Sport

Ultramaratonul „Autism 24h Marea Neagră“ se desfășoară, timp de o zi, la Mamaia. Fondurile strânse susțin proiecte umanitare

Ediţia 2019 (a treia) a ultramaratonului „Autism 24h Marea Neagră“ a început astăzi, la Mamaia, în organizarea Centrului Psihologic „Marea Neagră“.

Startul a fost din Piaţeta Perla din Mamaia, iar traseul are o distanţă de trei kilometri, pe nisipul plajei.

Participanţii aleargă în buclă traseul, ziua şi noaptea (fără pauză timp de 24 de ore), iar echipa care va aduna cei mai mulţi kilometri va fi declarată câştigătoare.

Evenimentul are ca scop promovarea dreptului la integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilităţi.

Fondurile strânse în urma evenimentului vor susţine zece proiecte destinate copiilor diagnosticaţi cu autism din două oraşe ale ţării: Constanţa şi Galaţi. Pentru promovarea proiectului au fost alese o serie de persoane cunoscute pentru implicarea lor în viaţa comunităţii, care vor purta denumirea de „ambasadori”.
 

Constanţa se mândreşte cu evenimente sportive importante la nivel internaţional, în special cele desfăşurate pe nisip, iar fără teama de a părea subiectiv, evenimentul Autism 24h Marea Neagră, prin cei 2.400 de participanţi inimoşi, reuşeşte să fie unul dintre cele mai interesante evenimente organizate pe litoralul românesc; nu atât prin numărul mare de participanţi, cât mai ales prin unicitatea lui, prin puterea lui de a mobiliza comunitatea în scopuri nobile. Evenimentul nu este strict despre alergare, vorbeşte în primul rând despre prietenie, despre relaţiile umane şi cât de fericiţi putem fi unul lângă altul, a declarat psihologul Adrian Gemănaru, preşedintele Centrului „Marea Neagră” şi organizatorul evenimentului „Autism 24h Marea Neagră”.

 
Dintre echipele care vor participa nu lipsesc Autism Marea Neagră, Rază de Speranţă, Carpii, Forţa Albastră, Pisicile Aristocrate, Rompetrol, HC Dobrogea Sud, Ilie Floroiu, Dascălii Schimbării, Părinţii Tonitza, Cutezătorii Constanţa, Progressive Sports, VOT, Bibliovoluntarii, Running Hearts, SPIT Constanţa, Avatar Studio, DGAS, Delfinii, Crucea Roşie, Vis împlinit, Rotary Interact Mangalia, Cirasico, Happy, Friends, Pontica, Poliţia Locală Galaţi, IPA, Breo „Callatis“, Vers Alb, Amys Team, Colegiul M. Eminescu, Threatix, Comitetul Paralimpic Român, Ovidius Team, Cercetaşii Marini sau Pompierii.

La ediţia din acest an, este organizată suplimentar şi o cursă a eroilor, unde 12 finalişti (6 băieţi şi 6 fete) se luptă până la ultima resursă de energie pentru a obţine titlul de erou. Pentru acesta, fetele vor trebui să alerge cel puţin 120 de kilometri, iar băieţii minim 150 de kilometri. Primele trei locuri la feminin vor fi premiate de către partenerul principal al evenimentului, care va oferi trei vacanţe în cuplu într-una din cele mai frumoase locaţii turistice din Europa, capitala Italiei - Roma. Cele şase finalist sunt Florica Perianu, Regina Târcovnicu, Ionela Dobrea, Cristiana Popa, Alina Cicu şi Alis Pufu. În întrecerea masculină vor concura Laurenţiu Cobzaru, Sorin Andrici, Adrtian Bonţiu, Andrei Cucolea, Laurenţiu Daniel Moga şi Costel Mărgărit. Primii trei concurenţi care vor aduna cei mai mulţi kilometri pe timpul celor 24 de ore vor fi premiaţi cu un weekend petrecut într-un resort de 4 stele de pe litoralul românesc.

Succes din inimă tuturor echipelor participante la eveniment. Până la urmă, noi nu alergăm pentru premii, ci pentru copii, a declarat militarul gălăţean Laurenţiu Cobzaru, participă cu echipa „Forţa Albastră“.


Evenimentul de la Mamaia se bucură de prezenţa celui mai cunoscut robot din întreaga lume, Robotul NAO. Acesta a fost prezent în peste 200 de ţări din întreagă lume, vorbeşte 20 de limbi de circulaţie internaţională, iar în 2019 va fi mascota evenimentului.

În programul „Autism 24h Marea Neagră“ figurează și Cursa Copiilor, care se desfășoară astăzi, pe un traseu de un kilometru. Imediat după terminarea Cursei Copiilor, toţi copiii prezenţi la eveniment se vor bucura de un spectacol artistic dedicat lor, care va fi organizat pe scena aflată în Piaţeta Perla. De asemenea, în aceeaşi locaţie, vor fi organizate şi alte activităţi special pentru copii: ateliere de face painting, modelaj baloane şi activităţi de dans. În completarea spectacolului, Colegiul Naţional de Arte Regina Maria va oferi momente artistice cu cei mai talentaţi elevi ai acestei instituţii de învăţământ.


Sursa foto: Facebook (Lucian Pleșa, Ioan Chifu) 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine „Autism 24 h“, cursa de fapte bune. 30 de echipe de ambasadori din întreaga țară aleargă în scop caritabil

03 Jul 2020 2005

Constanța. Ultramaraton în familie Soții Adrian și Cristina Gemănaru vor traversa într-o cursă virtuală întreaga Românie. De la vest la est! (galerie foto)

11 Jun 2020 2511

De Ziua Eroilor, militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu vor alerga pentru o nouă cauză umanitară

28 May 2020 2973

A primit numele „Hero“ și o medalie Un cățel a alergat 80 de kilometri alături de Carmina Căpitanu la ultramaratonul „Autism 24 h Marea Neagră“ (galerie foto)

15 May 2020 3365

#ConstanțaEsteBine Jandarmul Sorin Andrici, de la Tulcea, a alergat aproape 190 de kilometri la ultramaratonul „Autism 24 h Marea Neagră”

14 May 2020 2371

Podiumul ultramaratonului Autism 24 h „Marea Neagră“ a fost ocupat numai de alergătoare (galerie foto)

03 May 2020 2962

La ultramaratonul Autism 24h „Marea Neagră“ participă și militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu

01 May 2020 3015

Militarul Laurenţiu Cobzaru a alergat din nou la ultramaratonul de o zi de la Mamaia „Adevăraţii eroi rămân copiii cu autism şi părinţii lor“ (galerie foto)

07 May 2019 1571

Inedit Lansare de carte la ora 4.30, pe plaja de la Mamaia, cu ocazia ultramaratonului „Autism 24h Marea Neagră“ (galerie foto)

05 May 2019 1234

Neînfricaţi precum tribul dacic Cum au câştigat „Carpii“ lupta cu kilometrii la ultramaratonul de 24 de ore de la Mamaia (galerie foto)

16 May 2018 2415

„Românii ştiu să lucreze în echipă“ „Carpii“ au încheiat pe primul loc, din 41 de formaţii, ultramaratonul de 24 de ore de la Mamaia (galerie foto)

07 May 2018 2880

Imagini de la eveniment Ultramaratonul de la Mamaia, „Alerg 24 h Autism Marea Neagră“, s-a încheiat. Premierea echipelor participante (galerie foto)

06 May 2018 2788

Militarul Laurenţiu Cobzaru, de la Forţa Albastră Galaţi, primul alergător care a depăşit 100 de kilometri la ultramaratonul de la Mamaia (galerie foto)

06 May 2018 3122

Imagini de la eveniment 2.000 de persoane participă la ultramaratonul de 24 de ore pe nisip de la Mamaia. S-a înscris şi echipa primarului Decebal Făgădău (galerie foto-video)

05 May 2018 2458

COSR le oferă distincţii speciale celor ce depăşesc 100 de kilometri la ultramaratonul „Alerg 24h Autism Marea Neagră“

28 Apr 2018 1952