Totul despre Clubul Sportiv Municipal Constanța. Cine este director general interimar. Secțiile, culorile și sigla noii structuri (DOCUMENTE)

 

 
  • Această structură sportivă este o instituție de drept public cu personalitate juridică, organizată sub forma unui Club Sportiv Municipal, polisportiv.
  • CSMC funcționează în subordinea Consiliului Local al municipiului Constanța.
  • Până la ocuparea prin concurs a funcției de director general, dar nu mai mult de șase luni, cu posibilitatea de prelungire pentru o perioadă de cel mult trei luni, atribuțiile directorului general sunt îndeplinite de un director general interimar.
 
În ultima ședință ordinară a Consiliului Local al municipiului Constanța a fost aprobat și proiectul de hotărâre inițiat de primarul Vergil Chițac privind înființarea Clubului Sportiv Municipal Constanța (CSMC).
 
Această structură sportivă este o instituție de drept public cu personalitate juridică, organizată sub forma unui Club Sportiv Municipal, polisportiv, înființat prin hotărâre de CLM, în baza OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, și a Legii 69/2000 a educației fizice și sportului. Activitatea CSMC va fi finanțată din venituri proprii și subvenții (sursă de finanțare G) de la UAT Municipiul Constanța. Sediul noului club e în municipiul Constanța, bulevardul Tomis nr. 51 (sediul Primăriei). CSMC funcționează în subordinea Consiliului Local al municipiului Constanța și își desfășoară activitatea cu respectarea dispozițiilor legale, a prevederilor Regulamentului de organizare și funcționare aprobat de Consiliul Local și a celorlalte regulamente ale clubului. Culorile noii structuri sportive sunt alb - albastru. Sigla clubului reprezintă emblema municipiului Constanța, pe culorile alb-albastru, cu inscripția completă sau inițiale, CSM Constanța (CSMC).
 
Pașii următori
 
După aprobarea în Consiliul Local Municipal a înființării clubului, CSM Constanța va efectua pașii următori, în direcția obținerii avizului de constituire, a înscrierii acestuia în Registrul Sportiv, pentru obținerea Certificatului de Identitate Sportivă (CIS) și a autorizației de funcționare în vederea afilierii la federațiile de profil, astfel încât să poată activa de facto din sezonul competițional următor.

În calitate de director general interimar, pe o perioadă de șase luni, a fost numit, prin hotărârea CLM, Andrei Talpeș, managerul general al Baschet Club Athletic Neptun Constanța și președinte al Asociației Județene de Baschet Constanța. De asemenea, în ultimii ani, Andrei Talpeș a fost coordonator al departamentului de baschet 3X3 al Federației Române de Baschet, iar în această perioadă echipa feminină de baschet 3X3 a României a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„CSM Constanța este, cred, pasul următor natural pentru un oraș cu o tradiție istorică în sport. Este nevoie de o structură care să asigure cadrul necesar în primul rând pentru dezvoltarea copiilor și a tinerilor. Avem experiență în acest sens, prin proiectele pe care le-am implementat de-a lungul anilor. Vrem să extindem modelul pentru mai multe discipline sportive. Vom stabili în perioada următoare care vor fi acestea. Constanța este un oraș care de-a lungul anilor a dat nenumărați campioni care au reprezentat cu succes sportul românesc și este momentul să restabilim cursul firesc al lucrurilor și să contribuim la creșterea unor viitoare generații de campioni“, a spus Andrei Talpeș.
   
 
100.000 de lei în vederea constituirii capitalului social inițial
 
Prin hotărâre de CLM s-a alocat suma de 100.000 de lei în vederea constituirii capitalului social inițial al clubului. CSMC se organizează pe următoarele secții pe ramuri de sport: aeronautică, aikido, alpinism și escaladă, arte marțiale, arte marțiale de contact, atletism, automobilism sportiv, badminton, biliard pool, baschet, baseball și softball, bob și sanie, box, bridge, canotaj, ciclism, culturism și fitness, sport columbofil, darts, dans sportiv, ecvestră, gimnastică, gimnastică ritmică, gol, golf, haltere, handbal, hochei pe gheață, hochei pe iarbă, judo, karting, kaiac-canoe, karate kyokushin iko 2, karate, karate tradițional, karate WUFK, kempo, lupte, modelism, motociclism, natație, pentatlon modern, oină, orientare, pescuit sportiv, patinaj, polo, popice, powerlifting, radioamatorism, rugby, schi biatlon, scrabble, scrimă, sambo, snooker, sportul pentru toți, skandenberg - armwrestling, șah, table/backgammon, taekwondo WT, taekwondo ITF, tenis, tenis de masă, tir sportiv, tir cu arcul, triatlon, volei, vovinam viet-vo-dao, yachting, squash, cricket, chanbara, bowling, pangration athlima și wushu kung fu. De văzut cu câte dintre aceste secții se va porni la drum.  
 
Scopul și obiectivul CSM Constanța
 
„Scopul Clubului Sportiv Municipal Constanța constă în organizarea și administrarea de activități sportive, cu consecință directă de dezvoltarea a sportului de masă și a sportului de performanță, pe ramuri de sport, la nivelul municipiului Constanța. Obiectul principal de activitate este selecția continuă, pregătirea sportivă și participarea sportivilor proprii la competițiile interne și internaționale, precum și organizarea de competiții și evenimente sportive“, se arată în Regulamentul de Organizare și Funcționare a CSM Constanța. 
 
Cinci membri în Consiliul de Administrație
 
Organul deliberativ al CSM Constanța este Consiliul de Administrație, format din cinci membri: directorul general (care are și funcția de președinte al CA, comducând și prezidând ședințele acestuia), trei membri (care au și calitatea de consilieri locali, numiți prin hotărâre a Consiliului Local al municipiului Constanța) și un membru reprezentant al primarului municipiului Constanța, numit prin dispoziție a primarului. Cu excepția președintelui CA, care exercită această funcție atât timp cât activează ca director general al CSMC, durata mandatului membrilor CA este de trei ani.
 
Directorul general, pe patru ani
 
Directorul general este organul executiv al CSM Constanța, este ordonator terțiar de credite și exercită atribuțiile recunoscute angajatorului în relația cu personalul angajat al clubului. Funcția de director general se ocupă prin concurs, organizat în condițiile legii și a criteriilor și procedurilor aprobate de Consiliul Local Constanța, la propunerea primarului municipiului Constanța. Numirea directorului general se face în condițiile legii, prin dispoziția primarului municipiului Constanța, pe o perioadă de patru ani, urmând a se încheia un contract de management pe aceeași perioadă. Până la ocuparea prin concurs a funcției de director general, dar nu mai mult de șase luni, cu posibilitatea de prelungire pentru o perioadă de cel mult trei luni, prin dispoziția primarului sau prin hotărâre de CLM se numește director general interimar, care îndeplinește atribuțiile directorului general. Evaluarea activității directorului se va face de către o comisie a cărei componență va fi stabilită prin hotărâre a CLM, la propunerea primarului municipiului Constanța. Directorul general este subordonat Consiliului Local Constanța.
 
Din ce e finanțat bugetul
 
Bugetul CSM Constanța este administrat cu respectarea legislației în vigoare și este finanțat din subvenții de la bugetul local și de la bugetul de stat și din venituri proprii. Acestea din urmă sunt realizate în conformitate cu prevederile Legii nr. 69/2000 și se obțin din următoarele activități:

1. Activități economice realizate în legătură directă cu scopul și obiectul de activitate;
2. Publicitate;
3. Sponsorizare și donație;
4. Venituri realizate din vânzare de bilete și abonamente la competiții, evenimente sau acțiuni;
5. Premii, burse, recompense și alte indemnizații obținute pentru participarea la competițiile și evenimentele sportive;
6. Indemnizații obținute din transferul sportivilor;
7. Valorificarea bunurilor aflate în patrimoniul Clubului Sportiv Municipal Constanța, cu excepția celor care fac parte din domeniul public;  
8. Alte cotizații și contribuții bănești ale simpatizanților;
9. Alte surse de venit, conform legii.
     
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: 1 - ZIUA de Constanța, 2 - Facebook (BC Athletic Neptun Constanța)

 
Citește și:

BC Athletic Constanța
Andrei Talpeș - „Sunt optimist. În proiectul nostru, ne ghidăm după mai multe principii sănătoase“

 
UPDATE. Andrei Talpeş, coordonatorul departamentului de baschet 3X3 al FRB
„Visul numit Jocurile Olimpice a devenit realitate!“ (galerie foto)

 
BC Athletic a încheiat sezonul în Liga Naţională
Andrei Talpeş - „Nu ne-am făcut de râs. În ediţia viitoare, ne propunem mai mult“ (galerie foto)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța „Un buget competitiv începe de la 25 de milioane de lei pe an"!

23 Sep 2022 751

ZIUA LIVE Andrei Talpeș, directorul Clubului Sportiv Municipal, despre finanțare bogată de la bugetul local și proiectele de dezvoltare (VIDEO)

22 Sep 2022 640

ZIUA LIVE. CSM Municipal primește aproape 2 milioane de euro de la bugetul local. Care sunt obiectivele de performanță trasate de finanțator?

21 Sep 2022 1042

Show pe litoral Canada și Franța au dominat finalele FIBA 3x3 de la Constanța (GALERIE FOTO)

19 Sep 2022 513

Constanța Cătălin Chirilă, campion mondial și european la canoe, prezent la finalele circuitelor mondiale de baschet 3x3 (GALERIE FOTO)

19 Sep 2022 569

Andrei Talpeș a promovat concursul de ocupare a postului de director la Clubul Sportiv Municipal Constanța (DOCUMENTE)

16 Sep 2022 933

Simona Amânar, întrevedere cu Andrei Talpeș, la CSM Constanța. „A venit cu sugestii și a pus în discuție idei“ (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 704

CSM Constanța, parteneriat cu CS Farul. Clubul din str. Decebal urmează să treacă la structura sportivă municipală (GALERIE FOTO)

25 Aug 2022 924

UPDATE „Delfinii“ au început pregătirea pentru noul sezon. HC Dobrogea Sud va preda ștafeta către CSM Constanța (GALERIE FOTO)

19 Jul 2022 1423

A avut loc prima ședință a Consiliului de Administrație al CSM Constanța (GALERIE FOTO)

20 Jun 2022 1582

Baschet 3X3 Spectacol, în weekend, pe faleza Cazino din Constanța! 25 de echipe, din 15 țări, calificări pentru Euro (GALERIE FOTO)

04 Jun 2022 1847

Proiect de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 490/2021 privind înființarea CSM Constanța. Ce se va supune aprobării consilierilor locali (DOCUMENT)

18 May 2022 1812

BC Athletic Neptun Constanța Andrei Talpeș - „Faptul că tribunele sunt pline din nou, o mare victorie“

21 Apr 2022 1167

BC Athletic Neptun Constanța Premieră fericită pentru Jakob Lowrance în ultimul meci. A primit cel mai dorit cadou! (GALERIE FOTO)

08 Apr 2022 1299

Într-un „meci teribil de greu“ cu CSM 2007 Focșani, BC Athletic Neptun Constanța speră să-și ia revanșa (GALERIE FOTO)

02 Mar 2022 1425