Tomitanii Constanţa, în finala DNS. Cum a fost pregătită semifinala cu CS Năvodari „Singurul meci care contează“

Tânăra echipă a Tomitanilor Constanţa, nou-promovată, a învins în semifinală vicecampioana CS Năvodari şi s-a calificat în finala Diviziei Naţionale de seniori la rugby.

În sezonul regulat, CS Năvodari (antrenori, Cristian Husea, Cornel Suciu şi Virgil Năstase) câştigase ambele partide (23-22 pe teren propriu, 22-17 la Constanţa), dar în cel mai important meci s-au impus Tomitanii (antrenor, Cristian Cojocaru), învingători cu 24-17 (17-3) în penultimul act al întrecerii, în meciul jucat pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanţa. „Au fost două reprize distincte. Pe prima am încheiat-o în avantaj cu 17-3. Cei de la Năvodari nu s-au aşteptat să-i depăşim la viteza de joc. Au fost total surprinşi din acest punct de vedere. În prima parte, am marcat trei eseuri. Am început foarte bine şi repriza a doua, reuşind şi a patra încercare, prin care ne distanţam la 24-3. În ultimele 20 de minute însă, pe fondul schimbărilor făcute de oaspeţi, care dispun de un lot mai experimentat ca al nostru, am gestionat mai greu situaţia, dar apărarea a fost punctul nostru forte şi nu a cedat. Aici s-a şi câştigat meciul“, a declarat Cristian Cojocaru.
 

„Am crezut că putem reuşi“

 
În seara dinaintea partidei, antrenorul Tomitanilor le-a trimis elevilor săi un mesaj, în care a subliniat importanţa meciului de a doua zi, cerându-le să facă abstracţie de cele două victorii din campionat ale CS Năvodari. „Le-am scris copiilor seara, înainte de culcare, la hotel, că mâine (n.r. sâmbătă) este singurul meci care contează. Nu contează ce făcuserăm în campionat, cel mai important era meciul decisiv. Băieţii s-au mobilizat şi au prins încredere maximă încă din prima repriză. Şi-au dat seama că trebuie să aibă încredere în forţele lor şi că pot învinge. Poate nu a crezut toată lumea că putem reuşi, dar eu am crezut“, a mai spus Cristian Cojocaru.
 

„Pentru noi, sunteţi campioni!“

 
În finala mare, Tomitanii vor întâlni sâmbătă, 19 mai, de la ora 13.00, Gloria Buzău (echipa care a încheiat pe primul loc sezonul regulat). Partida va fi găzduită de stadionul „Arcul de Triumf“ din Bucureşti, cel pe care, în aceeaşi zi, de la ora 11.00, se va juca finala mică, CS Năvodari - RC Bârlad. „Deşi am pierdut, această înfrângere a fost compensată de un joc frumos şi extrem de disputat. Pentru noi, sunteţi campioni! Felicitări maxime! În ciuda tuturor, a fost o înfrângere dulce. Mergem mai departe şi nu ne întoarcem fără medalie. Mulţumim tuturor suporterilor prezenţi la stadion şi nu numai“, a fost mesajul CS Năvodari, după semifinala cu Tomitanii.
 

Autocare pentru suporteri

 
În sezonul regulat, Tomitanii au învins în deplasare, în tur, Gloria Buzău, cu 14-8, dar au pierdut cu 18-27 returul de pe litoral, între timp echipa din Crâng întărindu-se semnificativ. „Plecăm cu şansa a doua în finala mare, dar, cu siguranţă, vom face un meci frumos“, a spus Cristian Cojocaru. Pentru a vedea pe viu cele două finale ale DNS, susţinătorii Tomitanilor şi cei ai CS Năvodari au la dispoziţie autocare, care vor pleca spre Bucureşti în dimineaţa zilei de sâmbătă, la ora 8.00, de la stadionul „Farul“ din Constanţa. Deplasarea este gratuită. CS Năvodari a învins de două ori în sezonul regulat RC Bârlad, 25-15 acasă şi 36-23 în deplasare, astfel că are un ascendent moral asupra adversarei din finala mică.
 

Un singur campionat fără finală

 
Pentru Tomitanii, va fi a doua finală consecutivă la seniori, de fiecare dată din postura de nou-promovată! În sezonul trecut, a jucat în ultimul meci din Divizia A cu Griviţa Bucureşti, în faţa căreia a pierdut cu 10-12 (după ce a condus la pauză cu 10-0), iar acum se duelează în DNS (eşalonul secund al rugby-ului românesc) cu Gloria Buzău. „De când s-a înfiinţat clubul, avem o singură stagiune fără finală, 2010/2011“, se mândreşte Cristian Cojocaru.
 

Locul întâi pe ţară la rugby în X, categoria Under-18

 
În afară de echipa de seniori, zilele acestea au dat motive de bucurie şi rugbyştii Under-18 din echipa de rugby în X, care au încheiat campionatul primii pe ţară, cu victorii pe linie. În ultimul turneu din zona Muntenia, jucat la Bucureşti, Tomitanii au dispus de CTTV Galaţi cu 59-0 (cu opt eseuri marcate: Ghilan, Veru - câte două, Pocovnicu, Plavă, Chipercean şi Cabason - câte unul) şi de PCE Ilfov cu 48-0 (eseurile, tot opt, fiind reuşite de Plavă, Sacară - câte două, Cabason, Pocovnicu, Veru şi Zaharia - câte unul). Meciul cu CS Parohial „Ştefan cel Mare şi Sfânt“ nu s-a disputat, din pricina neprezentării acestei echipe. Lotul Tomitanilor pentru ultimul turneu a fost format din Mihăiţă Ghilan, Valentin Cojocaru, Alexandru Nicolae, Andrei Cabason, Ionuţ Lungu, Ion Săcară, Dumitru Guţu, Marian Tipa, Daniel Hreceniuc, Laurenţiu Pocovnicu, Alexandru Popa, Robert Plavă, Sebastian Veru, Adelin Zaharia şi Valentin Chipercean. „Am terminat pe locul întâi la nivel naţional. Nu s-a mai organizat turneul final, întrucât din cealaltă serie, Transilvania, echipele s-au retras“, a explicat Cristian Cojocaru.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 

Citeşte şi:
 
UPDATE. Imagini de la eveniment Rugby. Tomitanii - CS Năvodari, semifinală din Divizia Națională de seniori la rugby, pe stadionul "Mihai Naca" din Constanța (galerie foto+video)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța s-a calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 891

Rugbyștii Under-16 de la Tomitanii Constanța, succes clar în deplasare cu ACS Rugby Academy - PCE Ilfov

06 Apr 2024 917

UPDATE. Rugby Mare meci mare la Constanța, Tomitanii - ACS Șoimii Dinamo. Duelul primelor două clasate!

23 Mar 2024 1319

Asociaţia Rugby XV Constanţa, radiată de Tribunalul Constanța! Explicațiile judecătorilor

14 Jan 2024 888

Rugby Cristian Cojocaru, de la Tomitanii Constanța, desemnat antrenor regional FRR pentru zona Dobrogea

09 Jan 2024 1218

Rugby Tomitanii Constanța, cu ambele echipe pe podium. „A devenit o caracteristică a lunii noiembrie“ (GALERIE FOTO)

15 Nov 2023 1822

Rugby Victorie la scor pentru Tomitanii Constanța Under-16 în ultima evoluție din acest an (GALERIE FOTO)

13 Nov 2023 1333

Rugby Tomitanii Constanța, trei noi victorii în competițiile în care sunt angrenați (GALERIE FOTO)

06 Nov 2023 1345

Rugby Echipa Under-16 Tomitanii Constanța a învins în deplasare CSA CSS Steaua 1 București

27 Oct 2023 1677

Constanța „Trei, doi, unu și! Tomitanii!“. Rugbyștii, alături de antrenorul lor, Cristian Cojocaru, și în ziua sa cea mare (GALERIE FOTO)

26 Oct 2023 1810

Constanța „Irina, vrei să fii soția mea?“. Antrenorul Cristian Cojocaru se căsătorește. Vor rosti „Da!“ la Starea Civilă într-o zi specială (GALERIE FOTO)

19 Oct 2023 3435

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, succese la categoriile Under-14 și Under-16. „Produsul muncii AJR în teritoriu“ (GALERIE FOTO)

18 Oct 2023 1770

Bani de la Consiliul Județean Constanța pentru asociațiile sportive! Ce evenimente vor organiza?

29 May 2023 1322

Rugby Echipa Under-15 de la Tomitanii Constanța și-a aflat adversara din semifinală

10 May 2023 1670

Editorial Ștafeta a fost predată. Tomitanii Constanța, o poveste fără de sfârșit

04 May 2023 2323