„Te iubesc, nenea!” Liga Ofiţerilor Old-Boys Constanţa a demarat o campanie umanitară. Bucurii pentru suflete năpăstuite!

  • AS Liga Ofiţerilor Old-Boys Constanţa e componentă Ligii Old-Boys, întrecerea în care participă fotbaliştii veterani constănţeni.
  • Membrii echipei şi prietenii lor îşi fac o datorie de suflet în a ajuta familii care o duc extrem de greu în viaţă.
  • În acest weekend, caravana Ligii Ofiţerilor Old-Boys va ajunge la Mereni.
 

Figură aparte în Liga Old-Boys, tradiţionala întrecere de fotbal a veteranilor constănţeni, Asociația Sportivă Liga Ofițerilor Old-Boys Constanța a transpus şi în fapte motto-ul care îi guvernează activitatea de pe teren: „O echipă mică, cu un suflet mare”.

În echipa înfiinţată acum 17 ani, joacă militari, dar și salariați civili din armată ori persoane din afara sistemului militar, scopul fiind unul singur: nu performanțe deosebite, ci mișcare, socializare și petrecerea frumoasă a timpului liber, ca într-o mare familie, cum de altfel au și format cei de la Liga Ofițerilor. Iar, în acest an, ei şi-au făcut o datorie de suflet iniţiind o campanie umanitară, prin care familii nevoiaşe din judeţ primesc produse de strictă necesitate, care le mai îndulcesc din amărăciunea traiului de zi cu zi.
 

De la suflet pentru suflet

„Noi am mai dus asemenea produse şi în anii trecuţi, în general de Crăciun ori de Paşte, dar acum am decs să schimbăm puţin strategia şi să le facem o bucurie unor oameni nevoiaşi, copii şi adulţi, între cele două sărbători. Ne-am mobilizat, echipa, colegi de muncă, prieteni, familii şi am fost în două locuri din judeţ până acum, în această lună. Nu mutăm noi munţii din loc, dar e o acţiune de la suflet pentru suflet şi ne bucurăm să vedem că are succes. Ajutăm cum putem. Sunt sigur că sunt mulţi oameni care ar vrea să sprijine pe semeni de-ai lor în nevoie, dar cea mai importantă e implicarea. Am plecat de la o idee, iar rezultatele campaniei ne-au depăşit aşteptările până acum”, a declarat Marius Roșca, cel care se ocupă de echipa Liga Ofiţerilor Old-Boys din 2008, fiind antrenor, jucător, dar și manager.
 

Ajung şi la Mereni

În această lună, au primit pachete cu alimente, dar şi alte produse, suflete greu încercate care-şi duc traiul undeva între Constanţa şi Valu lui Traian, dar şi la Valea Dacilor. Iar sâmbătă, 20 februarie, caravana AS Liga Ofiţerilor Old-Boys va ajunge mai mult ca sigur la Mereni, pentru a aduce un zâmbet şi o mică bucurie şi în alte familii cărora soarta le-a fost potrivnică.


„Tot ce trebuie să faci este să îți pese”

„Împreună putem aduce un zâmbet! Sunt multe familii sărace, cu mulți copii, ce locuiesc la sate, cu condiții grele de a trăi și nu reușesc să ofere copiilor decât minimul necesar și acela destul de greu. Cel mai greu este să începi. Să te pui în stare să faci lucruri frumoase. Să strângi în jurul tău oameni care să creadă împreună cu tine că și ei merită o șansă. Ne propunem ca, în luna februarie, în fiecare sfârșit de săptămână, să ajutăm o familie, două, poate chiar mai multe. Șansele să-i putem sprijini cu ajutoare pe toți sunt foarte mici, dar cu ajutorul vostru putem măcar să ajutăm câțiva. Dacă simțiți nevoia de a ajuta și în cursul anului, nu doar de sărbători, noi suntem aici și vă sprijinim. Tot ce trebuie să faci este să îți pese. Fii și tu un îngeraș!”, a fost mesajul de la startul campaniei.


Gerul nu a îngheţat şi lacrimile

Vizitele în scop caritabil i-au emoţionat profund pe voluntarii de la Liga Ofiţerilor Old-Boys şi pe prietenilor lor. „Deși campania umanitară am denumit-o «Să aducem un zâmbet pe chipul lor», azi, 10 copii, din 3 familii aparținând comunității din Valea Dacilor, ne-au adus nouă (voluntarii prezenți) un zâmbet pe chipul înghețat de gerul de afară. Emoțiile și bucuria copiilor ne-au fost transmise și nouă, mai ales în momentul în care unul din copii, văzând atâtea hăinuțe, jucării, dulciuri, alimente, fructe și rechizite, mi-a spus : «Te iubesc, nenea!». Gerul de afară nu a putut opri să curgă câteva lacrimi. Și noi am fost copii. Și ei merită o șansă la fericire. Vă mulțumim pentru tot sprijinul acordat acestei campanii umanitare”, s-a menţionat pe pagina de Facebook a AS Liga Ofiţerilor Old-Boys, după vizita de la Valea Dacilor.
 

„Prin lucruri mărunte am adus un zâmbet”

„Dacă ai lângă tine oameni minunati și cu suflet mare, întotdeauna lucrurile sunt ușor de realizat. Prin lucruri mărunte, am adus un zâmbet pe chipul unor copii. Nici nu vă imaginați bucuria din ochii lor, la vederea unei biciclete, jucării sau a unor cărți de colorat! Împreună, în continare, vrem să ajutăm pe cât mai multe persoane şi familii nevoiaşe. Zîmbetul, speranţa şi credinţa pe care o vedem pe chipul lor e cea mai mare bucurie a noastră”, a mai spus Marius Roşca.



În secţiunea Galerie Foto a acestui articol găsiţi mai multe imagini de la acţiunile umanitare derulate de AS Liga Ofiţerilor Old-Boys Constanţa.
Sursa foto: Facebook (AS Liga Ofiţerilor Old-Boys)






Citeşte şi:

„Suntem o mare familie“
Militari, dar și civili joacă pentru Liga Ofițerilor Constanța în campionatul veteranilor (galerie foto + video)


„Cea mai sufletistă echipă“
Tort personalizat şi statuetă cadou la petrecerea de final de an a formaţiei Liga Ofiţerilor (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

AS Liga Ofiţerilor Old-Boys Constanţa continuă campania umanitară. „Împreună suntem mai buni!“

05 Jan 2022 1502

Constanța Liga Ofițerilor Old-Boys, 17 ani de viaţă. Sufletişti din Scoția, Italia şi Belgia s-au alăturat şi ei campaniei umanitare

06 Mar 2021 4432