„Suntem o mare familie“ Militari, dar și civili joacă pentru Liga Ofițerilor Constanța în campionatul veteranilor (galerie foto + video)


Înființată în anul 2004, Asociația Sportivă Liga Ofițerilor Old-Boys Constanța este o figură aparte în Liga Old-Boys, tradiţionala întrecere de fotbal a veteranilor constănţeni. În echipă joacă militari, dar și salariați civili din armată ori persoane din afara sistemului militar, scopul fiind unul singur: nu performanțe deosebite, ci mișcare, socializare și petrecerea frumoasă a timpului liber, ca într-o mare familie, cum de altfel au și format cei de la Liga Ofițerilor.

„Marea majoritate a componenților lotului sunt reprezentanți ai armatei - ofițeri, maiștri militari, subofițeri și salariați civili (din Marină, Aviație, forțele terestre), dar provin și de la Poliția de Frontieră și Poliția Locală. Ceilalți sunt civili, prieteni de-ai noștri“, a declarat Marius Roșca, cel care se ocupă de echipă din 2008, fiind antrenor, jucător, dar și manager. Echipa a fost fondată de Ioan Dorobanțu, fost ofițer în Armată, care s-a stins din viață pe 13 mai 2019. Componenții echipei ar fi vrut să-l comemoreze pe 13 mai anul acesta, pe teren, dar nu vor putea la acea dată, din pricina restricțiilor în urma pandemiei de coronavirus. „Nu renunțăm însă la idee, iar, când se va putea, vom organiza o întrecere în memoria lui Ioan Dorobanțu“, a spus Marius Roșca. Acesta e maistru militar principal și activează la Centrul de Scafandri.

Evoluează și nepoții regretatului Dumitru Antonescu 


Din lotul Ligii Ofițerilor fac parte Nicolae Larion, Cristian Săvulescu, Marius Simeon, Marcel Maloș, Adrian Cozma, Nicolae Croitoru, George Marius Irimia, Ionuț Ceauș, Cătălin Dardac, Viorel Marin, Călin Ciobanu, Viorel Ghiță, Ionuț Furcă, Gabriel Dragnea, Silviu Bucur, Antonio Jitescu, Ciprian Menaef, Dorin și Cătălin Antonescu (frați, nepoții regretatului Dumitru Antonescu, legenda FC Farul Constanța), Ionuț Diaconu, Nicolae Dumitraș, Răzvan Șodolescu, Constantin Oarză și Marius Roșca. Cel mai în vârstă dintre aceștia e născut în anul 1968. 

Farmecul reprizei a treia


„Toți suntem amatori, astfel că nu avem mari pretenții și nu ne propunem să ne situăm cât mai sus în clasament ori să obținem cât mai multe victorii. Aceasta și în condițiile în care alte echipe din campionat au în componență foști fotbaliști, iar unii dintre ei au jucat la cel mai înalt nivel, în Liga 1 sau în cupele europene. Bucuria noastră e să ne întâlnim, să socializăm și, bineînțeles, să participăm la repriza a treia, care e farmecul meciurilor de old-boys. Alcătuim o mare familie“, arată Marius Roșca.

Sezonul 2019 a fost cel mai bun


2019 a fost cel mai bun an al Ligii Ofițerilor, ca rezultate și clasare în campionat, pe locul șapte. „De regulă, noi ocupăm o poziție la mijlocul ierarhiei, 11-12. Ne-am clasat așa ani la rând. Anul trecut, coincidență, la 15 ani de la înființarea echipei, ne-am clasat mult mai sus decât ne-am fi așteptat. La un moment dat, am fost și pe locul doi și ne-am luptat și pentru poziția întâi! Avem și bucuria că, până acum, accidentările ne-au ocolit. Au fost doar probleme ușoare. Eu am avut odată mâna în ghips, iar un coleg o problemă la umăr. Atât“, mai spune Marius Roșca.

„E un semn de respect și de fair-play. Toți suntem egali“


Liga Ofițerilor nu are un căpitan de echipă stabil, prin rotație poartă banderola toți componenții lotului. „La fiecare meci, e un alt căpitan. Le dăm tuturor posibilitatea să se bucure de această ipostază. E un semn de respect și de fair-play. Toți suntem egali“, a precizat Marius Roșca.

Petreceri de final de an


Pe lângă participarea la competiție, cei de la Liga Ofițerilor au început să acorde atenție și imaginii echipei. „Încercăm, ușor-ușor, să acoperim și acest segment. Acum patru ani, ne-am creat pagină de Facebook, avem și fanion și organizăm mereu petreceri de final de an, în care invităm prietenii și colaboratorii noștri și acordăm o serie de premii“, a punctat Marius Roșca.

Filmuleț cu urări de Paște


Din aceeași perspectivă, componenții Ligii Ofițerilor au creat, de Paște, un filmuleț cu urări, fiecare spunând câte un mesaj în acest sens. „Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște, Asociația Sportivă Liga Ofițerilor Old-Boys Constanța urează tuturor prietenilor, suporterilor, arbitrilor, precum și jucătorilor celorlalte echipe din campionatul de old-boys sănătate, liniște sufletească și fericirea de a petrece aceste clipe minunate alături de familie. Hristos a înviat!“, a fost urarea de final. 

Sursa foto: Facebook (AS Liga Ofițerilor Old-Boys) 

       


Citește și:


Rezultate în Liga Old-Boys, tradiţionala întrecere de fotbal a veteranilor constănţeni

Litoral Corbu a obţinut prima victorie în Liga Old-Boys, în etapa a 12-a (galerie foto)

În Liga Old-Boys, Voinţa FCS Old-Boys 2017 Săcele a învins cu scor fluviu Litoral Corbu (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța „Trofeul Liga Old-Boys“ continuă. Ultimele rezultate (GALERIE FOTO)

16 Jan 2023 1764

Strănepoata legendarului Dumitru Antonescu, fotbalistă la Farul Constanța. De ce a ales tânăra să poarte numărul 17 pe tricou (GALERIE FOTO)

01 Sep 2022 2169

AS Liga Ofiţerilor Old-Boys Constanţa continuă campania umanitară. „Împreună suntem mai buni!“

05 Jan 2022 1531

Constanța Liga Ofițerilor Old-Boys, 17 ani de viaţă. Sufletişti din Scoția, Italia şi Belgia s-au alăturat şi ei campaniei umanitare

06 Mar 2021 4469

„Te iubesc, nenea!” Liga Ofiţerilor Old-Boys Constanţa a demarat o campanie umanitară. Bucurii pentru suflete năpăstuite!

19 Feb 2021 4243

„Cea mai sufletistă echipă“ Tort personalizat şi statuetă cadou la petrecerea de final de an a formaţiei Liga Ofiţerilor (galerie foto)

12 Dec 2016 3665