Sport

Tomitanii Constanţa, revelaţia Diviziei Naţionale de rugby Cristian Cojocaru - „Sunt foarte mândru de ce am realizat împreună“ (galerie foto + video)

Echipa de rugby Tomitanii Constanţa, nou-promovată în Divizia Naţională de seniori, a încheiat anul pe primul loc, la diferenţă de cinci puncte faţă de a doua clasată, formaţia antrenată de Cristian Cojocaru fiind revelaţia competiţiei

Tânăra trupă a Tomitanilor a înregistrat în tur şase victorii şi un eşec în şapte partide, ultimul succes fiind realizat sâmbătă, pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanţa, 46-6 (27-6) în restanţa din etapa a doua cu RC Bârlad. Constănţenii au totalizat în prima parte a DNS 30 de puncte, iar după meciul cu bârlădenii au sărbătorit la stadion parcursul deosebit din campionat, dar şi ziua de naştere a lui Cristian Cojocaru, antrenorul împlinind 43 de ani cu două zile înaintea partidei.

Din acest punct de vedere, victoria cu RC Bârlad a fost cel mai frumos cadou pe care l-a primit antrenorul de ziua sa. Pentru Tomitanii au marcat Sola, Cucoş (câte două eseuri), Țală, Alexe (câte un eseu), Afloare (două transformări și o lovitură de pedeapsă) și Homiuc (o transformare), iar alte șapte puncte au venit în urma unui eseu de penalizare. Gazdele au punctat prin Andrei (două lovituri de pedeapsă). Tomitanii au început meciul cu: Alexandru Pădureanu, Ştefan Ştefăroi, Ştefan Cucoş, Johnny Sola (cpt.), Ionuţ Coman, Dragoş Burlacu, Alexandru Afloare, George Popa, Adrian Ţală, Bogdan Sasu, Cristian Emanoil Zaharia Picincu, Gabriel Ciorbac, Alexandru Alexe, Cristi Boboc si Jean Don. Rezerve: Victor Galanton, Flavian Cuprian, Andrei Drelciuc, Teodor Andrei, Mihai Tăbuş, Andrei Homiuc, Adrian Părăleşte și Gino Daniş.

„Joc extraordinar, plăcut ochiului, foarte apreciat de public“

„Am încheiat turul cu un joc extraordinar, plăcut ochiului, foarte apreciat de public. Iubitorii rugby-ului din Constanţa au venit în număr mare la meci şi cred că au gustat din plin acest joc spectaculos. Rezultatul spune totul despre cum a decurs meciul“, a declarat Cristian Cojocaru, cel care, la final, a fost aruncat în sus de grupul elevilor săi. „Suntem o familie adevărată. Sunt foarte mândru de ce am realizat până acum împreună“, le-a vorbit antrenorul jucătorilor strânşi în cerc, pe gazon. De ziua sa, Cristian Cojocaru a primit din partea echipei şi un tricou personalizat.

Locul întâi, bine-meritat

Cristian Cojocaru a precizat că Tomitanii merită locul întâi ocupat. „După ce am constituit echipa, am luat lucrurile din mers, iar primul meci, deşi pierdut în deplasare cu CS Năvodari, dar în care am putut să revenim de la 8-22 la 22-23, m-a motivat şi mi-a dat încredere că situaţia va decurge favorabil. Ne bucurăm pentru ascensiunea echipei noastre. Locul întâi este unul bine-meritat, l-am câştigat prin muncă. Sperăm ca în retur să avem din nou meciuri spectaculoase şi să le şi câştigăm. În perioada de transferări, încercăm să aducem trei - patru jucători, tot tineri, care să ridice şi mai mult nivelul echipei“, a precizat antrenorul Tomitanilor.

De ce depinde accederea în Superligă

Având în vedere evoluţiile foarte bune şi rezultatele obţinute (victoria cu RC Bârlad a fost a şasea consecutivă în campionat), se ridică firesc întrebarea: poate formaţia de pe litoral să şi acceadă în eşalonul de elită al rugby-ului românesc, Superliga? „O eventuală promovare în Superligă depinde de doi factori: cel financiar (dacă poţi susţine participarea în acest eşalon, unde cheltuielile sunt mult mai mari) şi cel de lot. Noi avem acum un efectiv de 29 - 30 de rugbyşti, iar la Superligă e nevoie de 35-40. Meciurile sunt mult mai grele, iar competiţia foarte lungă, întrucât, pe lângă Superligă, mai sunt şi cupele“, a răspuns Cristian Cojocaru.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cristian Cojocaru - „Am vrea să ne clasăm imediat după cele patru puteri“ Opt rugbyşti noi la Tomitanii Constanţa. Vin şi străini

16 Jan 2019 1584

Cristian Cojocaru - „Mulţumim Constanţei!“ Rugbyştii de la Tomitanii au donat sânge pentru cei aflaţi în nevoie (galerie foto)

13 Dec 2018 1115

UPDATE Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa, înfrângere cu Steaua Bucureşti în Cupa României (galerie foto)

16 Nov 2018 500

Tomitanii Constanţa, meci cu Steaua în Cupa României Rugbystul Damien Buffard, operat în Franţa. Cât va lipsi de pe gazon

01 Nov 2018 736

Rugby CS Năvodari a câștigat în deplasare cu RC Bârlad, Tomitanii Constanța, înfrângere pe terenul campioanei (galerie foto)

27 Oct 2018 954

La rugby, Tomitanii Constanţa şi CS Năvodari susţin sâmbătă meciuri de campionat

27 Oct 2018 451

Rugby Tomitanii Constanța reclamă arbitrajul de la meciul pierdut cu Gloria Buzău

20 Oct 2018 1811

Campioana şi vicecampioana din DNS Duelul dintre Tomitanii şi Gloria Buzău continuă în SuperLigă. Sâmbătă, o nouă încleştare!

20 Oct 2018 1368

Scor strâns Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au obținut un punct în meciul din deplasare cu Universitatea Cluj

06 Oct 2018 2410

Editorial Dinamo, învinsă la Constanţa! Sună bine, nu? Semnalul rugbyştilor de la Tomitanii

04 Oct 2018 1268

„Cu sufletul la gură până în ultima secundă“ Victoria Tomitanilor cu Dinamo a venit după un meci nerecomandat cardiacilor (galerie foto + video)

01 Oct 2018 1646

Imagini de la eveniment Tomitanii Constanța au învins Dinamo la rugby. Prima victorie în SuperLigă. Meci de infarct! (galerie foto+video)

29 Sep 2018 2033

Spectatorii au intrare gratuită Tomitanii - Dinamo, ce încleștare la Constanța! Gazdele vor prima victorie din SuperLigă (galerie foto)

29 Sep 2018 2026

Rugby Victorie pentru CS Năvodari, eșec pentru Tomitanii Constanța, în meciurile de astăzi

22 Sep 2018 1040

CS Năvodari joacă acasă Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa, un nou meci dificil în Superligă. Întâlnesc CSM Bucureşti

22 Sep 2018 658