Trei medalii pentru CSS1 Constanţa şi CS Farul Gimnasta Amalia Petre, aur şi bronz la Campionatul Naţional (galerie foto+video)

Campionatul Naţional de gimnastică rezervat junioarelor 3 (nivelul 1 şi 2), de la Buzău, le-a adus sportivelor constănţene trei medalii.
 
În componenţa Amalia Petre, Andreea Preda, Miruna Parapeanu şi Evelina Oprea, prima echipă a CSS1 Constanţa a obţinut bronzul la nivelul 1. Cea de-a doua formaţie, alcătuită din Tanya Paicu, Alexandra Muscă (sora fotbalistului de la FC Farul, Alexandru Muscă), Nicolae Popa şi Arina Florea, s-a clasat pe poziţia a opta. Pe aparate, Amalia Petre s-a calificat în trei finale, obţinând medalia de aur la bârnă, la paralele fiind a cincea, iar la sol - a şaptea. De asemenea, la nivelul 2, Alexandra Todea a obţinut calificarea pentru finalele din toamnă. Sportivele sunt pregătite de Cătălin Meran şi Petruţa Marcu, iar Mihaela Lintzmaier este coregraf.

La nivelul 2, echipa CS Farul Constanţa, formată din Luiza Popa, Corina Petre, Maria Ceplinschi şi Delia Constantinescu, a terminat concursul pe poziţia secundă, după CSS Steaua Bucureşti. De asemenea, la individual compus, Luiza Popa s-a calificat pentru finalele individuale din toamnă, încheind concursul de la Buzău pe prima poziţie! La aceeaşi secţiune, Corina Petre a fost a cincea. Popa şi Petre sunt pregătite de Camelia Voinea (coregraf, Gabriela Păun), iar Ceplinschi şi Constantinescu sunt antrenate de Carmen Traicu (instructor sportiv, Alina Drăgan).

Octavian Belu și Mariana Bitang le-au testat pe fetițe la Constanța

Micuțe gimnaste din Constanța și Onești incluse în programul național „Ţară, ţară, vrem campioane” au fost testate ieri, la sala din Complexul Sportiv Tomis. La acțiune au participat și antrenorii Octavian Belu și Mariana Bitang, alături de alți oficiali federali. Nu a lipsit nici Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică. „Fetițele au învățat deja să aibă atitudinea și ținuta unor gimnaste”, a declarat Octavian Belu. „Copiii trebuie ținuți sub control prin asemenea concursuri”, a spus și Mariana Bitang. „Parcă mă văd pe mine în aceste micuțe”, a fost năpădită de amintiri Cătălina Ponor. Printre gimnastele constănţene se află şi o fetiţă de şase ani şi jumătate din Cumpăna, Angelina Albu, selectată acum doi ani de Dana Sofronie, sprijinită în acţiunea ei de selecţie a micuţelor la Cumpăna de primarul localităţii, economist Mariana Gâju, care a fost prezentă şi ea la concursul de la sala Tomis.
 
Sursa foto: Facebook şi Dan Mareş
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.