„Suntem o echipă, muncim cu toții“ La primul meci oficial pentru Farul, Marian Aioani a ferecat poarta. Jefte Betancor, un nou gol (galerie foto)


 
  • Farul Constanța își menține invincibilitatea în Liga 1 și după etapa a patra.
  • Echipa de pe litoral nu a primit gol până acum în acest sezon, ocupând locul cinci în clasament.
  • În etapa viitoare, Farul va juca în deplasare cu CFR Cluj, campioana en-titre și liderul solitar al clasamentului.
 
Farul Constanța a învins cu 1-0 Sepsi Sfântu Gheorghe în Liga 1, iar Gică Hagi, managerul tehnic al echipei constănțene, a remarcat jocul colectiv al elevilor săi, subliniind însă că și șansa a fost de partea „marinarilor“.
 
„Un meci frumos, așa au fost mereu meciurile dintre noi și Sepsi, tensionate, pentru că ambele formații își doresc să câștige. Sunt agresive, își doresc să facă un fotbal de atac. Știam că va fi așa. Totul s-a bazat pe tranziție, atât la noi, cât și la ei. Șansa a fost de partea noastră. Sunt mulțumit. Victoria aduce încredere. Sepsi a avut ocazii foarte mari în prima repriză, dar suntem o echipă, muncim cu toții, jucăm împreună, fiecare ne salvăm unul pe altul. Avem un joc colectiv foarte bun, iar aceasta ne face să strângem puncte. E un start de sezon bun, previzibil din punctul meu de vedere. Sperăm să continuăm așa“, a menționat „Regele“, după al patrulea meci fără înfrângere și fără gol primit pentru Farul în acest sezon, echipa de pe litoral ocupând locul cinci în clasament.

 
„Am greșit și vom plăti“

 
Finalul meciului cu Sepsi a fost tensionat, iar antrenorii celor două echipe, Gică Hagi, respectiv Leo Grozavu au fost eliminați de arbitru de pe banca tehnică.
 
„Am greșit amândoi și vom plăti pentru acest lucru. Cred că oricine a fost în teren a făcut și greșeli. Și arbitrii, și jucătorii, și noi. Așa e la meciurile mari, cum a fost acesta. Tensiunea a fost mare. Cred că oricine, televiziune, suporteri, presă, îți doresc astfel de partide, care arată bine, au nivel. A fost pe muchie de cuțit. Noi am avut șansă, am marcat, ei n-au făcut-o, dar a fost o partidă frumoasă, din toate punctele de vedere“, a punctat Hagi.

 
A salvat Farul


 
Managerul tehnic al Farului l-a remarcat pe postarul Marian Aioani, care, aflat la debutul pentru Farul într-un meci oficial, a avut multe intervenții inspirate. „Aioani a salvat Farul, da, însă el face parte din echipa noastră. Și fundașii au jucat foarte bine, și mijlocașii au alergat enorm, fundașii laterali la fel, jucăm bine ca echipă. Cred că au fost și alegerile bune, pentru că trebuia să avem putere. Suntem încă la început de campionat, încă nu avem toți jucătorii 100% fizic. Cei care au venit de la Jocurile Olimpice intră și ei ușor - ușor în program. Sperăm să avem un lot foarte bun“, a menționat Gică Hagi.  


 
Acuzele lui Roland Niczuly

 
Disputa Farul - Sepsi a fost marcată și de acuzele unor membri ai formației oaspete în ce privește unele scandări nepotrivite care s-au auzit pe stadion la adresa echipei din Sfântu Gheorghe.
 
„Au fost scandări xenofobe. M-am dus după o minge care era a noastră, trebuia s-o degajez din 6 metri, dar au sărit zece suporteri de la Farul și m-au scuipat toți. Nu mi se pare normal ca în 2021 să se întâmple așa ceva. FRF sau LPF ar trebui să se sesizeze. Cred că și noi facem parte din campionatul românesc și suntem o echipă participantă în cupele europene. Nu văd de ce acest comportament contra noastră. Nu cred că am supărat pe nimeni, dar, dacă am făcut-o, să ne anunțe și ne dăm la o parte. Sunt foarte dezamăgit, mi-a lăsat un gust amar această partidă“, a menționat portarul Roland Niczuly, la Digi Sport.  
 
„E interzis să spui România? Eu așa am auzit. Au zis România, scuzați-mă! Tot ce e altceva, dacă există, dacă s-a auzit, nu e frumos și nu e bine. Eu am auzit de România. Restul, nu știu. Dacă s-a scandat altceva, nu e normal“, a spus și Gică Hagi.

 
„E din ce în ce mai bine“

 
„Regele“ a remarcat însă din nou atmosfera de pe stadion, ultrașii și restul spectatorilor purtând Farul spre victorie. „E din ce în ce mai bine în ce privește atmosfera. Aveam nevoie de aceasta. Unirea ne-a dus să fim împreună, mai puternici, iar Constanța să aibă o echipă frumoasă, care să joace și să câștige, alături de un public frumos“, a subliniat Hagi.

 
Încrezători înainte de CFR Cluj

 
În etapa viitoare, Farul va juca pe teren campioanei en-titre, CFR Cluj, care e și liderul actual al clasamentului, conducând ierarhia solitar, după ce a câștigat toate cele patru meciuri de până acum.
 
„Toate meciurile sunt foarte grele. Avem adversari foarte buni, toți sunt în prima ligă, care nu e ușoară. Mergem la campioana României, o echipă cu un lot foarte bun. Sperăm ca noi, staff-ul tehnic, să facem strategia corectă, să fim inspirați, iar jucătorii să se autodepășească în teren, să facă un meci foarte bun și să venim cu ceva de la Cluj. Știm că e foarte greu, dar noi mereu am făcut bine acolo. Suntem încrezători. E adevărat că CFR joacă și în cupele europene, dar are lot foarte bun, poate alcătui două echipe“, a menționat Hagi.
 
Un plus că nu au primit gol

 
Unul dintre cei mai experimentați fotbaliști ai Farului, fundașul Sebastian Mladen, a spus că „marinarii“ au suferit în partida cu Sepsi, dar au meritat victoria.
 
„Știam că va fi un meci greu. Sepsi e o echipă bună, de luptă. Am suferit, dar cred că am meritat victoria. Am făcut un meci destul de bun, cu toată că și ei și-au creat unele ocazii. Suntem bucuroși că am luat cele trei puncte. Aioani a făcut un meci bun, ca și Arpi (n.r. Arpad Tordai) înainte. Sunt doi portari buni. Ne bucurăm pentru Aioani că a debutat cum trebuie. Știam că ne va ajuta și suntem fericiți pentru el. Jefte (n.r. Jefte Betancor) știe să-și creeze ocazii, sper să nu se oprească aici. Este un plus că nu am primit gol până acum, ne facem treaba bine în defensivă, dar important e să strângem puncte și să câștigăm. Iar la final vom vedea ce va fi. Chiar dacă, în etapa viitoare, jucăm pe terenul campioanei, mergem la victorie. Va fi o partidă dificilă, dar noi mereu am jucat bine contra celor de la CFR și sunt convins că așa va fi și acum“, a menționat Mladen, la Farul TV. Nou venit în această vară pe litoral, Jefte Betancor a marcat acum al doilea gol pentru Farul în Liga 1, după cel din partida cu Gaz Metan Mediaș.     
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
Doi fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa etapei în Liga 1
 
Farul Constanţa a învins Sepsi Sfântu Gheorghe. Final tensionat, antrenorii Gică Hagi şi Leo Grozavu eliminaţi de pe bancă (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Farul Constanța Comunicat al lui Gheorghe Hagi, după ce s-a vorbit despre un interes pentru el al unui club din străinătate

29 Mar 2024 427

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 563

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 679

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 827

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 914

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 826

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1473

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 617

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 904

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1130

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 681

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 802

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2080

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 832