„Suntem campioni!“ Ștafeta de aur de la Palatul Copiilor Constanța. Ultima zi a adus titlul național mult-așteptat (GALERIE FOTO)

 

 
  • „Delfinașii“ de la Palatul Copiilor Constanța au cucerit trei medalii la Campionatul Național de la Bacău.
  • Piesa de rezistență este titlul național de la 4X100 m mixt la juniori, care nu mai fusese adus pe litoral de foarte mulți ani.
  • Antrenorul emerit Octavian Tileagă a subliniat și recordurile personale realizate la competiție de elevii săi. 
 
Întrecerile Campionatului Național de înot pentru seniori, tineret și juniori, care s-a desfășurat la Bacău, a adus în prim plan și sportivii promițători de la Palatul Copiilor Constanța, pregătiți de antrenorul emerit Octavian Tileagă.
 
Grație unor evoluții foarte bune, „delfinașii“ au urcat de trei ori pe podium în întrecerea juniorilor, înregistrând noi recorduri personale și plecând de la competiție cu satisfacția de a fi cucerit medalia de aur într-o probă, cea de 4X100 m mixt, la care Constanța nu mai ieșise campioană la juniori de foarte mult timp. Timpul înregistrat a fost 04:08:58, iar din ștafetă au făcut parte Eric Andrieș (la stilul spate - 01:03:03), Vladimir Nicolaev (bras - 01:07:97), Răzvan Strâmbeanu (fluture - 00:59:72) și Vlas Talpeș (craul - 00:57:86), toți înbunătățindu-și recordurile personale. Celelalte două medalii au fost obținute de Eric Andrieș - bronz la 200 m mixt și Răzvan Strîmbeanu - bronz la 100 m liber.
 
După atâta „frig și ceață“, s-a arătat și soarele
 
„Suntem campioni! În sfârșit, după atâta «frig și ceață», s-a arătat și soarele. Am oftat zile întregi după medaliile scăpate printre degete (unele la sutimi de secundă) la aceste campionate. Cu doar două medalii la activ, a venit și ultima zi. Având toți «delfinașii» calificați în finale, am dat marea lovitură! Ștafeta băieților la 4x100 m mixt a ieșit campioană națională la juniori. Doamne-Doamne a avut grijă de noi până la urmă. Bravo, băieți! Toată competiția ați ținut-o din record în record, așa că meritați din plin aurul! La final mergem acasă cu trei medalii muncite cinstit!“, a fost mesajul lui Octavian Tileagă.
 
Eforturile le-au fost răsplătite
 
Acesta a subliniat că, la Bacău, „delfinașii“ au realizat recorduri personale la toate probele. „De cel puțin 40 de ani titlul de la 4X100 m mixt la juniori nu mai venise pe litoral, astfel că suntem foarte bucuroși că l-am obținut din nou acum. Copiii au luptat pe tot parcursul competiției, până în ultima zi, iar, la final, eforturile lor le-au fost răsplătite“, a arătat antrenorul. 
 
Emanuella Rebeka Hanriot, salt valoric important

 
„«Delfinașii» au fost la prima lor competiție oficială din acest an, prima fără regulamente «pandemice». A fost o întrecere cu multe ghinioane, dar ambiția copiilor a fost mai mare decât dezamăgirea medaliilor ratate, așa că ne-am întors acasă totuși cu trei medalii, dintre care una de titlu național. Bravo, băieți! Sunt mândru de voi că n-ați cedat și ați luptat până în ultima clipă. Bravo, Rebeka (n.r. Emanuella Rebeka Hanriot), pentru saltul valoric de excepție! În această vară, cel târziu în toamnă, vei ajunge cu siguranță pe podiumul junioarelor! Hai, Constanța!“, a mai menționat Octavian Tileagă.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Octavian Tileagă) 
 
Citește și:
 
Constanța. „O mică lecție de viață“ de la Matei Silivestru
Pentru a nu întârzia la cursuri, s-a antrenat cu noaptea-n cap. Singur în bazin! (GALERIE FOTO)


Palatul Copiilor Constanța
Medalii și recorduri personale pentru „delfinași“ la Cupa României. Cursa de 1.500 m, electrizantă! (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Palatul Copiilor Constanța Înotătorul Matei Silivestru, campion național. „În sfârșit, s-a arătat soarele și pe strada noastră“ (GALERIE FOTO)

14 Dec 2022 1437

Constanța Proiectul „Șah în școală“ își derulează ultima etapă din acest an

28 Nov 2022 1108

Protocol încheiat cu Ministerul Educației. Primăria Constanța are la dispoziție cel puțin doi ani să demareze investițiile la Palatul Copiilor și CCS1 (DOCUMENTE)

29 Oct 2022 2602

S-a încheiat protocolul între Primăria Constanța și Ministerul Educației și Cercetării. Este vizat Palatulul Copiilor

18 Oct 2022 1087

Cerc de Fanfară, la Palatul Copiilor din Constanța! Cursurile sunt gratuite

03 Oct 2022 744

Emanuella Rebeka Hanriot O tânără performeră face naveta zi de zi de la Oituz pentru școală, natație și karate (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Jul 2022 2795

Ce se va întâmpla cu Palatul Copiilor din Constanța? Anunțul inspectorului școlar general, Sorin Mihai!

25 Jul 2022 1882

Palatul Copiilor Constanța Înotătorul Matei Silivestru, patru medalii la Naționale. Evoluții cu recorduri și pentru colegii săi (GALERIE FOTO)

09 Jul 2022 1443

Constanța. La 32 de ani, atacantul Vlad Rusu a agățat ghetele în cui „Îi mulțumesc fotbalului pentru tot ce mi-a oferit“ (GALERIE FOTO)

04 Jul 2022 2725

Bacalaureat 2022 ISJ Constanța stabilește componența comisiilor din centrele de examen și centrele zonale de evaluare

16 Jun 2022 1184

Minte sănătoasă în corp sănătos! Maria Anghel, din Constanța, campioană la șah, dar și o iubitoare a fitness-ului și a înotului

30 May 2022 3111

Natație Palatul Copiilor Constanța, șase medalii la Naționalele școlare, toate cucerite de Matei Silivestru. Campion de patru ori! (GALERIE FOTO)

13 May 2022 1967

Un tânăr orfan din Constanța a impresionat jurații la Românii au talent (VIDEO)

23 Apr 2022 2436

Concursul național „Made for Europe”. Elevii a două licee din Constanța vor reprezenta județul la etapa națională

04 Apr 2022 1186

Palatul Copiilor Constanța Medalii și recorduri personale pentru „delfinași“ la Cupa României. Cursa de 1.500 m, electrizantă! (GALERIE FOTO)

23 Dec 2021 3153