Trei handbalişti de la HC Dobrogea Sud, convocaţi la Naţională pentru meciurile contra selecţionatei Kosovo

  • România va întâlni Kosovo pe 10 şi 14 martie, în preliminariile Campionatului European.
  • Tricolorii ocupă locul doi în grupă, iar handbaliştii din Kosovo sunt ultimii în ierarhie.
  • Reunirea lotului României are loc pe 4 martie, la Bucureşti.
 

Echipa naţională masculină de handbal a României continuă campania de calificare la Campionatul European din 2022, urmând a susţine luna viitoare dubla contra reprezentativei Kosovo.

Primul meci se va disputa pe 10 martie, la Pristina, iar cel de-al doilea pe 14 martie, la București. Pentru această acţiune, lotul tricolor se va reuni pe 4 martie, la ora 12.00, la Bucureşti. Va fi un stagiu de pregătire, care se va finaliza cu cele două meciuri. Între jucătorii români convocaţi de selecţionerul Rareş Fortuneanu în vederea acestei duble se află şi trei handbalişti dela HC Dobrogea Sud Constanţa, portarii Ionuţ iancu şi Daniel Vasile şi interul stânga Gabriel Ilie. Până în prezent, România a disputat două partide în preliminariile Euro 2022, 30-33 în deplasare cu Suedia şi 36-27 pe teren propriu cu Muntenegru, tricolorii ocuăând locul secund în clasament. Ierarhia completă este următoarea: 1. Suedia - 4p, 2. România - 2p, 3. Muntenegru - 2p, 4. Kosovo - 0p.


„Trebuie să fim concentraţi”

„La echipa naţională, avem un parcurs frumos. Am avut un meci bun cu Suedia, de care ne-am ţinut aproape. Pe Muntenegru am învins-o la o diferenţă neaşteptată. Urmează două meciuri destul de grele, cu Kosovo. Suntem cotaţi mai bine, dar trebuie să fim concentraţi. În primul meci în deplasare nu trebuie să avem surprize. Să fim montaţi, că sigur nu vom avea un meci uşor acolo. Urmează returul cu Suedia, în care sperăm să facem o surpriză, ei au terminat totuşi pe locul doi la Campionatul Mondial. După care partida care ar fi cea mai importantă, cu Muntenegru. Trebuie să facem un meci bun. Avem şi varianta de a nu pierde la nouă goluri, dar vom merge acolo să dăm tot ce mai bun şi să câştigăm”, a spus Ionuţ Iancu, într-o discuţie live cu suporterii HCDS.


Îşi doreşte un turneu final

În victoria cu Muntenegru, Ionuț Iancu a fost MVP-ul partidei! Goal-keeper-ul de pe litoral a avut o evoluție de clasă în poartă, dar s-a numărat, cu două goluri, și printre marcatorii meciului.

Ionuţ Iancu îşi doreşte mult să prindă un turneu final cu echipa României. „E destul de greu să mă uit la televitor la marile competiţii. De mult am această dorinţă, de a ajunge la un turneu final. Pentru aceasta am tras atâţia ani, de când sunt la Naţională, mi-am dorit tot timpul să fiu acolo şi să pot ajuta. Acum e o şansă destul de mare, sper să o împlinim şi să ajungem la un turneu final. Iar, când vom fi acolo, să facem o treabă bună, nu doar să ne mulţumim cu prezenţa”, a arătat handbalistul HCDS.
 

A crescut cu gândul de a ajunge sub tricolor

Daniel Vasile nu e la prima acţiune alături de Naţionala mare, el făcând parte din lotul tricolor şi la cele două meciuri oficiale, cu Suedia şi Muntenegru. „Mă bucur că antrenorii Naționalei au văzut o perspectivă în mine. Am crescut cu gândul de a ajunge la echipa națională. Sunt alături de cei mai buni handbaliști din România, de la care am multe de învățat”, a precizat Daniel Vasile.
 

Revelaţia anului

În urma voturilor suporterilor, interul stânga Gabriel Ilie (21 de ani) a fost desemnat „Revelaţia Anului“ în cadrul Premiilor HC Dobrogea Sud Constanţa pe 2020. Născut pe 11 martie 1999, Gabriel Ilie (1,97 m / 83 kg) a participat la finele anului trecut, în premieră, la o acţiune a echipei naţionale de seniori. A fost un stagiu de pregătire desfăşurat la Bucureşti, la care selecţionerul Rareş Fortuneanu a evaluat potențialul mai multor tineri handbaliști români cu perspective de a evolua în prima reprezentativă. De la HCDS a fost convocaţi Daniel Vasile (23 de ani), Alexandru Andrei (22 de ani, extremă) și Gabriel Ilie. Acesta din urmă a cochetat în trecut cu loturile României de juniori şi tineret.
 

„Sunt fericit”

„Antrenamentele sunt foarte intense, exact ce ne trebuie nouă, tinerilor. Vom primi un program de pregătire pentru viitor, să ne putem continua creșterea. Antrenorul ne-a spus că noi vom fi următoarea generație a echipei naționale și trebuie să ne familiarizăm cu sistemele de joc. A vrut să ne vadă și ne va monitoriza și la următoarele acțiuni. Sunt fericit că am ajuns să mă antrenez la cel mai înalt nivel și sper să o țin tot așa. Îmi doresc să am prestații tot mai bune la Constanța și să câștigăm toate meciurile”, declara, conform site-ului oficial al HCDS, Gabriel Ilie, după stagiul de la finele lui 2020. Şi pentru Alexandru Andrei a fost atunci prima convocare la reprezentativa de seniori a României.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (HC Dobrogea Sud)


Citeşte şi:

„Pantera“ din poarta HC Dobrogea Sud Constanţa
Ionuţ Iancu - „Ne e tare dor de voi şi de bucuria voastră!”


Fanii au ales
Gabriel Ilie, revelaţia anului 2020 la HC Dobrogea Sud Constanţa


HC Dobrogea Sud. Premieră pentru Alexandru Andrei şi Gabriel Ilie
„Este un vis să joci în tricoul echipei naționale“


HC Dobrogea Sud Constanța
Ionuț Iancu și Nebojsa Simovic - colegi la club, adversari la Națională. Portarul, MVP!


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Farul Constanța Cosmin Iancu și Ionuț Lepădatu, pe podium la Campionatul European de Culturism și Fitness (GALERIE FOTO)

06 May 2023 1457

Modificări în Easy Credit 4 All IFN SA. Cine s-a retras și cine a intrat în societate

18 Oct 2022 3492

HC Dobrogea Sud Daniel Vasile - „Vrem ca titlul sau Cupa României să ajungă la Constanța în 2022“

06 Jan 2022 2869

Poarta HC Dobrogea Sud Constanța a rămas pe mâini bune. Daniel Vasile - înger păzitor, Gabriel Preda - surpriza de pe bancă

14 Oct 2021 3415

Certificat de Urbanism pentru consolidarea de urgență a clădirii deținută de multiplu campion Răzvan-Ionuț Florea

23 Jul 2021 2472

„Ducem mai departe misiunea“ Cine sunt „îngerii păzitori“ ai HC Dobrogea Sud Constanța pentru noul sezon

14 Jul 2021 5052

Alţi trei handbalişti se despart de HC Dobrogea Sud Constanţa

26 Jun 2021 4914

HC Dobrogea Sud Constanţa Ionuţ Iancu - „Avem trei meciuri de foc, sperăm să ne întoarcem cu nouă puncte”

17 Apr 2021 3677

Trei handbalişti de la HC Dobrogea Sud Constanţa, convocaţi pentru meciurile României cu Suedia şi Muntenegru

15 Apr 2021 2895

Lista completă! Peste 50 de constănțeni au fost trimiși în judecată, în operațiunea „Omaha“

12 Apr 2021 3109

HC Dobrogea Sud Constanţa, patru victorii din patru în 2021. „Delfinii” au urcat pe locul doi în clasament

25 Mar 2021 2451

Din 4 februarie, HC Dobrogea Sud a jucat un singur meci în Liga Naţională George Buricea - „E foarte greu în ritmul acesta”

22 Mar 2021 3093

HC Dobrogea Sud Constanţa Ionuţ Iancu a ratat meciurile Naționalei cu Kosovo din cauza rezultatului pozitiv la testul Covid

18 Mar 2021 3359

Şase handbalişti de la HC Dobrogea Sud Constanţa, convocaţi la echipele naţionale

04 Mar 2021 2935

„Pantera“ din poarta HC Dobrogea Sud Constanţa Ionuţ Iancu - „Ne e tare dor de voi şi de bucuria voastră!”

20 Feb 2021 4383