Tur de forţă pentru FC Viitorul Trei victorii şi un egal în ultimele patru meciuri, în care nu a primit gol

  • FC Viitorul a învins cu 1-0 Astra Giurgiu în ultima partidă din play-out, golul venind în secvenţele de final ale partidei.
  • Înaintea confruntării, în peluza suporterilor Viitorului a fost amplasat un banner uriaş, cu un mesaj de la fanii din „Sailors - FC Viitorul”.
  • În continuare, FC Viitorul va evolua în barajul pentru calificarea în Conference League, primul adversar fiind Chindia Târgovişte.

Participantă pentru al doilea an consecutiv în turneul play-out al Ligii 1, FC Viitorul a trebuit să lupte în acest sezon până în ultima etapă pentru a fi sigură de evitarea barajului pentru rămânerea în Liga 1.

Echipa constănţeană a reuşit să-şi atingă obiectivul în urma victoriei din runda de final, 1-0 la Ovidiu cu Astra Giurgiu, succes care a completat o serie pozitivă de patru etape la rând în care FC Viitorul nu a cunoscut înfrângerea. În acest interval, care s-a dovedit hotărâtor în ce priveşte salvarea, formaţia de pe litoral a înregistrat un egal şi trei victorii, cea cu Astra fiind a treia consecutivă. Mai mult, în cele patru meciuri, FC Viitorul nu a primit gol: 0-0 în deplasare cu FC Hermannstadt, 1-0 acasă cu FC Argeş (locul 2 în play-out la acea dată), 2-0 în deplasare cu Chindia Târgovişte (liderul din play-out) şi 1-0 acasă cu Astra. Ultima înfrângere înregistrată de Viitorul a fost pe 2 mai, 1-2 la Ovidiu cu Dinamo.


Un efort comun”

„Este o seară frumoasă, în care suntem foarte fericiţi că am reuşit să ne îndeplinim obiectivul. Ţin să felicit jucătorii, staff-ul, pe toată lumea din club şi bineînţeles pe Gică Hagi. A fost un efort comun, în care principalii actori sunt jucătorii. În momentul în care joci finale, ca şi aceasta cu Astra, nu e uşor. Presiunea e foarte mare, jucătorii nu au cum să fie liniştiţi şi să se exprime pe teren aşa cum ne-am dori. Însă eu cred că am muncit 95-96 de minute, am dat totul, iar aceasta ne-a ajutat să câştigăm meciul, pe final”, a declarat Cătălin Anghel, antrenorul FC Viitorul, după ultimul meci din play-out.


Mesajul suporterilor

Înaintea partidei contra astralilor (care, în urma eşecului, au retrogradat în Liga a 2-a), în peluza suporterilor Viitorului a fost amplasat un banner uriaş, cu un mesaj de la fanii din „Sailors - FC Viitorul”: „Credință. Convingere. Curaj. Asta trebuie să arătăm!“. „Încet-încet, revenim la jocul pe care ni-l dorim, dar nu e uşor, întrucât jucăm numai din trei în trei zile. N-am avut timp să ne antrenăm foarte mult, ca să punem la punct tot ce plănuiam, dar sunt semne bune, iar în continuare depinde numai de noi”, a punctat antrenorul formaţiei constănţene. Golul victoriei din partida cu Astra a fost adus, în minutul 90+4, de Aurelian Chiţu. A fost a doua etapă la rând cu gol pentru Chiţu, după ce extrema Viitorului a lipsit o bună bucată de vreme de pe gazon, din pricina unei accidentări. Cele mai multe goluri în campionat, câte nouă, le-au marcat Kevin Luckassen şi Andrei Ciobanu, primul plecat însă de mai mult timp de la echipă, în urma transferului în Turcia.


Meci la fel de important”

Deşi s-a clasat pe locul patru în play-out, FC Viitorul s-a calificat în barajul pentru Conference League întrucât echipele de pe locurile doi şi trei, UTA şi Gaz Metan, nu deţin licenţă pentru cupele europene. Miercuri, 26 mai, de la ora 18.30, se joacă semifinala Chindia - FC Viitorul. Cine câştigă această partidă va întâlni apoi în finala barajului U Craiova sau Sepsi Sf. Gheorghe. „Ne bucurăm şi pentru accederea la barajul pentru Conference League. Avem o săptămână să pregătim jocul cu Chindia, care e la fel de important, şi vom încerca să o facem cât mai bine, pentru a câştiga meciul”, a precizat Cătălin Anghel.



PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: FC Viitorul


Citeşte şi:

FC Viitorul va participa la barajul pentru calificarea în Conference League

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 914

Test pozitiv pentru fotbalistul Cosmin Matei la un control antidoping. Ce spune ANAD

18 Mar 2024 1034

Farul Constanța Calificarea în play-off, decisă din nou la Botoșani. În 2021, echipa de pe litoral rata în Moldova prezența în top 6

12 Mar 2024 1178

Farul Constanța. 16 ianuarie 2024 Astăzi e ziua de naștere a lui Ionuț Larie, căpitanul „marinarilor“

16 Jan 2024 1183

Retrospectiva sport Constanța 2023, anul în care Farul a devenit campioana României! Eroi, rezultate și întreceri de top la malul mării

18 Dec 2023 1453

Farul Constanța Andrei Artean - „Îmi doresc să marchez din nou și să câștig o nouă Supercupă“

30 Jun 2023 1204

Originar din Agigea Fotbalistul Cristian Manea, de la CFR Cluj, și Irina Deaconescu au făcut cununia religioasă. „Felicitări, suflete minunate!“ (GALERIE FOTO)

29 May 2023 6849

Adrian Mazilu În 2017, copil de mingi la titlul luat de FC Viitorul. Șase ani mai târziu, campion cu Farul Constanța

28 May 2023 4219

Eric de Oliveira, cooptat în staff-ul tehnic al Farului Constanța (VIDEO)

28 Feb 2023 1785

Farul Constanța „Clubul nostru nu a fost niciodată implicat și nu va fi niciodată de acord cu astfel de practici necurate“

21 Feb 2023 2814

Fundașul Kevin Boli, achiziționat de Farul Constanța (VIDEO)

09 Jan 2023 1987

Sondaj de opinie Urcă Farul Constanța în clasament în sezonul 2022/2023 al Superligii, față de ediția trecută? Ce cred respondenții

04 Jul 2022 2040

Constanța. La 32 de ani, atacantul Vlad Rusu a agățat ghetele în cui „Îi mulțumesc fotbalului pentru tot ce mi-a oferit“ (GALERIE FOTO)

04 Jul 2022 3826

Sondaj de opinie Credeți că, în noul sezon al Ligii 1, Farul Constanța se va clasa mai bine decât în stagiunea 2021/2022?

27 Jun 2022 2464

Farul Constanța, abonamente pentru sezonul 2022/2023. Cine va avea prioritate la achiziție și cine va beneficia de reducere

06 Jun 2022 3008