Sport

„Trebuie să ne sprijinim unul pe celălalt“ Ce a spus Gică Hagi despre stadionul „Farul“ şi despre SSC Farul Constanţa

Prin hotărâre de Guvern, complexul stadion „Gheorghe Hagi“ din Constanţa (aşa cum apare în continuare în actele Ministerului Tineretului şi Sportului arena din str. Primăverii, căreia mulţi constănţeni îi spun „Farul“) va trece în administrarea municipalităţii constănţene, aprobându-se transmiterea bazei din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, în domeniul public al Municipiului Constanţa.
 
Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, fosta campioană a României şi iniţiatorul proiectului fotbalistic de mare succes Academia Hagi, spune că existenţa unui stadion modern la Constanţa va fi benefică pentru toată lumea. Întrebat dacă jocul spectaculos al FC Viitorul îi va aduce echipei care joacă la Ovidiu mai mulţi spectatori, „Regele“ a spus: „E o temă delicată şi nu vreau să intru în detalii. Câştigul nostru din ultimii trei ani şi jumătate e că România ne cunoaşte foarte bine. Avem mulţi suporteri care ţin cu noi şi care apreciază jocul nostru, plus antrenori şi jucători, care vorbesc în termini foarte buni despre noi. Avem o identitate, practicăm un fotbal bun, cu spirit ofensiv, câteodată îl facem extraordinar, câteodată mai puţin, şi propunem tineri. Ne identificăm clar cu un stil de fotbal şi cu o strategie limpede de a da credit tinerilor. Mă aştept ca la meciurile de acasă să vină mai mulţi spectatori, dar, când au fost meciuri importante, au făcut-o. Oricum, mereu 50% din capacitatea stadionului nostru a fost ocupată. Avem un stadion frumos, cochet, dar cu o capacitate mică. Sperăm ca într-o bună zi să avem stadionul cel mare la Constanţa. Să jucăm şi acolo, dacă va fi şi se va face. Cu siguranţă că va fi benefic pentru tot ce înseamnă Constanţa ca oraş, ca regiune, iar Dobrogea să aibă un stadion de nivel european. Sper ca acest lucru să se realizeze cât mai repede“.
 
La ora aceasta, stadionul din Constanţa nu este omologat pentru Liga a 2-a, iar SSC Farul a primit o mână de ajutor de la Gică Hagi, care i-a permis echipei suporterilor, fără a-i cere bani, să dispute partida cu ACS Poli Timişoara pe arena centrală a Academiei Hagi, cea pe care evoluează FC Viitorul.
 
„Am avut un cuvânt cu ei despre acest meci, având în vedere situaţia lor. Am luat o decizie logică, normală şi nimic altceva. Suntem din aceeaşi zonă, iar duşmanii, ca să zic aşa, sunt mult mai departe, nu la noi, în zona Dobrogei. Când e nevoie de ceva, trebuie să ne sprijinim unul pe celălalt, indiferent că există rivalitate şi fiecare ţine cu el. Rivalitatea e benefică, pentru a progresa şi a avea calitate mai bună. În rest, din punctul meu de vedere, am făcut un lucru logic“, a spus Gică Hagi.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Şapte meciuri la rând fără victorie, şase fără gol marcat FC Viitorul strânge rândurile. Luptă la baionetă pentru play-off! (galerie foto)

18 Feb 2019 448

Mesajul lui Gică Hagi pentru Simona Halep, după semifinala cu Elina Svitolina

16 Feb 2019 473

Emoții pentru play-off! FC Viitorul a pierdut meciul de la Ovidiu cu Poli Iași, în care au fost arătate două cartonașe roșii

15 Feb 2019 628

FC Viitorul - Poli Iaşi, azi, la Ovidiu Gică Hagi - „Suntem concentraţi la momentul nostru, care nu e aşa de dulce“ (galerie foto)

15 Feb 2019 778

Lupta pentru play-off. FC Viitorul joacă mâine la Ovidiu cu Poli Iaşi Gică Hagi - „Vrem să facem un meci bun şi să învingem“

14 Feb 2019 465

FC Viitorul, eşec cu Astra. Gică Hagi pune mai multe întrebări „Anumite lucruri mă sperie. Dar asta e, mergem înainte“ (galerie foto)

11 Feb 2019 824

Tricou personalizat din partea clubului olandez Ajax Amsterdam pentru Gică Hagi

08 Feb 2019 593

Cum a marcat Gică Hagi ziua sa de naștere „Cadou a fost când m-am născut“ (galerie foto + video)

08 Feb 2019 623

Gică Hagi - „Nu e un meci decisiv“ FC Viitorul joacă mâine cu Astra Giurgiu. Echipa de pe litoral are mai multe absenţe

07 Feb 2019 522

Competiţie de fotbal la Tulcea, de ziua de naştere a lui Gică Hagi. Zece echipe s-au întrecut în cinstea „Regelui“ (galerie foto)

06 Feb 2019 747

Managerul tehnic al FC Viitorul, Gheorghe Hagi sărbătorit de către jucătorii echipei constănțene și conducerea tehnică (galerie foto-video)

05 Feb 2019 671

Gheorghe Hagi împlinește 54 de ani

05 Feb 2019 190

Titular integralist cu U Craiova. L-a impresionat pe Gică Hagi „Şi-a aşteptat ziua şi a profitat. E un câştig pentru echipă“ (galerie foto)

05 Feb 2019 802

„Fotbalul e viaţa mea“ E ziua de naştere a lui Gică Hagi. Care e cel mai frumos cadou pentru „Rege“

05 Feb 2019 1141

Fotbalist de la trupa lui Hagi, achiziţionat de un club dintr-o ligă de top a Europei „Sper să plec de la FC Viitorul cu un trofeu câştigat“

04 Feb 2019 760