„Toată lumea se întreabă - «Oare când va apărea un nou Hagi»?“. Iată ce a răspuns „Regele“!

FC Viitorul se află în cantonament în Turcia, iar managerul tehnic al echipei, Gică Hagi, a susţinut, la Belek, la solicitarea presei din Turcia, o conferinţă de presă. Printre altele, „Regele“ a fost întrebat, prin prisma proiectului său de a lansa tineri fotbalişti, în cadrul Academiei care-i poartă numele, când va apărea un nou jucător precum Hagi.
 
„Toate lumea se întreabă: «Oare când va apărea un nou Hagi»?“, a fost întrebarea unui ziarist turc. Gică Hagi a răspuns prompt: „S-a născut la Istanbul (n.r. Ianis, fiul său, care a văzut lumina zilei în Turcia, în 1998, pe când tatăl său juca la Galatasaray Istanbul). Aţi uitat, nu am un băiat? Joacă numărul 10, play-maker. E mai înalt ca mine, dar joacă pe postul pe care am evoluat şi eu. În rest, o să-l cunoaşteţi. Uitaţi-vă şi o să-l cunoaşteţi. Informaţi-vă şi o să vedeţi“.
 
Managerul tehnic al FC Viitorul a reafirmat că aducerea lui Ianis de la Fiorentina a fost o mutare foarte bună. „Anul trecut, l-am achiziţionat pe Ianis, am plătit bani mulţi pe el, dar investiţia a meritat. A devenit cel mai bun jucător al nostru, ne-a ajutat să ne atingem obiectivele şi a făcut un sezon extraordinar. A crescut, arată bine. E căpitanul echipei, un jucător important al nostru. Cred că e unul dintre cei mai buni jucători din România“, a spus „Regele“.
 

„Sunt fericit că fac ce-mi place de mic“

 
Gică Hagi s-a arătat mulţumit de condiţiile de pregătire din Antalya şi a subliniat că e fericit cu activitatea pe care o desfăşoară actualmente, la FC Viitorul şi Academia Hagi. „Sunt fericit că am venit înapoi în Turcia să ne antrenăm. Toată lumea ştie ce condiţii bune sunt aici. Ne simţim foarte bine şi sperăm să facem o pregătire aşa cum trebuie, cum am făcut şi anul trecut, când am avut succes, am jucat foarte bine şi ne-am atins obiectivele. Sperăm ca şi în 2019 să fie la fel. În rest, eu îmi continui proiectul meu, de a scoate foarte mulţi tineri. E o muncă făcută bine, care aduce performanţă. În momentul de faţă, suntem clubul numărul 1 care aprovizionăm cu jucători echipele naţionale, ceea ce ne mulţumeşte foarte mult. Sunt fericit că fac ce-mi place de mic. Îmi fac meseria mea de antrenor“, a arătat Hagi.
 

Cel mai bun an al lui Ianis

 
Ziariştii turci l-au solicitat şi pe Ianis Hagi pentru un dialog, iar tânărul căpitan al FC Viitorul a spus: „Sunt fericit că pot să vorbesc în faţa tuturor, la prima mea conferinţă de presă în Turcia, ţara în care m-am născut. E ceva special pentru mine, ce mi-am dorit. Mi s-a îndeplinit un vis. Cantonamentul e o perioadă grea, încercăm să ne adaptăm cât mai repede la efort. Avem multe meciuri de disputat şi, uşor-uşor, ne vom intra în ritm. Vrem să scoatem rezultate pozitive în amicale. Obiectivul nostru e ca atunci când încheiem cantonamentul să fim pregătiţi 100% pentru ultimele cinci meciuri din sezonul regulat al Ligii 1, care sunt foarte importante. Eu am avut un 2018 extraordinar. Cel mai bun an al meu, cu foarte multe reuşite. A fost o decizie foarte bună să mă întorc de la Fiorentina, întrucât îmi doream să joc. Îi mulţumesc clubului Viitorul, că a avut încredere în mine. Vreau să nu dezamăgesc nici în continuare, să mă ridic la nivelul investiţiei în mine şi al încrederii care mi s-a acordat. Deocamdată, sunt la Viitorul, dar normal că mă gândesc să fac următorul pas. Nu ştiu dacă în Turcia sau în altă parte. Însă m-am născut aici şi mi-ar face plăcere să şi joc aici“.
 

„Niciodată nu aş spune nu“

 
Ianis a precizat că nu ştie ce altă echipă îi va rezerva viitorul, dar nu ar spune nu unei oferte de la Galaratasay, echipa la care tatăl său a făcut istorie. „Ştiu ce înseamnă Hagi pentru Turcia şi pentru Galatasaray în primul rând. Galata e un club foarte mare, cu pretenţii mari în Europa, care a şi câştigat în Europa. Acum joc la Viitorul, nu ştiu ce-mi va rezerva viitorul, dar niciodată nu aş spune nu“, a arătat mijlocaşul de 20 de ani.
 
Sursa foto: FC Viitorul 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viitorul stadion de la Constanța Ministrul Adrian - Ioan Veștea - „Am trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare“

02 Apr 2024 1713

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3236

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 896

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1422

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1747

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2127

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2380

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6183

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2279

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2965

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2689

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11218

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2188

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1798

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2163