Tricolorele au câștigat Trofeul Carpați, de la Constanța România e pe drumul cel bun către Campionatul European

Echipa națională feminină de handbal tineret a României a câștigat, ieri, prima ediție a Trofeului Carpați de la această categorie de vârstă, care s-a disputat la Constanța.
 
În ultimul meci, echipa pregătită de constănțeanul Ion Crăciun a încheiat la egalitate cu Rusia, 22-22 (12-13), însă a terminat pe prima poziție grație celorlalte două victorii, cu Olanda (28-25) și cu Franța (26-25).
 
În continuare, clasamentul a fost următorul: 2. Franța, 3. Olanda, 4. Rusia. La finalul întrecerii au fost acordate și premii individuale: golgheterul turneului - Sorina Târcă (România); cel mai bun portar - Elena Nagy (România); cea mai tehnică jucătoare - Meline Nocandy (Franța).
 
„Suntem pe un drum bun în perspectiva Campionatului European, chiar dacă în acest moment străbatem o perioadă de acumulări fizice. Este primul turneu de jocuri și mai avem unul până la competiția continentală. Sper ca până atunci fiecare jucătoare să mai crească în valoare. Este un lucru bun că la acest trofeu am avut mai multe reveniri în meciuri, înseamnă că avem încredere în noi și putem mai mult. Sper ca la Campionatul European fiecare fată să se mobilizeze și să facem o figură frumoasă. Jucătoarele sunt tinere, nu au experiență prea mare, iar omogenizarea mai durează“, a declarat Ion Crăciun.
 
„Este frumos că am câștigat acest trofeu. În momentul de față, pentru acest lot național, contează mai puțin cupele și mai mult experiența acumulată în compania unor adversari puternici și în același timp feed-back-ul pe care și-l ia antrenorul pentru următoarea perioadă de pregătire, întrucât ne apropiem de un campionat important. La tineret, sunt câteva jucătoare foarte interesante. Au nevoie de experiență. Sorina Târcă poate fi una dintre cele mai bune handbaliste ale lumii, dar trebuie să facă parte dintr-un grup puternic. Ne dorim o medalie la Campionatul European, însă ne vom duce cu un obiectiv rezonabil, căci nu ne dorim să punem prea mare presiune pe fete. Avem încredere în ele și ne dorim să ne facă o surpriză plăcută“, a spus Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal.
 
„Mă simt foarte bine, e un sentiment plăcut. N-am mai jucat niciodată la Constanța de când am plecat la Brașov. N-am simțit presiunea, am evoluat din plăcere. Meciul cu Rusia a fost greu, simțindu-se și oboseala, după un stagiu de pregătire fizică și două meciuri tari anterior. Trofeul Carpați a fost util, un test care ne-a arătat la ce nivel ne aflăm în momentul de față“, a arătat constănțeanca Daria Bucur, care evoluează la echipa Corona Brașov.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Handbal România s-a clasat pe podium la Trofeul Carpați

29 Dec 2022 1472

Trei juniori de la HC Dobrogea Sud Constanța au jucat pentru România la Trofeul Carpați (galerie foto)

30 Oct 2019 2314

Handbaliștii Alexandru Andrei şi Daniel Susanu evoluează cu România la Trofeul Carpaţi

19 Jul 2017 2232

România a câştigat Trofeul Carpaţi, de la Constanţa

25 Jun 2017 3515

Raluca Kelemen, sărbătorită pe teren România a învins şi Franţa la Trofeul Carpaţi, de la Constanţa

24 Jun 2017 4131

România a învins Olanda la Trofeul Carpaţi, de la Constanţa

23 Jun 2017 4939

Astăzi începe turneul internaţional de handbal de la Constanţa La Trofeul Carpaţi, România îşi verifică forţele pentru Euro (galerie foto)

23 Jun 2017 5071