Tenis de masa Elena Zaharia - „Cred că pot să fiu noua Eliza Samara. Ea este un model pentru mine“

 
  • Alături de alți performeri dobrogeni, tânăra jucătoare a fost nominalizată la prima ediția a Galei Sportivul Anului, eveniment de anvergură organizat de Ministerul Sportului.
 
Campioană europeană la categoria de vârstă Under-21 cu ocazia întrecerii de tenis de masă desfășurată în România, la Cluj-Napoca, sportiva constănțeană Elena Zaharia (18 ani) a avut parte de un an 2022 deosebit și își dorește ca și în 2023 să înregistreze victorii de răsunet.  
 
„A fost un an cu suișuri și coborâșuri pentru mine, dar am avut multe rezultate bune, medalii frumoase, am câștigat titlul de campioană europeană, iar la Campionatul Mondial din Tunisia am venit pe locul 3 cu echipa și am avut alte trei locuri 5 în probele individuale. Sunt foarte fericită. Este primul an la acest club, e foarte frumos, îmi place foarte mult și vreau să joc cât mai mulți ani pentru CSM Constanța. Îmi doresc mai multe rezultate bune, să progresez și mai mult în 2023“, a declarat Elena Zaharia, potrivit site-ului oficial al ACM Constanța.
„Toată lumea se întreabă dacă Elena Zaharia poate deveni noua Eliza Samara a tenisului de masă românesc. Este, asemenea Elizei, formată la școala constănțeană, coordonată de reputatul antrenor Viorel Filimon, iar cariera sa a reintrat pe o traiectorie de succes în acest an“, menționează sursa citată.
 
„Da, și eu cred că pot să fiu noua Eliza Samara. Ea este un model pentru mine și vreau să o iau încet-încet pe urmele ei. Cu pași mici, mă apropii și eu de lotul de senioare, sper să particip mai întâi la Campionatele Europene și Mondiale și apoi la Jocurile Olimpice. Da, să cuceresc o medalie olimpică, acesta este visul meu“, a răspuns Elena Zaharia.
 
Alături de alți performeri dobrogeni, tânăra jucătoare a fost nominalizată la prima ediția a Galei Sportivul Anului, eveniment de anvergură organizat de Ministerul Sportului, va avea loc pe 26 ianuarie, la Opera Națională București, și va celebra rezultatele deosebite ale sportivilor români realizate pe parcursul anului 2022. Elena Zaharia a fost nominalizată la categoria „tinere talente feminin“.
 
„Acum șase - șapte ani, nimeni nu se gândea că Elena Zaharia și Bianca Mei-Roșu vor fi în vârful topului. Toată lumea ne-am pus pe treabă și am reușit să le ducem pe aceste fete foarte sus. Elena, Bianca și alte fete din țară vin din urmă și, alături de Eliza, Bernadette, Daniela și Adina, să sperăm că vor ajunge campioane mondiale sau olimpice. Schimbul de generații se face treptat. Cele mici trebuie să își câștige locul alături de cele cu mai mare experiență, lupta e deschisă pentru oricineׅ“, a precizat Viorel Filimon, citat de csmconstanta.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Imaginile au fost preluate de pe pagina de Facebook „Federația Română de Tenis de Masă“

 
Citește și:
 
Sportivi dobrogeni, nominalizați pentru premiile din Gala Sportivul Anului, organizată de Ministerul Sportului (GALERIE FOTO + DOCUMENT)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța, parcurs continental de senzație! Viorel Filimon - „Participarea în ETTU Europe Cup Women, o experiență importantă“ (GALERIE FOTO)

18 Mar 2024 963

Tenis de masă CSM Constanța joacă în Sala Sporturilor pentru calificarea în finala ETTU Europe Cup Women. „Alături de o sală plină!“

13 Mar 2024 558

Tenis de masă CSM Constanța luptă pentru calificarea în finala Europe Cup Women. Înfrângere la mare luptă în tur (GALERIE FOTO)

05 Mar 2024 697

Calendar săptămânal bogat pentru CSM Constanța Baschetbaliștii joacă pentru calificarea în finala Cupei României

16 Feb 2024 1000

Constanța Camelia Voinea, desemnată „Antrenoarea anului“ la Gala Sportului Românesc 2023

15 Feb 2024 807

Tenis de masă CSM Constanța, reprezentat în echipa României la Campionatul Mondial din Coreea de Sud

07 Feb 2024 945

Editorial Fetele de la tenis de masă au scris „Constanța“ pe mingea de joc

04 Feb 2024 1039

Tenis de masă. „Senzațional!“ CSM Constanța, în semifinalele ETTU Europe Cup Women. A învins ALCL TT Grand-Quevilly și în Franța! (GALERIE FOTO)

03 Feb 2024 1029

Tenis de masă „Maraton nebun!“. CSM Constanța a produs surpriza și a învins ALCL TT Grand-Quevilly în ETTU Europe Cup Women (GALERIE FOTO)

31 Jan 2024 907

Tenis de masă Constanța „Cântă fata!“. Elena Zaharia, Bianca Mei-Roșu și Camelia Mitrofan, mândre pentru medaliile europene

29 Jan 2024 816

Tenis de masă Constanța Elena Zaharia și Bianca Mei - Roșu, campioane europene. Camelia Mitrofan, vicecampioană continentală (GALERIE FOTO)

28 Jan 2024 845

Tenis de masă Elena Zaharia, de la CSM Constanța, s-a calificat în a treia finală la Campionatul European

28 Jan 2024 653

Tenis de masă Elena Zaharia, de la CSM Constanța, vicecampioană europeană Under-21 (GALERIE FOTO)

27 Jan 2024 1060

UPDATE 2. Tenis de masă Medalii pentru Constanța la Campionatul European Under-21. Finale la dublu mixt și la dublu feminin! (GALERIE FOTO)

27 Jan 2024 892

Calendar săptămânal CSM Constanța Handbaliștii susțin primul meci oficial din 2024. Partide multe pe litoral

26 Jan 2024 860