Trei eşecuri la rând. FC Viitorul, pe locul cinci la finele anului Gică Hagi - „Voi analiza şi sper să iau deciziile potrivite“

FC Viitorul a terminat anul 2018 cu o înfrângere, 0-1 la Cluj cu FC Hermannstadt, în etapa a 21-a a Ligii 1, eşecul ridicând la patru numărul meciurilor consecutive în care echipa lui Hagi nu a mai câştigat în campionat. Succesul entuziasmant cu Dinamo, din runda a 17-a, 4-1 la Ovidiu, în urma căruia formaţia de pe litoral urca pe locul doi în clasamentul intermediar, a încheiat o perioadă foarte bună a FC Viitorul, neînvinsă în cinci meciuri (patru victorii şi un egal). De atunci, fosta campioană a României nu a mai cunoscut gustul victoriei, înregistrând un egal şi trei înfrângeri consecutive (eşecuri în care nu a marcat), golaveraj 2-6. La finele lui 2018, FC Viitorul se află pe locul cinci în Liga 1, cu 33 de puncte, după zece victorii, trei egaluri şi opt înfrângeri, golaveraj 25-23.

„Sunt supărat“

„Bineînţeles că sunt dezamăgit pentru ce am făcut în ultimele patru meciuri. Bine că a venit pauza. Voi analiza, voi reflecta şi sper să găsesc drumul care trebuie, să iau deciziile potrivite pentru ca echipa să meargă mai bine în continuare. Sunt supărat, le-am comunicat şi jucătorilor. Am terminat anul negativ. Ca un colectiv, mi-au adus o supărare mare. Nu mai contează ce am făcut până am ajuns aici. V-am zis că o să suferim şi asta a fost. Am nevoie de oameni care au ambiţie, care luptă, sunt concentraţi şi ştiu să joace fotbalul care îmi place mie. Trebuie să fii iute, foarte bun pe ambele faze, să fii proaspăt, să ai calitate multă şi talent. În aceste ultime patru meciuri, chiar şi la Gaz Metan, am arătat puţin. Încercăm să luptăm în continuare, să facem rezultate. Sunt şi lucruri bune pe care le-au făcut anul acesta, am muncit bine, dar am terminat foarte prost anul“, a declarat Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul.

„La golul primit, Brad era în vacanţă, în Olanda, la Amsterdam“

„Regele“ a subliniat că, în meciul cu FC Hermannstadt, elevii săi n-au fost lucizi, astfel că prestaţia ofensivă a suferit. „Am făcut jocul nostru la construcţie şi circulaţie, dar în ce priveşte combinaţiile şi finalizarea, când e criză de spaţiu şi timp, s-au luat numai decizii proaste. N-am creat, n-am fost lucizi. Încerc să cred că a fost şi oboseală, dar nu vreau să accept acest lucru. N-au făcut ce trebuia. Sunt vreo şapte care trebuiau să ajungă în careu, dar să nu dai o centrare, să nu pui mingea, să nu ataci poarta, careul... Incredibil! Voi vedea.
 
FC Hermannstadt a fost organizată, disciplinată, puternică. Antrenorul Vasile Miriuţă a adus sistemul din Liga a 2-a, ştiam că joacă direct, ne-am adaptat şi noi sistemul defensiv, dar nu ne-am creat ocazii. Sunt lucruri greu de înţeles. La golul primit, Brad (n.r. olandezul Bradley De Nooijer) era în vacanţă, în Olanda, la Amsterdam. Dar ăsta e fotbalul, învăţăm. Sper ca şi ei să o facă, întrucât, dacă nu o fac, nu progresează şi rămân în spate. La anul trebuie să venim încărcaţi, ambiţioşi, să facem lucrurile să fie mai bine“, a spus Hagi.

„Era aşa, mare, frumos, arăta gigolo“

Cel mai mare jucător din istoria fotbalului românesc a avut şi unele reproşuri la adresa arbitrilor, în special a celui de-al patrulea oficial. „Singurul lucru legat de arbitraj e că au fost arătate trei minute de prelungire şi s-a fluierat finalul după doar două. La schimbare, jucătorul nostru a intrat şi apoi a primit galben. Al patrulea oficial, un băiat mai tânăr, m-a luat peste picior la începutul meciului. Era aşa, mare, frumos, arăta gigolo. I-am zis: «Te rog frumos, suntem aici la ceva serios, hai să fim serioşi. Nu-mi vorbi cum încerci să-mi vorbeşti». Din păcate. Dar asta e. E viaţa mea, îmi place şi nu contează. Astea sunt lucruri mici, mărunte, care nu-mi schimbă mie plăcerea şi iubirea de fotbal. Sunt lucruri din fotbal“, a menţionat Gică Hagi.    

Trebuie să demonstrezi permanent  

Mesajul său pentru jucătorii Viitorului e că azi nu mai e valabil ce ai făcut ieri. „Trebuie să demonstrezi permanent. Dacă nu înţelegi acest lucru, cu siguranţă nu vei face performanţă. Jucătorul meu e acela care uită ce a făcut ieri şi demonstrează că e cel mai bun. Trebuie să muncească şi să alerge. Să lupte. Să tratezi serios totul, nu cu jumătăţi de măsură, cu mintea în vacanţă, cu ce ai făcut acum şapte etape“, este categoric Hagi.

Nu-i plac cadourile

„Regele“ se va odihni şi se va linişti în această perioadă a sărbătorilor de iarnă în sânul familiei. „Cadoul meu e când m-am născut, al lui Ianis la fel, restul e muncă. Cadourile mie nu-mi plac, chiar dacă ştiu că de ziua mea mai aştept un bună ziua şi un la mulţi ani, în rest pentru mine e munca, să iubesc ceva care mi-a plăcut de mic, să fiu lângă fotbal. În rest, am familie, mă rog pentru ea. E cea mai importantă. Apoi meseria. Aceste două lucruri sunt în viaţă, restul e competiţie, care suntem mai buni. Mie îmi place să mă lupt, dar, dacă mă învinge cineva şi e mai bun, recunosc. Recunoaştem că în ultimele meciuri n-am făcut ce trebuia“, a punctat managerul tehnic al FC Viitorul.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
FC Viitorul, eșec în meciul cu FC Hermannstadt

Gică Hagi a dezvăluit ce antrenor ar vrea la FC Viitorul, dacă el nu va mai fi manager tehnic​

FC Viitorul va susţine şapte partide amicale în cantonamentul din Antalya

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viitorul stadion de la Constanța Ministrul Adrian - Ioan Veștea - „Am trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare“

02 Apr 2024 1692

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3229

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 877

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1418

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1741

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2121

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2377

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6177

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2273

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2957

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2686

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11212

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2185

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1795

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2158