Supercampioana Corina Constantin, de la Farul, şi-a serbat ziua de naştere „Cel mai frumos cadou a fost medalia de aur” (galerie foto)

Corina Constantin, de la CS Farul Constanţa, campioană mondială şi europeană la gimnastică aerobică, a împlinit ieri 24 de ani. Gimnasta şi-a serbat ziua în capitală, iar bucuria momentului a fost cu atât mai mare cu cât, cu puţine zile înainte, Corina luase aurul la Europene, iar echipa României fusese cea mai bună din întrecere.
 
Campionatul European de la Elvas (Portugalia) i-a adus echipei de senioare a României medalia de aur pe echipe şi locul întâi în clasamentul general pe naţiuni (după numărul de distincţii cucerite). Tricolorii au obţinut multe medalii şi la celelalte probe, iar prestaţii deosebite, care le-au adus prezenţe pe podium, au avut şi juniorii din România. La ambele categorii de vârstă, sportivii constănţeni au contribuit din plin la reuşita tricoloră.
 
Medaliile de aur obţinute la echipe şi la individual feminin au umplut-o de fericire pe Corina Constantin, revenită în activitatea competiţională după un an şi trei luni de pauză. Din acest punct de vedere, evoluţiile sale şi aurul obţinut la Elvas sunt cu atât mai preţioase. „Le mulţumesc antrenoarelor mele de la lotul de senioare, Marcela Fumea şi Mariana Mezei, care m-au ajutat foarte mult ca, într-un timp scurt, să revin la o formă de vârf. Recunosc că în Portugalia am avut emoţii, întrucât nu ştiam la ce nivel sunt exerciţiile adversarelor mele. Însă am avut un scop precis: medalia de aur. Nu m-am gândit să mă întorc în ţară fără ea. Am avut un duel aprig cu sportiva din Ungaria. Am luptat până la capăt. Nu concepeam să mă întreacă“, a declarat Corina Constantin.

Mai are un singur vis

În calificările pentru finale, care au contat şi pentru stabilirea clasamentului final la echipe, constănţeanca a fost a doua la individual, după Dora Hegyi (Ungaria), însă, în ultimul act, Corina a întors situaţia, învingând-o pe gimnasta maghiară. Multiplă campioană mondială şi europeană şi desemnată, în 2013, cea mai bună sportivă din gimnastica aerobică românească, tânăra Corina Constantin a luat o pauză mai lungă, anul trecut, după Campionatul Mondial de la Cancun (Mexic), la care a obţinut patru medalii (aur la trio şi la grup, argint la echipe şi la individual), iar echipa României a ocupat locul întâi pe naţiuni. Corina şi-a canalizat energia pentru promovarea în România a „Happy Dance Power“, un program mondial care are ca obiectiv aducerea nivelului optim de fericire în viaţă, prin programe mentale şi fizice. Constănţeanca a fost numită ambasador al României în acest program, cu care a obţinut rezultate deosebite, dar, în 2015, s-a întors la gimnastică.
 
Campionatul Naţional şi Cupa Farul, de la Constanţa, în care s-a impus la individual, au fost paşi către coroana continentală, iar acum, după ce a devenit din nou regină a Europei, Corina mai are un singur vis: titlul de campioană mondială la individual, singurul care lipseşte din bogatul ei palmares.

Activează şi ca instructor de fitness

„Voi continua gimnastica, încercând ca, la anul, la Mondialele din Coreea, să obţin, în sfârşit, medalia de aur la individual. Până atunci, voi trece şi prin etapele de Cupă Mondială. Timpul nu-mi mai permite să mă ocup şi de «Happy Dance Power». Am antrenamentele de la gimnastică aerobică şi, în plus, activez ca instructor de fitness la World Class Romania“, a spus Corina Constantin. Aceasta nu a ajuns la Constanţa după întoarcerea din Portugalia, rămânând în Bucureşti, unde şi-a serbat, ieri, ziua de naştere, avându-i alături şi pe părinţii săi, care au venit de la Constanţa. „Cel mai frumos cadou de ziua mea a fost medalia de aur cucerită la Europene. Plus prezenţa nepreţuită a celor apropiaţi, cu ocazia acestui eveniment special din viaţa mea“, a punctat Corina Constantin.

România a cucerit 13 medalii în Portugalia

La Campionatul European din Portugalia, seniorii României au luat aurul pe echipe, iar juniorii - medalia de argint. În clasamentul general pe naţiuni, după numărul de prezenţe pe podium, România a fost prima, cu 13 medalii (cinci de aur, cinci de argint şi trei de bronz). La acest bilanţ, seniorii tricolori au contribuit cu şapte distincţii (trei de aur, una de argint şi trei de bronz), ocupând locul întâi, iar juniorii - cu şase medalii (două de aur şi patru de argint), cu care s-au clasat pe doi.

Pe lângă CS Farul, pe podium a urcat şi CSS1 Constanţa

Reprezentanţii Constanţei au avut o implicare serioasă la aceste rezultate importante: la seniori - aur - la echipe (au punctat Corina Constantin, Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Dacian Barna, Lucian Săvulescu), la individual feminin (Corina Constantin), la trio (Dacian Barna, Lavinia Panaete, Lucian Săvulescu); argint - la Aero Dance (Andreea Drenea); bronz - la individual feminin (Bianca Gorgovan), la grup (Dacian Barna, Bianca Gorgovan, Lavinia Panaete, Lucian Săvulescu); la juniori - argint - la echipe (au punctat Andrada Zaman, Daciana EnacheIoana GorgovanLorena Jinga), la perechi mixte (din care a făcut parte Ştefan Huştea), la trio (Andrada Zaman, Daciana Enache) şi la grup (Zaman, Enache, Jinga, Gorgovan). În afară de Ioana Gorgovan, sportivă de la CSS1 Constanţa, restul medaliaţilor sunt de la CS Farul. La seniori, antrenoarea de la CS Farul este Marcela Fumea. La juniori, de la CS Farul, Andrada Zaman, Daciana Enache şi Ştefan Huştea sunt pregătiţi de Cristiana Spânu, iar Lorena Jinga, de Cristina Dulgheroiu, în vreme ce Cristiana Spânu şi Nicoleta Copoiu o antrenează pe Ioana Gorgovan, de la CSS1.

Sursa foto: Carmen Manda, Ivan Ferreira, Carlos Matos, Laura Cristache

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Constantin Cheramidoglu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 603

Constantin Cheramidoglu lansează volumul „Arhive dobrogene” la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

06 Mar 2024 547

Curtea Supremă menține decizia prin care s-a încetat procesul penal față de Nicolae Matei, fostul primar din Năvodari, și față de Corina Jianu, fost judecător

21 Feb 2024 1912

Matei Nicolae solicită reabilitarea judecătorească!

13 Feb 2024 1137

Masă rotundă la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța cu accent pe contribuția lui Mihail Kogălniceanu la realizarea Unirii Principatelor

21 Jan 2024 610

Avocat TulceaCONSTANTIN Corina

15 Aug 2023 464

Avocat TulceaCONSTANTIN Corina

15 Aug 2023 508

Lichidator judiciar Tulcea-Constantin Corina

17 Jul 2023 419

Dobrogea rurală de la sfârșitul secolului XIX, prezentată într-un volum lansat la Biblioteca Județeană Constanța (GALERIE FOTO)

24 Feb 2023 1442

LIVE TEXT Dr. Constantin Cheramidoglu lansează volumul „Grecii Constanței vechi” (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Nov 2022 2624

Volumul „Grecii Constanței vechi” va fi lansat la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

10 Nov 2022 1725

„Căzut din rai”, lansare de carte la ​Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

25 Oct 2022 1424

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 19 octombrie 2021

20 Oct 2021 1677

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 21 septembrie 2021

22 Sep 2021 2764

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 17 septembrie 2021

21 Sep 2021 3428