Sport

Turneul se dispută, de mâine, la Constanța A avut loc deschiderea oficială a Campionatului European de padbol

Primul Campionat European din istoria padbolului, sportul exotic lansat în România în urmă cu doar doi ani, se va desfăşura la Constanţa, la Complexul Sportiv Tomis, în perioada 14-17 septembrie, în organizarea Asociaţiei Terra Semper Fidelis  Perspectivă pentru Viitor, în parteneriat cu Asociaţia Română de Padbol.
 
În această seară, la un hotel din Mamaia, unde sunt cazate echipele participante, a avut loc deschiderea oficială a competiției. Primele meciuri sunt programate mâine, de la ora 14.00, intrarea fiind liberă, în limita locurilor disponibile. 
 
Participă cei mai buni padbolişti din ţările europene, membre ale Federaţiei Internaţionale de Padbol, precum Spania, Portugalia, Franţa, Belgia, Italia, Germania sau Suedia. 
 
Mix între fotbal, tenis şi squash, jucat într-o „cuşcă de sticlă”,  padbolul va aduce publicului constănţean un alt fel de show.

Pe parte de entertainment, de la eveniment nu vor lipsi muzica, DJ, MC şi majorete, precum şi numeroase premii şi surprize pentru public. De asemenea, meciurile vor fi transmise live, putând fi văzute atât in România, cât şi în alte ţări.  
 
„Prin acest eveniment ne dorim să arătăm tuturor iubitorilor sportului, frumuseţea şi spectaculozitatea padbolul, precum şi bucuria pe care acesta o poate aduce fiecărei comunitati, mai mici sau mai mari, din Romania. Euro 2017 este o competiţie în premieră pentru padbol, iar pentru noi, ca tânără asociaţie, este prima competitie internaţională pe care o găzduim”, a declarat Elisabeta Gherghişan, preşedinte al Asociaţiei Române de Padbol.
 
„Sunt foarte bucuros să mă aflu în mijlocul familiei padbolului. Principalul merit al organizării acestei competiții îi aparține Elisabetei Gherghișan. Am încercat să o ajut încă de la început, de acum doi ani. Sunt sigur că vor fi meciuri frumoase și le urez tuturor succes”, a spus Cristian Bivolaru, președinte onorific al Asociaţiei Române de Padbol.
 
„În ultimii ani, am câştigat o mare experienţă în organizarea de evenimente sportive, stau dovadă competiţiile periodice de streetball, care sunt aşteptate, de fiecare dată, cu nerăbdare de către sportivii şi publicul constănţean. Ne încântă parteneriatul cu Asociaţia Română de Padbol. Considerăm padbol un sport spectaculos, care va exploda în toată ţara. Ne dorim să facem din Euro 2017 un eveniment remarcabil, primul dintr-o lungă serie a evenimentelor realizate pe plan local în parteneriat cu Asociaţia Română de Padbol”, a spus şi Andrei Talpeş, preşedintele Asociaţiei Terra Semper Fidelis Perspectivă pentru Viitor.
 
„Bine ați venit în România și la Constanța. Direcția Județeană pentru Tineret și Sport va fi mereu alături de asemenea manifestări. Mult succes participanților!”, a punctat Mariana Solomon, directorul DJST Constanța. 
 
În competiție au înscris echipe (una sau mai multe) opt țări, fiind stabilite patru grupe: A - Spania, Portugalia, Italia, Suedia; B - România, Spania, Belgia, Portugalia; C - Franța, România, Germania, Belgia, Portugalia; D - Portugalia, Spania, România, Franța.

Sursa foto: capturi Dotto Sport 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

BC Blue Sharks Constanţa a solicitat acordarea de personalitate juridică

24 Feb 2018 415

Asociaţia Judeţeană de Padbol Constanţa a primit personalitate juridică

21 Feb 2018 586

Jucătorul spaniol de padbol Jose Rodrigues şi-a făcut un tatuaj cu cea mai frumoasă execuţie a sa la Europenele de la Constanţa

11 Dec 2017 995

UPDATE Echipa României joacă finala mică la Campionatul European de padbol de la Constanţa

17 Sep 2017 662

România, calificată în semifinalele Campionatului European de padbol de la Constanța

16 Sep 2017 988

Campionatul European de padbol de la Constanța România are două echipe calificate în sferturi

15 Sep 2017 968

Constanţa. Ce meciuri se dispută astăzi la Campionatul European de padbol

15 Sep 2017 800

La Constanţa a început Campionatul European de padbol. Meciuri spectaculoase. Artişti în „cuşca de sticlă“ (galerie foto+document+video)

15 Sep 2017 862

La Constanţa a început Campionatul European de padbol (galerie foto+video)

14 Sep 2017 742

Campionatul European de padbol se dispută luna viitoare la Constanţa

22 Aug 2017 793

Echipe din toată lumea se vor întrece, la Constanţa, la Cupa Intercontinentală la padbol

15 Mar 2017 1084

Calendarul competiţiilor sportive de weekend Adrian Roşca luptă la „Clash of the Titans“ cu Valentin Chirea, campion mondial

22 Aug 2015 2605

Primul concurs oficial de padbol din România va avea loc la Mamaia

17 Aug 2015 716

Primul concurs de padbol, în Mamaia

16 Aug 2015 908

Naţionala de padbol a României se formează la Constanţa

13 Aug 2015 905

Au evoluat patru foşti jucători Eternul derby Steaua - Dinamo, prefaţat la Mamaia de o partidă de padbol (video)

10 Aug 2015 1319

Steaua şi Dinamo se duelează la padbol, sâmbătă, la Mamaia

07 Aug 2015 1027

Plaja Iaki din Mamaia Steaua - Dinamo, derby si la padbol!

06 Aug 2015 2603

Lansare cu Hagi, Neaga şi Petre Marin Padbol a pornit la drum în România de pe plaja de la Mamaia (galerie foto)

13 Jul 2015 1205

În prezenţa lui Gică Hagi Padbol a fost lansat la Mamaia

12 Jul 2015 1272

Cel mai nou sport importat de România Hagi, Lăcătuş, Neaga şi Petre Marin lansează Padbol la Mamaia

09 Jul 2015 929