„Suntem mândri de tine, căpitane!“ Ianis Hagi, inclus între cei mai buni 100 de jucători din lume sub 21 de ani pe 2018

Publicaţia italiană Tuttosport l-a inclus pe căpitanul FC Viitorul, Ianis Hagi, între cei mai buni 100 de jucători sub 21 de ani din 2018, iar suporterii au ocazia să-şi voteze favoritul pe internet.
 
Realizările din 2018, în Liga 1, ale fiului lui Gică Hagi i-au adus acestuia o nouă nominalizare în clasamentul celor mai buni tineri jucători din lume, după ce, în 2017, site-ul goal.com l-a inclus pe Ianis între cei mai buni 50 de tineri fotbalişti Under-19 la nivel mondial. Pentru sondajul lansat de Tuttosport, juriul este format din 30 de jurnalişti de la cele mai importante publicaţii sportive, dar, în acelaşi timp, clasamentul va fi întocmit şi în urma voturilor exprimate de suporteri.
 

Alături de Mbappe şi Alexander-Arnold

 
Între tinerii fotbalişti propuşi de publicaţia italiană pentru cei mai buni 100 sub 21 de ani, se regăsesc doi români, Ianis Hagi (19 ani) şi Dennis Man, de la FCSB. Cei doi se află într-o companie selectă, alături de fotbalişti celebri, precum Kylian Mbappe (PSG), Trent John Alexander-Arnold (Liverpool), Justin Kluivert (AS Roma) sau Patrick Cutrone (AC Milan). Nu lipsesc şi alţi jucători de la echipe importante, precum FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Bayern Munchen, Manchester City, Juventus Torino, Inter Milano, PSG, Ajax Amsterdam, AS Roma, Olympique Marseille, Sevilla, Lyon, Feyenoord, Celtic Glasgow sau Tottenham.

Un an 2018 de excepţie

 
„Căpitanul Ianis Hagi oferă un nou motiv de mândrie pentru FC Viitorul şi Academia Gheorghe Hagi, unde s-a format şi a debutat apoi pe prima scenă a fotbalului românesc la doar 16 ani, o lună şi 13 zile. Desemnat cel mai bun jucător din play-off-ul Ligii 1 în sezonul recent încheiat, Ianis Hagi a avut un an 2018 de excepţie. A marcat 6 goluri şi a oferit 4 pase decisive în cele doar 14 partide în care a evoluat, fiind, cu şase prezenţe, cel mai selecţionat jucător în echipa etapei din acest an! A avut o contribuţie extrem de importantă la calificarea Viitorului într-o nouă ediţie a cupelor europene, iar evoluţiile sale au fost remarcate şi de presa internaţională“, se arată pe site-ul oficial al FC Viitorul, sub titlul „Suntem mândri de tine, căpitane!“.
 
„Am vrut să joc, aceasta mi-am dorit de la început“         
 
Tânărul mijlocaş constănţean a declarat că nominalizarea îi dă o încredere şi mai mare în forţele sale. „Prezenţa între cei mai buni jucători la nivel mondial mă face să mă simt bine şi îmi dă încredere. După un an şi jumătate în care nu am jucat deloc, să revin la FC Viitorul şi să fiu declarat cel mai bun jucător din turneul play-off al Ligii 1, dar şi să fiu nominalizat în primii 100 e foarte bine. Înseamnă că am luat o decizie înţeleaptă că m-am întors de la Fiorentina. Am vrut să joc, aceasta mi-am dorit de la început. E bine că suntem doi români acolo. Asta ne arată că avem o generaţie bună, talentată, care vine din spate. Dacă muncim şi suntem serioşi, putem obţine rezultate foarte bune. La echipa naţională Under-21, avem un parcurs destul de bun în preliminarii. Ne aşteaptă două meciuri foarte importante, din care, dacă scoatem patru puncte, să nu zic şase, cred că suntem favoriţi la calificare. Sperăm să terminăm campania mai bine decât am început-o“, a precizat Ianis Hagi.
 

Vrea să devină un jucător important al echipei naţionale

 
În acest moment, FC Viitorul se află în Polonia, unde pregăteşte debutul în preliminariile Europa League (contra echipei luxemburgheze Racing FC Union, primul meci în deplasare) şi în campionat, în sezonul 2018/2019.
 
„Pregătirea decurge bine în Polonia. Avem mult de alergat, multe antrenamente, dar e bine, pe zi ce trece ne simţim tot mai bine. Fizic, stăm mai bine. De abia aşteptăm să înceapă noul sezon. Nu ştiu dacă e meci lejer la debutul în Europa League, e partidă europeană, iar de regulă aceste confruntări sunt grele. Dar mergem cu mentalitatea de a câştiga primul meci, iar apoi să ne impunem şi acasă şi să ne calificăm. Asta e cel mai important. În campionat ne propunem un loc cât mai înalt. Întâi să intrăm în play-off, iar apoi vom vedea.
Eu sper să-mi depăşesc performanţele înregistrate sezonul trecut, să joc mai bine şi să devin un jucător important al echipei naţionale“, a punctat Ianis. În privinţa faptului că AS Roma ar fi interesată de el, jucătorul constănţean a spus: „Deocamdată, sunt la FC Viitorul. În eventuala decizie, prima dată mă voi gândi dacă voi juca. Asta e cel mai important pentru mine, primul gând. Vreau să joc fotbal şi nu contează unde o voi face“. 
 

Sursa foto: FC Viitorul      


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Echipa Under-16, în finala Cupei Elitelor. Calificare dramatică în ultimul act! (GALERIE FOTO + VIDEO)

03 Apr 2024 748

Ianis Hagi i-a dedicat golul contra Columbiei surorii sale, Kira, de ziua ei de naștere

27 Mar 2024 749

Ianis Hagi și Florin Tănase, marcatorii României în amicalul contra Columbiei. Tricolorii, de la 0-3 la 2-3! (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 1143

26 martie 2024, amical România - Columbia. La ce oră începe și ce televiziune îl transmite

26 Mar 2024 1075

Fotbal România a remizat cu Irlanda de Nord în amicalul de la București

23 Mar 2024 887

Ce televiziune transmite meciul România - Irlanda de Nord, de vineri, 22 martie 2024

22 Mar 2024 1310

Echipa Under-16 de la Farul Constanța, calificată în semifinalele Cupei Elitelor. Victorie clară în sferturi (GALERIE FOTO)

15 Mar 2024 946

Gheorghe Hagi a vorbit despre fiul său, Ianis „Ce au scris unii în ziare au fost doar răutăți, prostii și minciuni“ (VIDEO)

06 Mar 2024 1036

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 29 decembrie 2023

03 Jan 2024 989

Ce afaceri dețin în Constanța socrii lui Ianis Hagi

27 Dec 2023 12589

Ianis Hagi și Maria Popescu au pus bazele unei firme de comerț online. Unde este sediul

27 Dec 2023 1845

Gigi Becali a făcut spectacol la cununia civilă a lui Ianis Hagi și Elena Tănase (VIDEO)

26 Dec 2023 3443

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3228

Nouă fotbaliști formați în Academia Hagi au evoluat în campania de calificare la Euro 2024. „Suntem cea mai bună Academie din țară“

24 Nov 2023 1575

La cinci ani de la debutul sub tricolor, Ianis Hagi și-a îndeplinit visul cel mare. „Mergem la Euro, România!“

20 Nov 2023 1014