UPDATE.Tenis de masă Camelia Mitrofan, din Constanța, campioană europeană! Elena Zaharia, o nouă medalie


Jucătoarea de tenis de masă din Constanța Camelia Mitrofan s-a calificat în finala probei de dublu mixt a Campionatului European de tenis de masă Under-21, de la Cluj Napoca.

Sportiva de pe litoral face pereche cu Andrei Istrate, iar cei doi au dispus în semifinală, astăzi, de cuplul format din Elena Zaharia (și ea din Constanța) – Darius Movileanu.

Scorul a fost 3-2 (11-7, 2-11, 12-10, 5-11, 11-2).

De menționat că cele două constănțence sunt încă junioare.

În urma victoriei, Camelia Mitrofan și Andrei Istrate au asigurată medalia de argint și vor lupta în finală pentru aur.

În schimb, Elena Zaharia și Darius Movileanu au rămas cu medalia de bronz.  

În finală, Camelia Mitrofan și Andrei Istrate se vor confrunta cu perechea franceză Lilian Bardet / Prithika Pavade, astăzi, de la ora 19.45.  

Emoții, efort și bucurie după punctul final! Camelia Mitrofan și Andrei Istrate sunt finaliștii probei de dublu mixt la Campionatul European U21 Romstal România 2022.

Sâmbătă, de la 19:45, îi încurajăm pe favoriții noștri în prima finală pe care România o joacă în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, împotriva francezilor Lilian Bardet/Prithika Pavade.


 
Camelia Mitrofan și Andrei Istrate au făcut pasul decisiv pentru șansa de a juca pentru titlul european chiar împotriva colegilor din loturile naționale, Elena Zaharia și Darius Movileanu, pe care i-au învins în semifinale cu 3-2 (11-7, 2-11, 12-10, 5-11, 11-2).
 

Hai, România!, este mesajul de pe pagina de Facebook a Federației Române de Tenis de Masă.  

FRTM a subliniat și performanța perechii medaliate cu bronz:

Elena și Darius continuă seria performanțelor și punctează la U21 cu o medalie prețioasă de bronz în fața propriilor fani în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, într-o semifinală românească.

Înainte de semifinală, medaliații cu bronz au eliminat pe tabloul principal următoarele perechi: Vladislav Ursu (Republica Moldova) / Kornelija Riliskyte (Lituania) 3-0, Borgar Haug (Norvegia) / Matilda Hansson (Suedia) 3-1 și Maciej Kolodziejczyk (Austria) / Ece Harac (Turcia) 3-1.

Federația Română de Tenis de Masă și European Table Tennis Union organizează Romstal U21 European Table Tennis Championships, întrecerea desfășurându-se în această perioadă la BT Arena din Cluj-Arena.
 
Din lotul național feminin al României fac parte și trei reprezentante ale Constanței, Camelia Mitrofan, Bianca Mei-Roșu și Elena Zaharia.
 
Constănțeanul Viorel Filimon este unul dintre cei doi antrenori ai acestui lot, iar constănțeancă este și Mioara Șincan, psihologul loturilor.
 
Totodată, municipiul de la malul mării este reprezentat și de Andrei Filimon, ca antrenor la lotul masculin.
 
Componența reprezentativelor tricolore pentru Euro este următoarea: la feminin - Elena Zaharia, Camelia Mitrofan, Ioana Sîngeorzan, Bianca Mei-Roșu. Rezervă - Tania Plăian. Antrenori - Viorel Filimon și Mihaela Șteff; la masculin - Darius Movileanu, Andrei Istrate, Iulian Chiriță, Eduard Ionescu. Rezervă - Dragoș Bujor. Antrenori: Andrei Filimon și Ionuț Seni. 

UPDATE:
 
Astăzi, Elena Zaharia s-a calificat în semifinale la simplu feminin, asigurându-și medalia de bronz.
 
În sferturi, constănțeanca a învins-o cu 4-3 (9-11, 11-5, 7-11, 14-12, 11-7, 7-11, 11-8) pe Katarzyna Wegrzyn (Polonia).
 

Calificare superbă în semifinala de simplu feminin pentru Elena Zaharia și totodată a treia medalie a României la Campionatul European U21 Romstal 2022!

Elena a ieșit învingătoare din cel mai solicitant duel al său din Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în sfertul de finală cu poloneza Katarzyna Wegrzyn.

Într-un meci trăit cu sufletul la gură până la final, cu emoții și o ambiție uriașă din ambele părți ale mesei de joc, sportiva noastră a revenit din situații grele și a punctat decisiv în ultimul set, care i-a asigurat cel puțin medalia de bronz, se arată pe pagina de Facebook a FRTM.

În semifinală, Elena Zaharia o va întâlni pe Zdena Blaskova (Cehia), duminică, 18 septembrie, de la 10.00.  

UPDATE:

Camelia Mitrofan și Andrei Istrate au câștigat și meciul din finală și au deveni campioni europeni la dublu mixt!

În partida pentru titlu, cei doi au trecut de perechea franceză cu 3-1 (11-7, 5-11, 11-6, 11-5).

 Titlul european la dublu mixt este al României! Camelia Mitrofan și Andrei Istrate sunt campioni europeni U21 în uralele de bucurie ale spectatorilor!
 
La Campionatul European U21 Romstal Romania 2022, din Cluj-Napoca, Camelia și Andrei au reușit un parcurs perfect, din 16-imi până în finala jucată la nivel înalt.
 
Meciul pentru trofeul U21 la dublu mixt a fost controlat de români, care au pus presiune din start cu francezii Lilian Bardet/Prithika Pavade.
 
La 1-1, echilibrul a fost rupt de Camelia Mitrofan și Andrei Istrate, hotărâți și de neoprit într-un meci de aur câștigat cu 3-1, este mesajul FRTM.  


Sursa foto - Facebook (Federația Română de Tenis de Masă)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tenis de masă Constanța, pe podium la Naționalele de tineret și la Top 16 pentru juniori și seniori (GALERIE FOTO)

22 Nov 2022 517

Tenis de masă Bianca Mei-Roșu și Elena Zaharia, pe podium la Top 10 Europa

03 Oct 2022 785

Constănțeanca Elena Zaharia, campioană europeană „Cel mai frumos titlu! Este un sentiment ireal. «Pentru România!», asta am avut în cap“ (GALERIE FOTO)

23 Sep 2022 1078

Nu se desparte de medalia de aur nici în somn! După patru ani, Elena Zaharia și Camelia Mitrofan, din nou campioane europene la Cluj-Napoca

20 Sep 2022 1049

Tenis de masă Încă o jucătoare din Constanța campioană europeană la Cluj-Napoca. Elena Zaharia, aur la simplu!

18 Sep 2022 895

Tenis de masă Constănțencele Elena Zaharia și Camelia Mitrofan, adversare în semifinală la Campionatul European (GALERIE FOTO)

16 Sep 2022 1053

LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța. Bianca Mei-Roșu, dublă campioană europeană „Când văd steagul României sus, simt o mare bucurie!“ (GALERIE FOTO)

20 Jul 2022 1104

UPDATE. Tenis de masă Elena Zaharia și Bianca Mei-Roșu, noi medalii la Europene! Bianca, aur și la dublu feminin

15 Jul 2022 878

Tenis de masă Echipele României, în finalele Campionatului European. Constănțence în componență (GALERIE FOTO)

10 Jul 2022 760

Tenis de masă România, vioara întâi la Campionatele Balcanice. Rezultate dosebite pentru constănțence (GALERIE FOTO)

27 Jun 2022 965

Tenis de masă Jucătoare constănțene, medaliate cu aur la Campionatul Balcanic (GALERIE FOTO)

24 Jun 2022 960

Tenis de masă Constănțencele au monopolizat podiumul la Top 16 pentru seniori. Patru din patru! (DOCUMENT)

24 Dec 2021 2555

Tenis de masă Elena Zaharia, de la LPS „Nicolae Rotaru“, aur și argint la Cupa României. Finalele, cu Tania Plăian

17 Dec 2021 1926

Campionatul Mondial de juniori la tenis de masă Echipa de fete a României a învins echipa Hong-Kong-ului, în semifinale. Sportive din Constanța

06 Dec 2021 1696

UPDATE. Tenis de masă Constanţa a pus umărul la o nouă medalie a României. Bronz mondial, argintul fiind scăpat printre degete! (GALERIE FOTO)

06 Dec 2021 1886