Sport

„Sunt mândră de tot ce am realizat. Vă iubesc!“ Cătălina Ponor pune punct competiţiilor. Mesaj emoţionant al campioanei

Marea campioană a Constanţei Cătălina Ponor a luat decizia de a renunţa definitiv la activitatea competiţională din gimnastică, la finele acestui an
 
În vârstă de 30 de ani, Ponor (CS Farul Constanţa) este multiplă campioană olimpică, europeană şi medaliată mondială, iar într-o postare pe Facebook a precizat că sănătatea şi vârsta sunt cele care o împiedică să meargă mai departe. Din decembrie, Cătălina va urma un alt curs al vieţii sale, dar va rămâne aproape de gimnastică.
 
„Sunt mândră de tot ce am realizat şi de tot ce am sacrificat pentru acest sport pe care l-am iubit şi îl iubesc în continuare, cu bune, cu rele, cu suişuri şi coborâşuri. Îmi este greu să mă despart de ceva ce am făcut cu pasiune, dăruire, devotament, dar, la un moment dat, toate se opresc. Din cauza sănătăţii, care se cam joacă cu mine, şi din cauza vârstei la care am ajuns, am decis să spun «Stop»! Îmi voi termina anul cu concursurile mici, care au mai rămas, şi demonstraţiile deja planificate, după care, din decembrie, voi urma alt curs al vieţii, tot pe lângă sport, dar altfel, în ideea de a ajuta în continuare gimnastica. Vă mulţumesc din tot sufletul tuturor celor care aţi aplaudat, v-aţi bucurat, aţi suferit, aţi plâns, aţi ţopăit împreună cu mine“. 

Nu a prins finalele la Campionatul Mondial de la Montreal 

Ultima competiţie majoră la care a participat Cătălina Ponor au fost Campionatele Mondiale de la Montreal (Canada), la care nu s-a calificat însă în finalele de la bârnă şi sol. Totodată, Larisa Iordache s-a ales cu o accidentare serioasă şi nu a mai putut evolua. „Campionatele Mondiale au început în stare de şoc pentru gimnastele românce. Larisa Iordache s-a accidentat la încălzire, chiar înainte de debutul competiţiei, şi nu a mai putut intra în concurs, având ruptură de tendon ahilian. Cătălina Ponor a ratat la bârnă (12.233) şi nu s-a calificat în finala la acest aparat, dar nici la sol (13.266). Ioana Crişan este rezerva a doua în finala de individual compus, cu 50.233p (Sărituri - 13.600, Paralele - 12.600, Bârnă - 11.233, Sol - 12.800). Îi urăm multă sănătate Larisei, să treacă cu bine şi peste această accidentare şi să revină în forţă în sala de gimnastică!“, se arată pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Gimnastică.

Două momente de neuitat

„Nu a fost o zi aşa cum mi-am dorit, dar sunt mulţumită de tot ce am realizat până acum! 23 de medalii europene, mondiale şi olimpice, 26 de ani dedicaţi gimnasticii ca sportivă cu 2 momente de neuitat: 1. Olimpiada de la Atena, unde am realizat mai mult decât am visat; 2. Campionatele Europene de la Cluj, unde am trăit nişte momente unice, atât frumoase, în faţa propriului public, cât şi mai puţin plăcute, cu doar o zi înaintea finalei de la bârnă“, a arătat Cătălina, care este medaliată de cinci ori (de trei ori cu aur - la echipe, la bârnă şi la sol, o dată cu argint - la sol şi o dată cu bronz - la echipe) la două ediţii ale Jocurilor Olimpice (2004 şi 2012). De asemenea, sportiva a urcat pe podium şi la Campionatele Mondiale: 2003 (Anaheim) - argint la echipe, bârnă şi sol; 2005 (Melbourne) - bronz la bârnă; 2007 (Stuttgart) - bronz la echipe. Recolta de medalii europene a Cătălinei e impresionantă: 13 distincţii, dintre care opt de aur, două de argint şi trei de bronz.
 
Sportiva constănţeană este cea mai medaliată gimnastă din România la Campionatele Europene, capitol la care a întrecut-o pe Nadia Comăneci, care, între 1975 şi 1979, a obţinut 12 medalii (nouă de aur, două de argint şi una de bronz)! 

Îl iartă pe „6 ace“! 

„Sunt multe persoane pe care ar trebui să le menţionez pentru a le mulţumi, însă mă voi rezuma doar la câteva nume importante. Mulţumesc pentru tot ce mi-au dat şi m-au învăţat părinţilor mei, pentru toată susţinerea fizică şi psihică şi pentru cei 15 ani petrecuţi împreună şi care pentru mine au devenit ca nişte părinţi: domnul Lucian, doamna Mariana şi domnul Belu. Pentru că mă ştie de tot atâţia ani şi a fost lângă mine într-unul dintre momentele importante menţionate mai sus, un om blând şi suflet curat, domnişoara Lili Cosma, kinetoterapeutul Toma Vasilescu, care a cam avut de furcă cu tendoanele mele, Florin Aştefanei, maseurul nostru (noi îi spunem «6 ace», fiindcă aşa ne minte de fiecare dată şi ajungem să avem în jur de 32, dar noi îl iertăm, spre binele nostru), Mihaela Dobranici, care, draga de ea, nu ştie cu ce să ne mai cocoloşească atunci când avem vreo durere, şi mulţi alţi oameni importanţi care au stat în toţi aceşti ani lângă noi. Nu în ultimul rând, FANILOR. Fără ei, sălile ar fi goale şi pustii, iar încurajările lor nu ne-ar mai aduce energie pozitivă nouă, concurenţilor. Vă mulţumesc încă o dată pentru tot şi vă iubesc din suflet!“, a mai spus Cătălina Ponor.
 
Sursa foto: Facebook (Cătălina Ponor)
 
Citeşte şi:
 
Cătălina Ponor, decorată de președintele Klaus Iohannis. Alți doi gimnaști decorați de șeful statului
 
Cătălina Ponor, regina europeană a bârnei „Mi-am dorit foarte mult această medalie“
 
Campioana de la Constanţa Povestea Cătălinei Ponor, gimnasta care a depăşit-o pe Nadia Comăneci la numărul de medalii europene (galerie foto)
 
Incredibila Cătălina Ponor Performera din Constanţa e din nou campioană europeană. Ce record a stabilit (galerie foto)
 
Editorial
Puterea de a nu renunţa. Regele Roger şi exemple de la Constanţa

 
Tatăl ei joacă în echipa rugbyştilor veterani Gimnasta Cătălina Ponor s-a întâlnit cu Rechinii Constanţa (galerie foto)
 
Editorial 
Horia Tecău şi Cătălina Ponor, file din poveste (olimpică)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Lupta împotriva coronavirusului Cătălina Ponor - „Nu trebuie să intrăm în panică, dar nici să neglijăm realitatea dură“

25 Mar 2020 782

Foștii mari sportivi ai României își vor păstra rentele viagere. Ce constănțeni beneficiază de aceste drepturi financiare (document)

30 Jan 2020 2872

ZIUA de Constanţa #sărbătoreşteDobrogea141, sub semnul lui Dionisie Exiguul Judecătorul Cristian Deliorga, profesorul Vasile Nicoară şi Cătălina Ponor, campioană olimpică, mesaje de Ziua Dobrogei

18 Nov 2019 2510

Cătălina Ponor, Beatrice Câşlaru şi Cristian Gaţu îşi serbează astăzi zilele de naştere (galerie foto)

20 Aug 2019 1092

Campioanele Cătălina Ponor şi Cristina Neagu au făcut mişcare alături de copii, pe litoral (galerie foto)

22 Jul 2019 1177

Cătălina Ponor și Cristina Neagu invită constănțenii și turiștii de pe litoral la mișcare!

18 Jul 2019 802

Gimnasta din Constanţa Cătălina Ponor a fost desemnată Ambasador pentru Mondialele de Gimnastica de la Stuttgart

05 Apr 2019 1272

Ilie Floroiu - „Un an cu rezultate bune şi foarte bune” Cei mai buni sportivi ai CS Farul Constanţa pe 2017

17 Jan 2018 1580

Cătălina Ponor, desemnată gimnasta anului 2017. A câştigat detaşat duelul

17 Jan 2018 1731

Voteaz-o pe Cătălina Ponor gimnasta europeană a anului 2017!

05 Jan 2018 2581

Cătălina Ponor se va dedica antrenoratului. Speră să formeze măcar „o jumătate de Ponor“ (video)

30 Nov 2017 2940

Mama Cătălinei Ponor, la retragerea din activitate a marii campioane „Îți mulţumesc că m-ai făcut mândră şi fericită, iubitul meu copil!”

28 Nov 2017 6831

„Mexic - destinaţia finală a carierei!“ Momente emoţionante. Cătălina Ponor a pus punct gimnasticii (galerie foto)

26 Nov 2017 1829

Ultima evoluție, în Mexic Marea campioană Cătălina Ponor pune punct gimnasticii în acest weekend

25 Nov 2017 1281

Editorial Orice poveste frumoasă are şi un sfârşit. Mulţumim, Cătălina Ponor!

07 Oct 2017 2181