Un colțișor de motorsport la Mangalia. Pilotul campion Emil Ghinea a amenajat camera trofeelor. Vis împlinit! (GALERIE FOTO)

 

 
  • Emil Ghinea a realizat la Mangalia un proiect la care ținea mult.
  •  În sezonul 2022, pilotul din Mangalia a urcat ștacheta performanței și s-a aflat mare parte din competiție în lupta pentru locul întâi la Open în Campionatul Național de Viteză în Coastă..
  • Doar problemele tehnice cu care s-a confruntat și care i-au adus mai multe abandonuri tehnice au făcut ca Emil Ghinea să nu-și atingă obiectivul de a fi campion absolut.
 
Un vis pe care îl avea de mult timp pilotul din Mangalia Emil Ghinea, multiplu campion al României la viteză în coastă, a prins viață. La Mangalia, sportivul, cu ajutorul prietenilor, a amenajat camera trofeelor, un adevărat colțișor de motorsport.
 
Spațiul a fost amenajat la spălătoria auto pe care o deține campionul la Mangalia. Practic, este bărulețul spălătoriei, în care au fost așezate o parte a trofeelor cucerite până acum de Emil Ghinea (câte au încăput), precum cupe, distincții, tablouri, accesorii auto. „Un colțişor de motorsport la Mangalia. PS: mulțumesc celor care au făcut posibilă realizarea unui proiect pe care mi l-am dorit de mult… Naşu, Mutu, Samir, Gabriel şi băieților din echipa Speed Wash“, a postat pilotul pe Facebook. „Aveam de mult în plan așa ceva, iar acum am reușit să-mi împlinesc visul. Am vrut să fac ceva ce-l reprezintă pe Emil Ghinea astăzi. Acesta e Emil Ghinea. Mulți mă asociază cu spălătoria, nu cu ce sunt eu în sport“, a completat campionul.
 
A urcat ștacheta performanței
 
Multiplu campion national la viteză în coastă, Emil Ghinea a condus în ultimii trei ani în competițiile interne un bolid Norma M20F. Între 2011 şi 2014, sportivul a pilotat o maşină Renault 5GT Turbo, iar din 2014 a pilotat un Renault Clio V6 Trophy. Pe lângă Viteză în Coastă, Emil Ghinea concurează cu succes și în Campionatul Național de Super Rally, care, an de an, își derulează o etapă la Mangalia, la care Emil este unul dintre organizatori, dar și evoluează.  
 
În sezonul 2022, pilotul din Mangalia a urcat ștacheta performanței și s-a aflat mare parte din competiție în lupta pentru locul întâi la Open. Doar problemele tehnice cu care s-a confruntat și care i-au adus mai multe abandonuri tehnice au făcut ca Emil Ghinea să nu-și atingă obiectivul de a fi campion absolut în Campionatul Național de Viteză în Coastă. Oricum, a fost un sezon în care sportivul din Mangalia s-a aflat în premieră în carieră pe locul întâi la Open pe parcursul competiției și era favorit la poziția de lider în clasamentul final general. Iar, în ciuda problemelor pe care le-a întâmpinat cu bipostul, Emil tot s-a situat pe podium în clasamentele CNVC la încheierea întrecerii.
 
Titlu pierdut doar din cauza problemelor tehnice
 
„Final de sezon. Un an competițional greu pentru mine și echipa mea. Un an cu un buget foarte mic pentru o luptă la Open, un an în care am pierdut titlul doar din cauza problemelor tehnice. Sper și trebuie să găsim formula fiabilă pentru anul viitor și resursele necesare pentru a nu mai fi nevoie de scuze și lamentări, iar, dacă pierd, să fie doar pe mâna mea. Mulțumesc familiei și în special echipei mele tehnice, Gabi, Dragoș, Nicușor, Claudiu, Marius, Siu, Ionuț si soțiilor lor, care înțeleg nopțile în garaj. Mulțumesc soției mele pentru «nebunia» pe care o are… «Iubire, nu ne apucăm de șah». Mulțumesc partenerilor pentru susținere!“, a fost un alt mesaj al campionului postat pe rețeaua de socializare.

 
„Mi-am demonstrat mie și celor apropiați că se poate“
 

„Nu a fost anul meu, deși mulți au spus că așa va fi. Toate abandonurile mele au fost tehnice. Am făcut eforturi mari pentru a rămâne în lupta pentru locul întâi. Important este însă că, după trei ani la bordul mașinii, am ajuns să mă bat la Open, dezvoltând mașina și obișnuindu-mă cu ea. Mi-am demonstrat mie și celor apropiați că se poate. Acesta a fost scopul meu principal“, a completat Emil Ghinea.   
 
PRECIZĂRI:
 
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Emil Ghinea)
 
Citește și:
 
„Am făcut din imposibil posibil“
Emil Ghinea - cursa vieții, după eforturi supraomenești. Un Trofeu Gutâi de poveste! (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, pe podium și la Gala Campionilor 2022 „Un an în care dorința și ambiția au fost mai mari decât bugetul“ (GALERIE FOTO)

10 Dec 2022 3405

„Am făcut din imposibil posibil“ Emil Ghinea - cursa vieții, după eforturi supraomenești. Un Trofeu Gutâi de poveste! (GALERIE FOTO)

01 Sep 2022 1805

Viteză în Coastă Pilotul Emil Ghinea, din nou pe locul întâi la Open. Luptă la sutimi de secundă, câștigată la Cupa Reșița!

14 Jul 2022 1371

„Al meu e și-l iubesc de mor!“ Pilotul Emil Ghinea, în premieră pe locul întâi la Open în Campionatul Național de Viteză în Coastă (GALERIE FOTO)

07 Jun 2022 1172

De la veverița buclucașă, la pisica neagră pe traseu! Emil Ghinea, pilotul campion din Mangalia, momente inedite în curse

19 May 2022 2557

Super Rally Jerome France, câștigătorul Trofeului Mangalia 2022 (GALERIE FOTO)

14 May 2022 2708

Show automobilistic Trofeul Mangalia deschide ediția 2022 a Campionatului Național de Super Rally. Piloți celebri la start

12 May 2022 4075

„Povestea continuă. Și continuă frumos!“ Pilotul Emil Ghinea a mai urcat o treaptă în carieră, la Campionatul Național de Viteză în Coastă (GALERIE FOTO)

08 Apr 2022 3869

Pilotul campion din Mangalia Emil Ghinea a urcat în premieră pe podium la open în Campionatul Național de Super Rally (galerie foto)

17 Aug 2021 3351

Mangalia Jerome France a câştigat prima etapă din Campionatul Naţional de Super Rally

23 May 2021 3514

Prima etapă a Campionatului Naţional de Super Rally se desfăşoară la Mangalia

21 May 2021 3750

Mihai Leu, fost campion mondial la box, împlineşte 53 de ani. În 2019, a concurat la Mangalia la Super Rally

13 Feb 2021 2926

Emil Ghinea, clasare mulțumitoare în Campionatul Național de Viteză în Coastă. Mesajul pilotului din Mangalia

19 Oct 2020 4389

Etapa de la Mangalia a Campionatului Național de Super Rally a fost anulată

15 Oct 2020 3888

A pilotat din nou bolidul Renault Clio V6 Trophy Pilotul Emil Ghinea, pe podium la prima etapă a Campionatului Național de Super Rally (galerie foto)

28 Aug 2020 3667