Turneul final la baschet ar putea fi găzduit de Constanța BC Athletic promite victoria în meciul cu CS Agronomia 4 Sports

Sala Sporturilor din Constanța găzduiește, duminică, 12 martie, de la ora 14.30, partida masculină de baschet dintre echipa locală BC Athletic și CS Agronomia 4 Sports București, contând pentru fata a doua a Ligii 1.

Managerul BC Athletic, Andrei Talpeș, spune că echipa constănțeană e pregătită pentru acest meci. „Staff-ul și-a făcut treaba, iar băieții sunt dornici să-i aducă o nouă victorie Constanței. Eu zic că va fi un meci spectaculos. Am trecut peste înfrângerea cu Dinamo II, de pe teren propriu, și cred că totul va fi OK. Nivelul este destul de ridicat la Liga 1, vin din urmă jucători buni, de perspectivă, care au șansă să crească în valoare și se ajungă sus“, a arătat Andrei Talpeș, care a mai spus, că, la finele acestei luni, va fi organizată o gală BC Athletic cu ocazia împlinirii a zece ani de viață de către clubul constănțean.

Care va fi cheia meciului

Potrivit antrenorului principal al BC Athletic, Alexandru Olteanu, cheia partidei de duminică va fi jocul în echipă, în special siguranța defensivă. „Meciul e foarte important pentru noi, venim după o pauză mai lungă. Apoi, e important pentru călirea juniorilor în vederea meciurilor de foc din campionatul lor. E și pentru publicul constănțean, care ne-a fost mereu alături și sunt convins ne va fi și acum. În ultimul timp, am cam fost loviți de accidentări. Avem un jucător operat la picior, care va mai lipsi puțin. Cel operat de hernie inghinală a revenit la antrenamente, urmând ca destul de curând să intre și în echipă. Avem și câțiva incerți, dar sper să-i refacem până la ora jocului. Cheia e la jocul în echipă, în apărare mai ales. Oaspeții sunt jucători tineri, care-și doresc să se afirme. Joacă foarte rapid. Dacă vom reuși să le anihilăm contraatacul, cred că vom avea câștig de cauză“, a punctat Alexandru Olteanu.

Confruntarea tineretului

Căpitanul BC Athletic, Vladimir Mihai, abia așteaptă să reînceapă partidele oficiale. „De aproape o lună, n-am mai jucat, astfel că așteptăm cu nerăbdare meciul de duminică. Am mai evoluat contra lor și îi cunoaștem bine. Sunt o echipă tânără, ca și trei sferturi din formația noastră. Oaspeții vor să se afirme și să se pregătească pentru turneul final U-18. Vor veni să joace cât se poate de tare și să câștige. Eu aș fi vrut să fi avut mai multe meciuri în picioare până acum. Va fi puțin mai greu până ne vom intra în ritm. Dar, pe de altă parte, pauza le-a permis accidentaților noștri să se refacă“, a spus Vladimir Mihai.

Avantajul BC Athletic

„Acasă, publicul nostru a fost mereu al șaselea jucător. Fanii sunt cunoscători de baschet, știu în ce momente să ne încurajeze. Le promitem suporterilor o victorie. Am jucat cu Agronomia și la Under-18, iar la Liga 1 avem avantajul că ne vor ajuta și cei cu experiență“, a spus și jucătorul constănțean Sergiu Ursu.

Eveniment de anvergură 

BC Athletic Constanța e angrenată și în campionatul Under-18 și, în funcție de rezultatele echipei, turneul final s-ar putea disputa la Constanța. „Am luat în calcul și organizarea pe litoral a întrecerii, dar să luăm lucrurile pe rând. Întâi să ajungem acolo. Dacă va fi așa, avem șanse mari să organizăm turneul. Cred că ar fi un eveniment de anvergură în Constanța, iar iubitorii de baschet ar fi încântați să vadă cei mai buni jucători din țară, evoluând o săptămână în Sala Sporturilor“, a precizat Andrei Talpeș.

La juniori, vizează o medalie

Deocamdată, constănțenii nu au ca obiectiv la juniori cucerirea titlului național. „La U-18, momentan nu ne gândim să ieșim campioni, ci să cucerim o medalie“, a declarat Sergiu Ursu. „La juniori, suntem în cărți, am revenit pe poziția a treia, care ne califică automat la turneul final. Eu sper să rămânem acolo până la sfârșit. Titlul pare un pic departe, obiectivul nostru e să accedem la turneul final, unde se pot întâmpla multe. Favoritele pot trece foarte ușor în grupa outsiderilor, iar ierarhia se schimbă. La turneul final, vom lua fiecare meci în parte și, cum ne este șansa, acolo vom termina“, a spus și Alexandru Olteanu.
 
Sursa foto: Facebook (BC Athletic) 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanca Alina Șerban, pas important în cariera de antrenor. Aleasă pentru un important program european

27 Jul 2022 1790

Athletic Constanța Gemenii Mihai și Andrei Călințaru, medalie cu echipa și premii individuale la turneul final. „Ne-am dorit mult să câștigăm“

03 Jun 2022 2313

Echipa Under-17 a BC Athletic Constanța, din nou pe podiumul național. A doua medalie la această categorie de vârstă (GALERIE FOTO)

31 May 2022 2035

Alexey și Yarik, „doi pitici uriași de 8 și 9 ani“ Copii din Ucraina, oaspeți ai BC Athletic Neptun Constanța. „Au trăit fiecare secundă din meci“ (GALERIE FOTO)

19 May 2022 1677

Gladiatorii din Tomis „Un sezon în care am produs surprize plăcute în Liga Națională, iar lumea a revenit la sală, fără restricții“ (GALERIE FOTO)

02 May 2022 1994

Baschet Campionatele Naționale indoor 3X3, seniori și Under-23, ediția 2022, se vor disputa la Constanța

29 Apr 2022 1993

BC Athletic Neptun Constanța a cedat în duelul cu CSM CSU Oradea

22 Apr 2022 2022

Final dramatic În Campionatul Național Under-18, CSS1 Athletic Constanța a învins BC Athletic în ultima secundă (GALERIE FOTO)

22 Apr 2022 2092

BC Athletic Neptun Constanța Andrei Talpeș - „Faptul că tribunele sunt pline din nou, o mare victorie“

21 Apr 2022 1721

BC Athletic Neptun Constanța Premieră fericită pentru Jakob Lowrance în ultimul meci. A primit cel mai dorit cadou! (GALERIE FOTO)

08 Apr 2022 1803

BC Athletic Neptun Constanța, victorie mare cu CSO Voluntari, care a condus la pauză (GALERIE FOTO)

02 Apr 2022 1963

Phoenix CSU Simona Halep Constanța, al doilea meci în play-off „Cu fruntea sus și cu mândria că am făcut performanță“ (GALERIE FOTO)

31 Mar 2022 1607

Liga Națională BC Athletic Neptun Constanța primește vizita echipei de pe locul doi

31 Mar 2022 1905

Proiecte de hotărâre Suplimentare a fondurilor de la bugetul local pentru HC Dobrogea Sud, Academia CS Phoenix Constanța și BC Athletic. Din ce motive (DOCUMENTE)

31 Mar 2022 3274

BC Athletic Neptun Constanța, învinsă de SCM U Craiova (GALERIE FOTO)

23 Mar 2022 1652