Trofeul Cupei României a ajuns la Cumpăna. Patru foşti mari fotbalişti la Farul Constanţa lucrează în clubul Victoria Cumpăna

  • În proiectul FRF „Cupa vine la tine“, sunt onorate personalităţile emblematice ale fotbalului din top 16 judeţe performante ale Cupei României all-time.
  • Gabriel Berceanu, manager proiecte speciale în cadrul FRF şi ofiţer de presă al echipei naţionale, a sosit la Cumpăna cu trofeul Cupei.
  • În vara anului 2019, meciul Victoria Cumpăna - FC Farul Constanţa a intra în istoria fotbalului din Cumpăna.
 

Proiectul Federaţiei Române de Fotbal „Cupa vine la tine” a adus reprezentanţi FRF, dar şi trofeul Cupei României la Cumpăna, localitatea din judeţul Constanţa ce reuneşte, în cadrul clubului sportiv local, Victoria, patru foşti fotbalişti celebri, care au cunoscut performanţa la Farul Constanţa, dar s-au remarcat şi la alte echipe.

Gabriel Berceanu, manager proiecte speciale în cadrul FRF şi ofiţer de presă al echipei naţionale, a sosit la Cumpăna cu trofeul Cupei. „Ne bucurăm foarte mult că putem fi la Cumpăna, într-un complex sportiv fermecător, pe care l-am descoperit în urmă cu ceva vreme, prin prisma competiţiilor FRF Cupa Satelor şi Cupa Tymbark Junior. Ne bucurăm să fim astăzi aici împreună cu Trofeul Cupei României, în cadrul unui nou proiect al FRF, «Cupa vine la tine«. Onorăm personalităţile emblematice ale fotbalului din top 16 judeţe performante ale Cupei României all-time. Cu atât mai mare este bucuria noastră cu cât am reuşit să realizăm reportaje video în toate aceste 16 judeţe”, a declarat Gabriel Berceanu.
 

„Patru figuri emblematice ale fotbalului constănţean”

În Clubul Sportiv Victoria Cumpăna activează patru foşti jucători de top de la FC Farul Constanţa. Fostul portar Ion Răuţă este directorul grupării, iar în secţia de fotbal lucrează, acoperind toate nivelele, de la copii, până la echipa de seniori, de la Liga a 4-a, foştii mijlocaşi Constantin Gache, Cristian Mustacă şi Vasilică Cristocea.

„Aici, la Cumpăna, am regăsit patru figuri emblematice ale fotbalului constănţean din patru perioade diferite şi cu atât mai mare este meritul artizanilor acestui proiect fotbalistic la Cumpăna, că, dincolo de condiţiile de infrastructură extraordinare, au reuşit să atragă aceste patru personalităţi, din generaţii diferite, care au făcut performanţe pentru clubul fanion al judeţului, Farul Constanţa, dar şi la cel mai înalt nivel al fotbalului românesc, pentru alte cluburi: Ion Răuţă, Cristian Mustacă, Vasilică Cristocea şi Constantin Gache. Sunt toate condiţiile pentru performanţă aici, la Cumpăna, şi aşteptăm ca în anii următori aceste generaţii talentate, încă mici, din cadrul clubului Victoria Cumpăna, să crească, astfel încât să vedem echipa şi în Liga a 3-a şi poate şi în fazele superioare ale Cupei României”, a mai precizat Gabriel Berceanu.
 

Meciul a intrat în istoria Cumpenei

În vara anului 2019, echipa de Liga a 4-a Victoria Cumpăna şi divizionara secundă FC Farul Constanţa s-au confruntat, pe stadionul din Complexul Sportiv „Centenar 2018“ din Cumpăna, în faza a treia naţională a Cupei României, ediţia 2019/2020, iar partida a intra în istoria fotbalului din Cumpăna. Formaţia locală nu ajunsese niciodată până atunci atât de sus în competiţie şi a ieşit cu capul sus din „Cupă“. Farul a câştigatcu 3-0, iar Victoria a căzut de pe un cal frumos, îndeplinindu-şi obiectivul, acela de a aduce la Cumpăna o formaţie din Liga a 2-a. Chiar dacă au folosit mulţi tineri şi jucători care au evoluat mai puţin în ultimul timp, „marinarii“ s-au impus fără probleme, scor 3-0.
 

„Acesta a fost şi obiectivul nostru”

„Suntem mulţumiţi că am ajuns până în această fază a Cupei. Acesta a şi fost obiectivul nostru, să aducem la Cumpăna o echipă de Liga a 2-a şi în special FC Farul, echipa fanion. Păcat că n-am putut să facem faţă mai frumos, dar acesta e fotbalul. Sunt mai pregătiţi decât noi, care suntem abia la început. Le dorim mult succes în campionat. Îmi felicit băieţii pentru atitudinea dovedită. Nu ne aşteptam să ajungem până în această fază a Cupei, dar am muncit cu băieţii. Îi mulţumim şi doamnei primar Mariana Gâju pentru baza sportivă. Avem condiţii de pregătire excelente şi încercăm să scoatem rezultate“, a declarat antrenorul Vasilică Cristocea.
 

Locul doi pe ţară la Cupa Satelor

Tot în 2019, modernul Complex Sportiv „Centenar 2018“ din Cumpăna a găzduit turneul final al Cupei Satelor, întrecere naţională de fotbal rezervată categoriei de vârstă 13 ani, iar echipa din Cumpăna a realizat performanţa de a se clasa pe locul doi pe ţară.

„Pe lângă aspectul sportiv, rămânem şi cu multe satisfacţii: organizarea fără reproş a acestei competiţii, toate echipele participante felicitându-ne şi mulţumindu-ne pentru condiţiile de cazare şi masă oferite, precum şi pentru organizarea acestei competiţii, iar reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal transmiţându-ne că am ridicat foarte mult nivelul de organizare, gândindu-se că pe viitor vor fi probleme în alocarea în alte localităţi a disputării acestor finale, astfel încât ele să fie organizate măcar la acelaşi nivel. De asemenea, cred că prin organizarea turneului final al Cupei Satelor am făcut o imagine foarte bună în toată ţara comunei Cumpăna”, spunea la finalul Cupei Satelor Ion Răuţă.
 

La Cumpăna s-au stabilit şi campioanele din Cupei Tymbark Junior

Nu în ultimul rând, acum doi ani, după faza finală a Cupei Satelor, la Cumpăna s-a derulat un nou eveniment sportiv de amploare. Este vorba de ediţia 2018/2019 a Cupei Tymbark Junior la fotbal, categoriile Under-10 şi Under-12, băieţi şi fete. La turneul final au participat câte opt echipe din fiecare categorie de vârstă, băieţi şi fete, împărţite în două grupe de câte patru.




Citeşte şi:

CS Victoria Cumpăna. Constantin Gache, în staff-ul tehnic al secției de fotbal
„Am venit cu mare drag. Îmi doresc să cresc oameni adevărați“ (galerie foto)


Victoria, obiectiv îndeplinit. A jucat la Cumpăna, în Cupa României, cu o echipă de Liga a 2-a (galerie foto)

Interviu online cu Ion Răuţă, directorul CS Victoria Cumpăna
Turneul final al Cupei Satelor, organizat fără reproş la Cumpăna. Mesajul reprezentanţilor FRF


Complexul Sportiv „Centenar 2018“ din Cumpăna găzduieşte o nouă întrecere de amploare
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 25-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

14 Apr 2024 859

CS Victoria Cumpăna Luptătoarea Ioana Lorelay Jinga a urcat pe podium la Cupa României (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 833

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 20 de medalii în Serbia, la „Trophy of Novi Sad“. „Continuați să atingeți stelele!“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 733

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Rezultatele din etapa a 21-a (seniori și juniori + clasamentele)

17 Mar 2024 1183

Fotbal județul Constanța S-a reluat Liga a 4-a. Rezultatele din etapa a 19-a (seniori și juniori + clasamentele)

03 Mar 2024 2430

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, 20 de medalii la Cupa „Irina Deleanu“. „Cumpăna este mândră de voi!“ (GALERIE FOTO)

02 Mar 2024 856

Primarul Mariana Gâju, la eveniment Guvernul României a găzduit “Întâlnirea Grupului de Lucru privind Desfășurarea activității de ecoturism în România” (FOTO)

16 Jan 2024 791

LIVE TEXT Clubul Sportiv “Victoria” Cumpăna prezintă bilanț în prezența primarului Mariana Gâju (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Jan 2024 1175

Un nou centru rezidențial pentru persoane vârstnice se va construi în județul Constanța! Cine investește

13 Dec 2023 2850

CS Victoria Cumpăna, două premii la Gala Gimnasticii Ritmice Românești 2023 (GALERIE FOTO + VIDEO)

12 Dec 2023 1107

Gimnastele de la CS Victoria Cumpăna, 13 medalii la competițiile de la Sfântu Gheorghe. „Un dar minunat de sărbători!“ (GALERIE FOTO)

27 Nov 2023 1016

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, medalii la competițiile de top de la Ploiești. „Cu fiecare participare, sportivele noastre sunt tot mai bune!“ (GALERIE FOTO)

30 Oct 2023 1010

Lupte CS Victoria Cumpăna, medalii și locul întâi pe echipe la Campionatul Național de la Călărași (GALERIE FOTO)

30 Oct 2023 1072

Liga a 4-a Constanța Sparta Techirghiol și Viitorul Cobadin, primele înfrângeri. Rezultatele etapei a 14-a (seniori și juniori + clasamente)

29 Oct 2023 2632

CS Victoria Cumpăna, peste 20 de medalii la Iași Trophy 2023, concurs internațional de gimnastică ritmică și ansambluri (GALERIE FOTO)

24 Oct 2023 1039