, Klosters!”, a fost mesajul Selmei Cadâr. 
 
Sursa foto: Facebook (Ştefan Paloşi, Selma Cadâr)   
 
Citeşte şi:
 
Constănţeanul Ştefan Paloşi, alături de Roger Federer şi Rafael Nadal la Wimbledon

Nepotul lui Francisc Paloşi, fost consul onorific al Ungariei la Constanţa Ştefan Paloşi, pe tabloul principal în turneul de juniori de la Wimbledon

Nepotul lui Francisc Paloşi, fost consul onorific al Ungariei la Constanţa Vis împlinit! Juniorul Ştefan Paloşi, în teren şi la Roland Garros (galerie foto)

Selma Cadâr, la Academia Victor Hănescu Luca Preda, din Constanţa, vedetă la Naţionale. E dublu campion al României! (galerie foto+documente)

Selma Cadâr, din Constanţa, două medalii la Festivalul Olimpic al Tineretului European (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rezultate după contestaţii Cine sunt sportivii din Constanţa care au susţinut examenul de bacalaureat la Ploieşti, în sesiunea specială

05 Jun 2019 2113

Imagini de la eveniment Constanța. Campionul european Ștefan Paloși, meci demonstrativ de Pickleball, cu ocazia lansării acestui sport în România (galerie foto + video + documente)

22 Dec 2018 1320

Interviu online cu Ştefan Paloşi, din Constanţa, campion european la tenis „Ţelul meu e să ajung în top 10 ATP“

06 Oct 2018 3293

Constănţeanul Ştefan Paloşi, alături de Roger Federer şi Rafael Nadal la Wimbledon

12 Jul 2018 1120

Nepotul lui Francisc Paloşi, fost consul onorific al Ungariei la Constanţa Ştefan Paloşi, pe tabloul principal în turneul de juniori de la Wimbledon

07 Jul 2018 1774

UPDATE Juniorul Ştefan Paloşi, din Constanţa, joacă astăzi două meciuri la Roland Garros

04 Jun 2018 991

Nepotul lui Francisc Paloşi, fost consul onorific al Ungariei la Constanţa Vis împlinit! Juniorul Ştefan Paloşi, în teren şi la Roland Garros (galerie foto)

04 Jun 2018 1325

„A atins obiectivul bunicului său” Jucătorul de tenis Ștefan Paloși, din Constanța, participă la Roland Garros

02 Jun 2018 2728

„Este o provocare“ Jucătorul de tenis din Constanţa Ştefan Paloşi, transferat de CSA Steaua (galerie foto)

27 Mar 2018 977

Rezultate bune obţinute de un sportiv din Constanţa, Ștefan Paloși, la turnee de tenis din Mexic

02 Dec 2017 1187

Tenismenul Ştefan Paloşi, din Constanţa, participă la US Open

22 Aug 2017 4681