Un colțișor de motorsport la Mangalia. Pilotul campion Emil Ghinea a amenajat camera trofeelor. Vis împlinit! (GALERIE FOTO)

 

 
  • Emil Ghinea a realizat la Mangalia un proiect la care ținea mult.
  •  În sezonul 2022, pilotul din Mangalia a urcat ștacheta performanței și s-a aflat mare parte din competiție în lupta pentru locul întâi la Open în Campionatul Național de Viteză în Coastă..
  • Doar problemele tehnice cu care s-a confruntat și care i-au adus mai multe abandonuri tehnice au făcut ca Emil Ghinea să nu-și atingă obiectivul de a fi campion absolut.
 
Un vis pe care îl avea de mult timp pilotul din Mangalia Emil Ghinea, multiplu campion al României la viteză în coastă, a prins viață. La Mangalia, sportivul, cu ajutorul prietenilor, a amenajat camera trofeelor, un adevărat colțișor de motorsport.
 
Spațiul a fost amenajat la spălătoria auto pe care o deține campionul la Mangalia. Practic, este bărulețul spălătoriei, în care au fost așezate o parte a trofeelor cucerite până acum de Emil Ghinea (câte au încăput), precum cupe, distincții, tablouri, accesorii auto. „Un colțişor de motorsport la Mangalia. PS: mulțumesc celor care au făcut posibilă realizarea unui proiect pe care mi l-am dorit de mult… Naşu, Mutu, Samir, Gabriel şi băieților din echipa Speed Wash“, a postat pilotul pe Facebook. „Aveam de mult în plan așa ceva, iar acum am reușit să-mi împlinesc visul. Am vrut să fac ceva ce-l reprezintă pe Emil Ghinea astăzi. Acesta e Emil Ghinea. Mulți mă asociază cu spălătoria, nu cu ce sunt eu în sport“, a completat campionul.
 
A urcat ștacheta performanței
 
Multiplu campion national la viteză în coastă, Emil Ghinea a condus în ultimii trei ani în competițiile interne un bolid Norma M20F. Între 2011 şi 2014, sportivul a pilotat o maşină Renault 5GT Turbo, iar din 2014 a pilotat un Renault Clio V6 Trophy. Pe lângă Viteză în Coastă, Emil Ghinea concurează cu succes și în Campionatul Național de Super Rally, care, an de an, își derulează o etapă la Mangalia, la care Emil este unul dintre organizatori, dar și evoluează.  
 
În sezonul 2022, pilotul din Mangalia a urcat ștacheta performanței și s-a aflat mare parte din competiție în lupta pentru locul întâi la Open. Doar problemele tehnice cu care s-a confruntat și care i-au adus mai multe abandonuri tehnice au făcut ca Emil Ghinea să nu-și atingă obiectivul de a fi campion absolut în Campionatul Național de Viteză în Coastă. Oricum, a fost un sezon în care sportivul din Mangalia s-a aflat în premieră în carieră pe locul întâi la Open pe parcursul competiției și era favorit la poziția de lider în clasamentul final general. Iar, în ciuda problemelor pe care le-a întâmpinat cu bipostul, Emil tot s-a situat pe podium în clasamentele CNVC la încheierea întrecerii.
 
Titlu pierdut doar din cauza problemelor tehnice
 
„Final de sezon. Un an competițional greu pentru mine și echipa mea. Un an cu un buget foarte mic pentru o luptă la Open, un an în care am pierdut titlul doar din cauza problemelor tehnice. Sper și trebuie să găsim formula fiabilă pentru anul viitor și resursele necesare pentru a nu mai fi nevoie de scuze și lamentări, iar, dacă pierd, să fie doar pe mâna mea. Mulțumesc familiei și în special echipei mele tehnice, Gabi, Dragoș, Nicușor, Claudiu, Marius, Siu, Ionuț si soțiilor lor, care înțeleg nopțile în garaj. Mulțumesc soției mele pentru «nebunia» pe care o are… «Iubire, nu ne apucăm de șah». Mulțumesc partenerilor pentru susținere!“, a fost un alt mesaj al campionului postat pe rețeaua de socializare.

 
„Mi-am demonstrat mie și celor apropiați că se poate“
 

„Nu a fost anul meu, deși mulți au spus că așa va fi. Toate abandonurile mele au fost tehnice. Am făcut eforturi mari pentru a rămâne în lupta pentru locul întâi. Important este însă că, după trei ani la bordul mașinii, am ajuns să mă bat la Open, dezvoltând mașina și obișnuindu-mă cu ea. Mi-am demonstrat mie și celor apropiați că se poate. Acesta a fost scopul meu principal“, a completat Emil Ghinea.   
 
PRECIZĂRI:
 
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Emil Ghinea)
 
Citește și:
 
„Am făcut din imposibil posibil“
Emil Ghinea - cursa vieții, după eforturi supraomenești. Un Trofeu Gutâi de poveste! (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Federația Română de Automobilism Sportiv Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, trofee și la Gala Campionilor 2023 (GALERIE FOTO + VIDEO)

17 Dec 2023 1167

Mangalia. În 2023, pilotul Emil Ghinea a participat în premieră la trei campionate diferite „Un an solicitant, dar cu rezultate remarcabile“ (GALERIE FOTO)

08 Nov 2023 1060

„Obiectiv atins“ Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, locul doi la Open în clasamentul general 2023 al CNVC Masters

17 Oct 2023 974

Mangalia Copiii, în vizită la pilotul campion Emil Ghinea. „M-am bucurat să le povestesc despre sport și motorsport“ (GALERIE FOTO)

14 Oct 2023 944

Viteză în coastă 2023 Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, pe locul doi la Trofeul Valea Uzului. „Un podium foarte muncit și motivat“ (GALERIE FOTO)

01 Aug 2023 1137

Viteză în coastă Pentru al doilea an la rând, pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, s-a impus la Cupa Reșița (GALERIE FOTO)

10 Jul 2023 999

Mangalia. Pilotul Emil Ghinea „Franțuzoaica a fost nesuferită, dar, la final, am convins-o că trebuie să ne batem la Open“ (GALERIE FOTO)

24 Jun 2023 2961

Mangalia Pilotul Emil Ghinea, pe locul doi în clasamentul general la Transalpina Challenge 2023 - Trofeul Masters (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

14 Jun 2023 1474

Viteză în coastă Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, victorie impresionantă la Cupa Mediașului. „Evoluție de zile mari“ (GALERIE FOTO)

27 May 2023 1841

Super Rally Show pe circuitul stradal din Mangalia. Jerome France, din nou cel mai rapid (GALERIE FOTO)

14 May 2023 2023

Super Rally Trofeul Mangalia readuce spectacolul motorsport în sudul litoralului. La start, piloți celebri, români și străini (GALERIE FOTO)

13 May 2023 1866

Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, pe podium și la Gala Campionilor 2022 „Un an în care dorința și ambiția au fost mai mari decât bugetul“ (GALERIE FOTO)

10 Dec 2022 4203

„Am făcut din imposibil posibil“ Emil Ghinea - cursa vieții, după eforturi supraomenești. Un Trofeu Gutâi de poveste! (GALERIE FOTO)

01 Sep 2022 2305

Viteză în Coastă Pilotul Emil Ghinea, din nou pe locul întâi la Open. Luptă la sutimi de secundă, câștigată la Cupa Reșița!

14 Jul 2022 1896

„Al meu e și-l iubesc de mor!“ Pilotul Emil Ghinea, în premieră pe locul întâi la Open în Campionatul Național de Viteză în Coastă (GALERIE FOTO)

07 Jun 2022 1718