Ultima suta de metri pentru Farul, inaintea returului

# Jucatorii constanteni, aflati de la finalul turului sub comanda unui nou antrenor, sarbul Momcilo Vukotici, au efectuat de-a lungul acestei ierni patru stagii de antrenamente, doua la Constanta, unul in Bulgaria si ultimul in Cipru * Obiectivele propuse de conducerea clubului raman aceleasi, castigarea Cupei Romaniei, precum si o clasare cat mai buna in campionat * Noul antrenor s-a impus de la bun inceput ca un antrenor impartial, care a pus accent in primul rand pe jocul de echipa si mai putin pe individualitati * Tocmai de aceea el nu s-a sfiit sa critice doi fotbalisti exponentiali ai "rechinilor", Pascovici si Gurita, pentru indisciplina * Farul va intalni duminica de la orele 18.30 pe teren propriu, formatia Pandurii Targu Jiu, in prima etapa a returului * Meciul va fi arbitrat de catre Sebastian Coltescu * In tur, deplasarea in Oltenia a adus Farului primele trei puncte, prin victoria cu scorul de 2-1

Echipa Farul Constanta a incheiat prin partida de sambata cu Otelul Galati, perioada de pregatire a returului de campionat. Jucatorii constanteni, aflati de la finalul turului sub comanda unui nou antrenor, sarbul Momcilo Vukotici au efectuat de-a lungul acestei ierni patru stagii de antrenamente, doua la Constanta, unul in Bulgaria si ultimul, in Cipru. Principala grija a lui Vukotici a fost, asa cum si el declara, crearea unei echipe competitive, care sa abordeze cu reale sanse obiectivele propuse de conducerea clubului, castigarea Cupei Romaniei, precum si o clasare cat mai buna in campionat. Bineinteles ca prin cucerirea trofeului romanesc, echipa de pe litoral si-ar asigura si prezenta, dupa foarte multi ani, intr-o cupa europeana. Daca in primul stagiu, cel din Bulgaria, precum si in cel urmator, de la Constanta, vremea nefavorabila a fortat conducerea tehnica sa canalizeze antrenamentele catre latura fizica, in Cipru, clima a avantajat pregatirea tehnica, acolo fiind disputate de altfel si cele mai "tari" amicale din aceasta pauza competitionala. Farul a jucat contra noii echipe a lui Dan Petrescu, Wisla Cracovia, invingand-o cu scorul de 1-0, precum si impotriva Coreei de Nord, fiind insa depasita cu acelasi scor. Momcilo Vukotici s-a impus de la bun inceput ca un antrenor impartial, care a pus accent in primul rand pe jocul de echipa si mai putin pe individualitati. In opinia lui, toti jucatorii au sanse egale de a fi titulari, nesfiindu-se sa critice doi fotbalisti exponentiali ai "rechinilor", Pascovici si Gurita, pentru indisciplina. Se pare ca mesajul a fost inteles de catre acestia, ulterior atacantul Farului dand asigurari ca astfel de situatii nu vor mai avea loc. Una peste alta, a fost o perioada constructiva pentru alb-albastri, antrenorul declarand echipa apta pentru primul ei joc din retur, cel de duminica de la Constanta, contra echipei Pandurii Targu Jiu. Vukotici doreste sa nu se concentreze 100% pe Cupa Romaniei, ci sa faca o figura frumoasa si in campionat, avand la dispozitie un nucleu de 15-16 jucatori din care va alcatui primul unsprezece. Pana la ora partidei cu Pandurii (18.30) mai sunt patru zile, perioada care va fi folosita in scopul mentinerii unui tonus bun la echipa. In tur, de fapt in chiar prima etapa a campionatului, deplasarea de la Targu Jiu a adus Farului primele trei puncte, prin victoria cu scorul de 2-1. Golurile echipei noastre au fost marcate pe atunci de catre Ion Barbu, dintr-o centrare a lui Apostol, si de Dinu Todoran in minutul 45, acesta beneficiind de o minge respinsa din bara lui Tibi Lung ca urmare a unei lovituri libere excelent executate de acelasi Apostol. Ieri au fost stabilite si brigazile de arbitri care vor conduce partidele din cadrul etapei a XVI-a a Diviziei A, de vineri, sambata si duminica. Confruntarea de la Constanta il va avea la centru pe Sebastian Coltescu, ajutat la linii de catre tusierii Florin Buzarnescu si Dragos Iliescu. Arbitru de rezerva va fi Silviu Bogdan.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 143

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța, încă o victorie în campionat (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 410

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 548

Rugby Echipa Under-20 a CSM Constanța, medaliată în Campionatul Național (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 607

CSM Constanța Trei victorii în trei meciuri, iar voleibalistele Under-17 s-au calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 656

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 702

Volei CS Medgidia, calificată matematic în Divizia A1 (GALERIE FOTO + VIDEO)

21 Apr 2024 477

Handbal CSM Constanța, înfrângere cu Politehnica Timișoara, dar e în continuare favorită la locul doi

20 Apr 2024 747

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 558

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2547

Baschet Încă o victorie cu FCC UAV Arad, iar CSM Constanța ia o opțiune serioasă în lupta pentru titlul de campioană (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 521

Ministerul Sănătății Concluziile controlului ministrului Rafila la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București

17 Apr 2024 543

ARBDD Liniile electrice fac noi victime printre pelicanii creți, în județul Tulcea

17 Apr 2024 434

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 2925

Baschet CSM Constanța și FCC UAV Arad susțin al doilea meci al finalei Ligii Naționale

17 Apr 2024 530