Turiştii s-au strâns să-i vadă pe Costin Mincu şi pe Andreea Roxana Stan Show de Karate pe pontonul de la Mamaia (galerie foto)

Constănţeanca Andreea Roxana Stan, practicantă de Kyokushin Karate la clubul Oyama Karate, se antrenează din greu pentru participarea la o întrecere de amploare de la Chişinău, Cupa Moldovei.

Concursul va avea loc la mijlocul lunii octombrie a acestui an, dar sportiva a demarat deja pregătirea, dorind să se afle în cea mai bună formă, pentru a ocupa locul întâi. Tânăra sportivă face Kyokushin Karate de aproape un an şi jumătate, după ce înainte practicase gimnastica. Andreea Roxana e pregătită la club de Marius Burlacu şi Lidia Dobrin.

Prietenul luptătoarei este Costin Mincu, campion naţional de Kyokushin Karate şi participant la Superkombat. Cei doi s-au cunoscut la sala de antrenament, Costin fiind şi el legitimat la Oyama Karate. Andreea Roxana şi Costin se antrenează împreună, iar tinerei i-a venit ideea de a face şi o şedinţă foto specială alături de prietenul ei. Echipaţi în costume de karate, cei doi au exemplificat pentru fotograf, într-un spaţiu inedit, mai multe poziţii şi tehnici de karate. Demonstraţia lor involuntară a atras şi mulţi curioşi, impresionaţi de măiestria sportivă pe care o aveau în faţa ochilor.

„A ieşit super“


„Am zis să facem ceva frumos, care să ne rămână ca amintire. Am apelat la un prieten, profesionist în fotografie, Adrian Mergiani, care a surprins multe cadre deosebite, pe pontonul vechi de la Mamaia. Totul a plecat de la o nebunie, însă a ieşit super. Cei care se aflau la acea oră pe plajă s-au apropiat să privească. Mulţi ne filmau cu telefoanele mobile“, povesteşte Andreea Roxana, care deţine centura portocalie.

La ora 7.30, se antrenează în parc


Sportiva participă la multe antrenamente, lucrând atât cu antrenorii la sală, cât şi la sala de forţă şi în Parcul Tăbăcărie, dimineaţa. De trei ori pe săptămână, lunea, miercurea şi vinerea (în general seara), se pregăteşte alături de ceilalţi sportivi de la Oyama Karate la sala de la Complexul Sportiv Tomis. În zilele fără pregătire specifică, la ora 7.30, iese în Parcul Tăbăcărie şi exersează elemente de tehnică alături de Costin Mincu. „Competiţia de la Chişinău e grea, astfel că am mult de muncit. Lucrez suplimentar. Încerc să mă pregătesc cât de mult pot, întrucât îmi doresc locul întâi la Cupa Moldovei. Până acum, la concursuri, m-am clasat pe locurile trei şi doi. Trebuie să urmeze şi unu. Atât timp cât munceşti, ai şi rezultate“, a declarat Andreea Roxana.

Susţine un nou examen de centură


La finele acestei luni, timp de şase zile, în tabăra de la Năvodari va avea loc un stagiu de Kyokushin Karate, la care vor participa şi reprezentanţi ai Oyama Karate, printre care şi Andreea Roxana. „Cu această ocazie, voi susţine şi examen de înaintare în grad, pentru centura portocalie cu tresă galbenă (9 Kyu). Va fi un stagiu mai mult de kumite. Am înţeles că va fi prezent şi un invitat special din Japonia“, a mai spus Andreea Roxana Stan.

Sursa foto: Adrian Mergiani 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 11 august 2020

13 Aug 2020 2343

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 7 mai 2019

08 May 2019 3785

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 2 noiembrie 2018

05 Nov 2018 2179

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 1 august 2018

03 Aug 2018 2674

„Prinţesa războinică“ Andreea Roxana Stan „Xena“ de Constanţa vrea să urce pe podium la Campionatul Mondial de fitness (galerie foto)

17 Oct 2017 7825

Roxana Stan, pe podium la fitness Şi-a dat jos ghipsul de la picior, a concurat şi a ieşit vicecampioană naţională! (galerie foto)

07 Apr 2017 9485

„Xena“ de Constanţa, susţinută şi de Strongman Roxana Stan a câştigat competiţia Beach Search Model de la Tiger Classic (Galerie foto)

07 Sep 2016 9681

Roxana Stan, „prinţesa războinică“ „Xena“ de Constanţa face karate şi evoluează la Bikini Fitness (galerie foto)

25 Aug 2016 9651

Luptătoare la Oyama Club Constanţa Fosta gimnastă Andreea Roxana Stan caută gloria în Karate Kyokushin (galerie foto)

09 Apr 2015 6320