Super Rally Jerome France, câștigătorul Trofeului Mangalia 2022 (GALERIE FOTO)

Imaginile au fost preluate de pe contul de Facebook „Stana Mihai“.
  • Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, a fost al cincilea în clasamentul open, iar la grupă s-a clasat pe poziția a patra. La Trofeul Mangalia a concurat și viceprimarul Dragoș Angelescu.   
 
 
Mangalia a găzduit prima etapă a ediției 2022 a Campionatului Național de Super Rally, Trofeul Mangalia, evenimentulul fiind organizat de Primăria Municipiului Mangalia, în colaborare cu Asociaţia Club Sportiv AMC Racing, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

La Trofeul Mangalia (competiție pe circuit stradal) s-au înscris 24 de piloți, nelipsind Mihai Leu (multiplul campion de box și campion național de raliu), pilotul din Mangalia Emil Ghinea (care a fost și unul dintre organizatori), Costel Cășuneanu și Vali Porcișteanu, dar și piloți străini, precum francezii Jerome France și Didier Balcaen și bulgarul Evgeny Yankov.
 
Evenimentul de la Mangalia a început vineri, când a avut loc premierea câștigătorilor sezonului 2021. În aceeași zi,  s-a dat startul festiv, în zona Portului Mangalia, publicul cunoscându-i pe concurenții din această etapă și mașinile lor de concurs.

Ziua de azi a început ziua cu două manșe de recunoașteri, urmate de manșele de antrenament și cele de concurs.
 
În clasamentul open, pe primul loc la Trofeul Mangalia 2022 s-a clasat, Jerome France, care a pilotat un bolid Nova Proto NP 03. Emil Ghinea, la bordul Norma M20F, a fost al cincilea în acest top, iar la grupă s-a clasat pe poziția a patra.
 
De asemenea, în competiție a evoluat și Dragoș Angelescu, viceprimar al municipiului Mangalia, care a pilotat un Peugeot 208.

Sursa foto rezultate: Facebook (Campionatul Național de Super Rally - Powered by Superbet) 
În întrecerea pe echipe, Emil Ghinea a concurat alături de timișoreanul Leo Borlovan, în GP24 Racing Team.

 

Jerome France câștigă Trofeul Mangalia 2022, urmat de Mihai Leu și Costel Cășuneanu. Un nou timp record s-a stabilit! Felicitări tuturor!, este mesajul de pe pagina de Facebook a competiției.

Trofeul Mangalia 2022 a ieșit perfect din punct de vedere organizatoric, iar cel mai important lucru e că lumea s-a arătat fascinată de spectacolul automobilistic. În ce mă privește, am fost foarte obosit, în urma implicării în organizare. Pe de altă parte, evoluând și în orașul meu natal, simt mereu o oarecare presiune la Trofeul Mangalia și nu merg la fel de hotărât și de agresiv. Una dintre străzile de pe traseul cursei este chiar cea pe care am copilărit!, a declarat Emil Ghinea.


Campionatul Național de Super Rally are șase etape, după Mangalia, urmând Târgu Mureș (1 - 2 iulie), Deva (19 - 20 august), Craiova (9 - 10 septembrie), București (30 septembrie - 1 octombrie) și Timișoara (21 - 22 octombrie).

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

De la veverița buclucașă, la pisica neagră pe traseu! Emil Ghinea, pilotul campion din Mangalia, momente inedite în curse

19 May 2022 3165

Show automobilistic Trofeul Mangalia deschide ediția 2022 a Campionatului Național de Super Rally. Piloți celebri la start

12 May 2022 4753