Temerara expediţie constănţeană Bogdan Ofiţeru, Mihai Nenciu şi Nicu Rotaru încep aventura în Munţii Himalaya (galerie foto)

Trei constănţeni temerari, Bogdan Ofiţeru (30 de ani), Mihai Nenciu (37 de ani) şi Nicu Rotaru (42 de ani), vor să atingă cele mai înalte şapte vârfuri muntoase ale lumii, într-o expediţie în premieră pentru România, în cadrul proiectului „Seven Summits”.

Îndrăzneţul proiect se întinde pe mai mulţi ani, iar în primă fază cei trei au plecat, în weekend-ul trecut, spre Munţii Himalaya, pentru o serie de teste. Primul vârf pe care vor să urce în cadrul proiectului (în luna august a acestui an) este Elbrus (din Rusia), cel mai înalt din Europa (5.642 m). Celelalte ţinte sunt Kilimanjaro (Uhuru Peak - 5.895 m, Tanzania - Africa), Aconcagua (în munţii Anzi - 6.960 m, Argentina - America de Sud), Denali (6.194 m, în statul Alaska din SUA - America de Nord), Vinson (4.892 m - în lanţul muntos Sentinel Range - Antartica), Kosciuszko (2.228 m - face parte din masivul Snowy Mountains, din statul New South Wales - Australia) şi, la final, cel mai înalt vârf al lumii, Everest (8.848 m - în munţii Himalaya, pe granița dintre Nepal și Tibet).

Acum nu vor depăşi 6.000 de metri

Cei trei constănţeni au ajuns deja la Katmandu (capitala Nepalului). În această dimineaţă zboară spre Lukla (aeroport în estul Nepalului, la o altitudine de 2.800 de metri), după care demarează expediţia în Munţii Himalaya. „Vom avea de parcurs aproape 200 de kilometri, tur-retur. Abordăm traseele fără frică. Totul este OK. Acum nu ştim până la ce înălţime vom urca. Depinde de vremea pe care o vom întîlni acolo. Ne vom hotărî la faţa locului. Oricum, acum nu vom depăşi 6.000 de metri“, a declarat Bogdan Ofiţeru.

„Să vedem dacă există drac mai al dracu decât mine!“

Acesta a postat ieri pe Facebook fotografia unui ziar în care se vorbeşte despre accidentul aviatic produs sâmbătă pe aeroportul Lukla. „Ieri dimineaţă, la aeroportul unde vom ateriza noi mâine (n.r. astăzi). Vom avea prima confruntare în războiul cu moartea. Zburăm şi vom ateriza pe aceeaşi pistă unde trebuia să aterizeze acest avion ieri (n.r. sâmbătă). Eu am făcut pactul cu moartea încă de la plecarea din ţară. Ea a spus că mă va încerca. Să vedem dacă există drac mai al dracu decât mine!“, a scris Bogdan Ofiţeru pe reţeaua de socializare.

Trei sportivi curajoşi

Pasionaţi de atletismul pe distanţe lungi, dar şi de munte, Bogdan Ofiţeru şi Mihai Nenciu au îmbinat cele două pasiuni, astfel luând naştere participările lor la ultramaratonurile montane, atât în ţară, cât şi în străinătate. De curând, au participat, cu rezultate deosebite, în Croaţia, la „100 miles of Istria“. Bogdan a practicat atletismul de mare performanţă, remarcându-se în multe competiţii atletice, iar în vara lui 2014 a obţinut locul întâi în Crosul Ziua Olimpică, de la Constanţa. Tânărul a dovedit că este un temerar şi când, la finele lunii decembrie a anului trecut, a făcut baie în apa Mării Negre! Dacă Bogdan Ofiţeru vine din atletism, Mihai Nenciu provine din sporturile colaterale. Practică paraşutismul şi scufundările, e din latura extremă, şi a mai fost în Munţii Himalaya. Fost culturist (campion naţional şi balcanic) şi câştigător al concursului de forţă „Strongman“, Nicu Rotaru şi-a redescoperit în ultimii ani o altă pasiune: expediţiile montane. A urcat pe înălţimi din România, iar acum se află în faţa celei mai mari încercări de până acum.

Sursa foto: Facebook (Bogdan Ofiţeru, Nicu Rotaru, Mihai Nenciu)

Citeşte şi:

Bogdan Ofiţeru şi Mihai Nenciu, evoluţii supraomeneşti la „100 miles of Histria”: „Simt furnicături şi în pleoape!” (galerie foto)

„Visul meu de când eram copil”: Atletul Bogdan Ofiţeru, din Constanţa, şi recordul pe care l-a stabilit în Legiunea Străină

Bogdan Ofiţeru şi Mihai Nenciu, aventuri în Munţii Croaţiei: Doi temerari din Constanţa îşi forţează limitele la „100 miles of Istria” (galerie foto)

Mărţişoare din cuvinte: Nicu Rotaru, campion balcanic la culturism - „Vă doresc o primăvară frumoasă, fără calorii, cu mult soare şi mişcare în aer liber!” (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Expediţie în Africa! Temerarii constănţeni Mihai Nenciu şi Nicu Rotaru au pus tricolorul şi pe acoperişul munţilor Atlas (galerie foto)

06 Mar 2020 3361

„Şi iarna se merge la plajă!“ Atletul constănţean Bogdan Ofiţeru a început anul 2020 cu tradiţionala baie în Marea Neagră (video)

04 Jan 2020 2966

De unde vine pasiunea sa pentru alergare Daniel Antonaru, din Constanţa, pe locul doi la ultramaratonul de 24 de ore din Grecia

23 Jan 2019 1143

Temerarul constănţean La început de an, Bogdan Ofiţeru a făcut tradiţionala baie în Marea Neagră. Înot în apă rece ca gheaţa! (video)

04 Jan 2019 2491

Campionatul European de 24 de Ore de Alergare Prin ce a trecut Bogdan Ofiţeru, încercând să doboare recordul mondial (galerie foto)

31 May 2018 2626

Vrea să doboare recordul mondial Atletul Bogdan Ofițeru, din Constanța, a luat startul în Campionatul European de 24 de ore alergare

26 May 2018 2154

Interviu online cu atletul Bogdan Ofiţeru. Despre istovitoarele ultramaratoane „Cursa în sine e o aventură. E ca un drog, un rău necesar“

05 May 2018 3318

De la Legiunea Străină, la expediţia din Himalaya La Campionatul European, Bogdan Ofiţeru va alerga 24 de ore, încercând să doboare recordul mondial (galerie foto)

11 Apr 2018 2596

Ofiţeru, Nenciu şi Rotaru, aventură incredibilă, într-un loc fabulos „Acolo poţi să atingi norii cu mâna. Există mai mult cer decât pământ!“ (galerie foto)

17 Jun 2017 4964

Expediţie constănţeană în Munţii Himalaya La 4.000 de metri, au jucat fotbal şi au făcut skandenberg cu călugării budişti (galerie foto+video)

14 Jun 2017 4367

Temerara expediţie constănţeană din Himalaya a ajuns în tabăra de bază de pe Everest

09 Jun 2017 2811

La Semimaratonul Bucureşti, şi-a doborât recordul Veteranul Vasile Apetroaie, vicecampion naţional, cu un timp excelent (galerie foto)

17 May 2017 4420

Vasile Apetroaie, campionul din Eforie La 51 de ani, a mai cucerit două titluri naţionale, doborându-şi recordurile (galerie foto)

20 Apr 2017 6232

Superman există! „Recordul lui Bogdan Ofiţeru va sta în picioare cel puţin 100 de ani“ (galerie foto)

13 Apr 2017 9167

Bogdan Ofiţeru şi Mihai Nenciu, evoluţii supraomeneşti la „100 miles of Istria“ „Simt furnicături şi în pleoape“ (galerie foto)

10 Apr 2017 4960