„Superman“ din Năvodari, cursă de suflet Fostul polițist Ioan Chifu a alergat 100 de kilometri în bucătărie, în 24 de ore! (galerie foto)


Fan înrăit al mișcării, al exercițiului fizic și al alergărilor pe distanțe lungi, fostul polițist Ioan Chifu, din Năvodari, a mai făcut o ispravă, după ce, recent, la împlinirea vârstei de 51 de ani, își făcuse „cadou“ o alergare de 51 de kilometri!
 
Epidemia de coronavirus, care a obligat omenirea la izolare socială, nu l-a împiedicat pe Ioan Chifu, pensionar de câțiva ani, să răspundă chemării marii pasiuni a vieții sale: alergarea. Chiar dacă ieșirile din casă sunt mult mai stricte acum, fostul polițist nu a dezarmat și s-a reorientat, ca un veritabil sportiv de performanță, care nu-și neglijează pregătirea nici în plină criză de coronavirus. Lui Ioan Chifu alergarea i-a intrat în ritmul de viață, astfel că nu renunță la ea nici în casă. Chiar dacă are la dispoziție un spațiu limitat. Iar, pentru a nu deranja vecinii cu zgomotul pașilor săi, a fost nevoit să alerge în bucătărie. Ce a ieșit este impresionant: 100 de kilometri alergați, într-un spațiu extrem de mic, într-un ritm monoton, timp de 24 de ore (cu unele pauze însă, nu non-stop)! 
 

A dormit doar două ore

 
„Am început alergarea la ora 20.00 și am încheiat-o a doua zi la aceeași oră. Pentru primii 51 de kilometri nu m-am oprit deloc. Apoi am mai făcut unele pauze, inclusiv două ore în care am dormit. De altfel, în perioada de 24 de ore, acesta a fost tot somnul meu, două ore. Am alergat în cei trei metri din bucătărie pentru a nu deranja vecinii de la etajul de sub mine (eu locuiesc la trei). În sufragerie e mai mult spațiu, dar acolo am parchet și se aude tare dedesubt“ , a declarat Ioan Chifu, care, în timpul alergării, a purtat un tricou cu semnul lui Superman, o alegere demnă de performanța sa uimitoare.
 

Donație pentru lupta împotriva Coronavirusului

 
Ioan Chifu a alergat cei 100 de kilometri cu gândul la toți românii care, în aceste zile dificile, suferă de pe urma coronavirusului. De altfel, fostul polițist a și donat o sumă în Fondul de urgență pentru unitățile medicale din România. „Cu lozinca «Stați acasă!» am alergat 100 km în 24 de ore în locuință, cu sufletul pentru cei ce au căzut răpuși de această boală, pentru acei oameni bolnavi, dar și pentru cei care luptă împotriva pandemiei Covid-19. Să ne unim cu toții și să învingem. Doamne ajută!“, a postat Ioan Chifu pe Facebook. Realizarea sa sportivă a stârnit admirația apropiaților. „Chiar și colegii mei au fost surprinși. Am însă ambiția de a nu renunța niciodată. În plus, corpul meu s-a obișnuit cu mișcarea și, cum nu mai pot ieși ca înainte afară la alergare, a trebuit să improvizez acasă“, a mai spus Ioan Chifu. 
 

„Bravo, Neluțu, ești puternic, puternic!“  

 
„Felicitări pentru determinarea, dar și pentru adaptabilitatea asupra situației izolării la domiciliu. Pușcașii americani aveau o vorbă: «Învățăm, ne adaptăm, reușim și iar o luăm de la capăt în viață!» și tocmai acest lucru l-ai dovedit, că putem învăța să ne adaptăm și să reușim performanțe sportive chiar și în condiții grele de desfășurare. Ține-o tot așa, Ioan Chifu, ne vedem la Maratonul Nisipului, pe 7 noiembrie 2020!“, „Ești un exemplu demn de urmat. Felicitări pentru realizare!“, „Bravo, Neluțu, ești puternic, puternic!“, „Super, te felicităm!“, „Nea Ion, tot respectul! Așa mi-a plăcut de tine la Asalt! Om puternic!“, „Respect!“ sau „Nu mai e nimeni ca tine!“, au fost câteva dintre mesajele prietenilor. 
 

Pe locul 3 în „Top 101 oameni pentru oameni“

 
Un alt alergător, Cristi Borcan, a alcătuit un clasament, cu 101 poziții, al celor care aleargă acasă, „Top 101 oameni pentru oameni“, iar năvodăreanul se află pe locul trei, într-o ierarhie care este la început, așteptându-se și alți performeri pentru a completa toate pozițiile. „Aleargă și tu măcar 1 km acasă! Fă și tu «ceva» extraordinar acasă! Dovada: poză / filmare. Și ești în Top 101. Cu cât ești mai «nebun», cu atât te bag moț în față!“, a menționat Cristi Borcan, care a spus despre Ioan Chifu: „Un Superman plin de forță și voință. S-a implicat în multe chestii caritabile. Sportiv și om de excepție!“.  

Sursa foto: Facebook (Ioan Chifu)

Citește și:


Năvodari. Fostul polițist Ioan Chifu La împlinirea vârstei de 51 de ani, și-a făcut „cadou“ o alergare de 51 de kilometri!

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Gabriel Chifu își lansează romanul „Marea carte a uitării” la Universitatea „Ovidius” Constanța (FOTO)

03 Apr 2023 1215

Biblioteca Județeană Constanța anunță lansarea cărții „Marea carte a uitării” în Aula Universității „Ovidius”

29 Mar 2023 981

Editorial Solidaritatea nu are frontiere. Sportul constănțean, mângâiere pentru suflete hăituite de războiul din Ucraina

12 Mar 2022 3870

Alergători din judeţul Constanţa Ioan Chifu şi Regina Ţîrcomnicu, pe podium la semimaratonul Curtea Domnească, de la Piatra Neamţ (galerie foto)

20 Oct 2021 4163

Militar care a participat la alergări şi în judeţul Constanţa, laureat cu Trofeul „Omul Anului 2020“

24 May 2021 4166

Cheile Dobrogei Maratonul Argonauţilor a reunit, într-un colţ de rai, alergători din toată ţara, dar şi din Canada

16 Apr 2021 5273

Interviu online cu fostul poliţist Ioan Chifu A început alergând alături de un câine de urmă, iar acum e un neobosit ultramaratonist

19 Mar 2021 5509

Fostul poliţist Ioan Chifu, din Năvodari A împlinit 52 de ani şi a alergat 52 de kilometri în scop caritabil

13 Mar 2021 4978

#ConstanțaEsteBine - De Ziua Marinei, au alergat de la Baia la Constanța Cursă umanitară, pentru ajutorarea fetiței unui militar de pe Fregata „Regina Maria“ (galerie foto)

17 Aug 2020 3326

Cursă umanitară De Ziua Marinei Române, militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu și fostul polițist Ioan Chifu aleargă între Baia și Constanța

08 Aug 2020 4900

Năvodari. Fostul polițist Ioan Chifu La împlinirea vârstei de 51 de ani, și-a făcut „cadou“ o alergare de 51 de kilometri!

18 Mar 2020 8570

Moş Crăciun şi Olaf au alergat la „Crosul celor mari pentru cei mici“ (galerie foto)

05 Jun 2019 4741

A concurat şi Ioan Chifu, din Năvodari Neobositul militar Laurenţiu Cobzaru, experienţă memorabilă în „Asaltul Lupilor“ (galerie foto)

24 May 2019 3294

Va fi însoţit de Ioan Chifu, din Năvodari Militarul Laurenţiu Cobzaru participă pe 24 ianuarie la o nouă alergare cu scop caritabil (galerie foto)

09 Jan 2019 2848

Echipa „Aşii alergării Galaţi“, formată din militari, pe primul loc la semimaratonul de la Bacău (galerie foto)

23 Sep 2018 2709