Tânărul fotbalist constănțean Tudor Țăranu este la SCM Zalău. La Astra II, a fost antrenat de Adrian Senin

  • Tudor Țăranu a început fotbalul la FC Farul, evoluând și la echipa mare a „marinarilor“, în Liga a 2-a.
  • Tatăl lui Tudor, Sandu Țăranu, a jucat și el fotbal la Constanța.
  • Cu șapte ani în urmă, Tudor a fost copil de mingi la meciurile Stelei din Europa League.

Fotbalistul constănțean Tudor Țăranu este sub contract în acest moment cu echipa din Liga a 3-a, seria a cincea, SCM Zalău. În ultimii ani, el a jucat la formații din zona Dobrogei (inclusiv la FC Farul, în Liga a 2-a, iar apoi la SSC Farul), dar a fost și jucătorul Astrei Giurgiu, evolând însă doar la echipa satelit.
Acum în vârstă de 22 de ani, fundașul central a început fotbalul la FC Farul, iar ca junior a activat apoi şi la FC Viitorul, şi la Steaua. La clubul bucureştean a fost luat în pregătire şi de echipa mare (în timpul primului mandat al lui Laurenţiu Reghecampf), fiind şi copil de mingi la partidele de acasă susţinute de Steaua în sezonul 2012/2013 al Europa League. În acea campanie, de referinţă au fost meciurile cu Ajax Amsterdam şi cu Chelsea Londra, pe care Steaua le-a câştigat la Bucureşti.
 

La FC Farul, în Liga a 2-a, la 17 ani

Tudor (care e fiul unui fost fotbalist cunoscut în Constanţa, Sandu Ţăranu) a evoluat apoi pentru FC Farul (în Liga a 2-a), pe când avea 17 ani (fiind unul dintre jucătorii Under-19 pe care-i foloseau „marinarii“ în meciurile oficiale), dar și la SSC Farul, contribuind și el la promovarea în Liga a 3-a a echipei înființate de suporteri. La Liga a 3-a, a jucat și la Delta Dobrogea Tulcea (unde i-a avut antrenori pe Constantin Gache, iar apoi pe Mihai Guliu). Cu excepţia a două partide, în care a fost accidentat, fundașul a evoluat în toate meciurile la echipa din Tulcea, După Farul, Tudor s-a pregătit o perioadă cu FCSB II, iar apoi a mers la Daco-Getica București, la care a avut ghinionul unei accidentări grave, în ultimul amical înainte de începerea campionatului! Era un meci cu Popești Leordeni, iar Tudor a stat patru luni în afara terenului, după acea accidentare.
 

Cel mai mult a jucat fundaș central

Când s-a refăcut, s-a transferat la Astra Giurgiu, evoluând însă doar la Liga a 3-a, la formația satelit, care era antrenată pe atunci de fostul jucător al Farului Adrian Senin. Tudor a jucat în toate meciurile, cel mai mult ca fundaș central, într-o singură partidă fiind distribuit ca mijlocaș la închidere. În iarna acestui an, Tudor a ajuns la SCM Zalău. „Echipa e antrenată de Marius Pașca și are condiții foarte bune, de nivelul eșalonului secund. Am întâlnit la Zalău oameni de caracter și am decis să rămân, reziliind contractul cu Astra. Îmi pare rău că pandemia de coronavirus a înghețat sezonul 2019/2020 al Ligii a 3-a. Cu SCM mai am un an de contract“, a declarat Tudor Țăranu.


Citește și:

Fiul lui Sandu Ţăranu Fotbalistul Tudor Ţăranu, de la Farul Constanţa, copil de mingi la meciurile Stelei cu Chelsea şi Ajax (galerie foto)

„Sunt mândru că am contribuit la promovarea SSC Farul!“ Tânărul fotbalist Tudor Ţăranu a ajuns în curtea FCSB

SSC Farul se pregăteşte pentru Liga a 3-a După Tudor Ţăranu, echipa fanilor l-a transferat şi pe Vlad Suciu (galerie foto)



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Schimb de robe, la Constanța! Ce procurori din Dobrogea vor să devină judecători (DOCUMENT)

01 Jun 2023 2195

Doi procurori din Constanța au vrut să se facă judecători tot aici. CSM a explicat de ce s-a opus schimbului de robe

07 Feb 2022 2308

Lista oficială! Cine sunt și ce averi au procurorii care vor să devină judecători în Constanța (DOCUMENTE)

01 Jan 2022 5876

„Sunt mândru că am contribuit la promovarea SSC Farul!“ Tânărul fotbalist Tudor Ţăranu a ajuns în curtea FCSB

12 Aug 2017 5963

SSC Farul se pregăteşte pentru Liga a 3-a După Tudor Ţăranu, echipa fanilor l-a transferat şi pe Vlad Suciu (galerie foto)

19 Jan 2017 6786

La mulţi ani pentru Ablalim Ferodin, Tudor Ţăranu, Gabriel Ban şi Lavinia Bulilete! (galerie foto)

05 Feb 2016 4427

Fiul lui Sandu Ţăranu Fotbalistul Tudor Ţăranu, de la Farul Constanţa, copil de mingi la meciurile Stelei cu Chelsea şi Ajax (galerie foto)

09 Dec 2015 7972