„Trebuie să ne sprijinim unul pe celălalt“ Ce a spus Gică Hagi despre stadionul „Farul“ şi despre SSC Farul Constanţa

Prin hotărâre de Guvern, complexul stadion „Gheorghe Hagi“ din Constanţa (aşa cum apare în continuare în actele Ministerului Tineretului şi Sportului arena din str. Primăverii, căreia mulţi constănţeni îi spun „Farul“) va trece în administrarea municipalităţii constănţene, aprobându-se transmiterea bazei din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, în domeniul public al Municipiului Constanţa.
 
Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, fosta campioană a României şi iniţiatorul proiectului fotbalistic de mare succes Academia Hagi, spune că existenţa unui stadion modern la Constanţa va fi benefică pentru toată lumea. Întrebat dacă jocul spectaculos al FC Viitorul îi va aduce echipei care joacă la Ovidiu mai mulţi spectatori, „Regele“ a spus: „E o temă delicată şi nu vreau să intru în detalii. Câştigul nostru din ultimii trei ani şi jumătate e că România ne cunoaşte foarte bine. Avem mulţi suporteri care ţin cu noi şi care apreciază jocul nostru, plus antrenori şi jucători, care vorbesc în termini foarte buni despre noi. Avem o identitate, practicăm un fotbal bun, cu spirit ofensiv, câteodată îl facem extraordinar, câteodată mai puţin, şi propunem tineri. Ne identificăm clar cu un stil de fotbal şi cu o strategie limpede de a da credit tinerilor. Mă aştept ca la meciurile de acasă să vină mai mulţi spectatori, dar, când au fost meciuri importante, au făcut-o. Oricum, mereu 50% din capacitatea stadionului nostru a fost ocupată. Avem un stadion frumos, cochet, dar cu o capacitate mică. Sperăm ca într-o bună zi să avem stadionul cel mare la Constanţa. Să jucăm şi acolo, dacă va fi şi se va face. Cu siguranţă că va fi benefic pentru tot ce înseamnă Constanţa ca oraş, ca regiune, iar Dobrogea să aibă un stadion de nivel european. Sper ca acest lucru să se realizeze cât mai repede“.
 
La ora aceasta, stadionul din Constanţa nu este omologat pentru Liga a 2-a, iar SSC Farul a primit o mână de ajutor de la Gică Hagi, care i-a permis echipei suporterilor, fără a-i cere bani, să dispute partida cu ACS Poli Timişoara pe arena centrală a Academiei Hagi, cea pe care evoluează FC Viitorul.
 
„Am avut un cuvânt cu ei despre acest meci, având în vedere situaţia lor. Am luat o decizie logică, normală şi nimic altceva. Suntem din aceeaşi zonă, iar duşmanii, ca să zic aşa, sunt mult mai departe, nu la noi, în zona Dobrogei. Când e nevoie de ceva, trebuie să ne sprijinim unul pe celălalt, indiferent că există rivalitate şi fiecare ţine cu el. Rivalitatea e benefică, pentru a progresa şi a avea calitate mai bună. În rest, din punctul meu de vedere, am făcut un lucru logic“, a spus Gică Hagi.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viitorul stadion de la Constanța Ministrul Adrian - Ioan Veștea - „Am trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare“

02 Apr 2024 1707

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3232

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 881

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1420

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1744

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2123

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2377

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6180

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2277

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2961

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2686

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11215

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2185

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1795

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2160