„Un mare pas înainte!“ Triatlonista Antoanela Manac, pe locul 12 la finala Cupelor Europene pe 2017 de la Melilla (galerie foto)

Lotul naţional al României a participat cu cinci sportivi la Cupele Europene de Triatlon de la Melilla (un oraş şi o comunitate autonomă a Spaniei, aflată în Africa. Este, de fapt, o exclavă în coasta marocană a Africii).
 
După cum a precizat Federaţia Română de Triatlon, pentru sportivii de elite, competiţia a contat ca finala Cupelor Europene pe 2017. „Antoanela Manac (n.r. sportivă legitimată la Atena Sport Club Constanţa) a obţinut un merituos loc 12, făcând salturi importante pe lista de punctaje ITU şi ETU, punctajele de aici contând dublu“, se arată pe site-ul oficial al FRT.

A ajuns la un alt nivel

Valoarea rezultatului Antoanelei a fost remarcată şi de antrenorul acesteia, Filip Grigorescu. „O cursă foarte puternică şi cea mai bună clasare într-o competiţie olimpică de acest nivel! Am trecut de la momentul «Va fi capabilă să termine cu bine cursa olimpică?» la nivelul „Pe ce loc va termina cursa?», ceea ce reprezintă un mare pas înainte! Felicitări, Anto, pentru munca depusă, ambiţia şi determinarea ta!“, a postat tehnicianul pe Facebook.

Cel mai bun înot

Sportivii Atena Sport Club Constanţa au avut rezultate deosebite şi la alte întreceri interne, No Stress Callatis Triatlon, de la Venus, şi Black Sea 10k. „Weekend cu vreme bună şi plin de acţiune la malul marii pentru triatloniştii de la Atena Sport Club Constanţa! Am încheiat sezonul intern de triatlon cu ultima etapă din circuitul RTS, No Stress Callatis Triatlon, de la Venus. Rezultatele au fost conform pregătirii şi aşteptărilor: Antoanela a câştigat competiţia feminină pe traseul olimpic, după ce a avut cel mai bun înot dintre toţi concurenţii! Super Anto! Cristian (n.r. Tranulea), chiar dacă a terminat pe locul 3 la open masculin în proba de sprint, a câştigat pentru a doua oară consecutiv circuitul RTS! Bravo Cristi! Felicitări! Eu am încheiat primul sezon în triatlon, după 5 ani de pauză, cu un nou top 8 la open masculin şi locul 1, la categoria de vârstă! Astăzi, ne-am făcut «revenirea» la cursa organizată chiar de clubul nostru, Atena Sport Club Constanţa, Black Sea 10k. Atmosferă minunată, public superb, organizare impecabilă, nu aveam cum să nu ne simţim «ca acasă». Am încheiat cu victorii pe linie: Antoanela la open feminin, Cristi şi cu mine top 10 la open masculin şi victorii la categoriile de vârstă. Mult mai important, toţi ne-am îmbunătăţit PB-urile pe 10 km, ceea ce m-a bucurat cel mai mult! Felicitări, dragilor!“, a arătat Filip Grigorescu.

Cristian Iulian Doicescu, certificat ITU

Un alt reprezentant al ASC Constanţa, antrenorul Cristian Iulian Doicescu, a fost certificat de către Federaţia Internaţională de Triatlon, obţinând, alături de Koter Adel (Harghita Triatlon), la Medulin, în Croaţia, certificatul de ITU Level 1 Coach. Cu cei doi, numărul antrenorilor români atestaţi ITU a crescut la 18.
 
Sursa foto: Federaţia Română de Triatlon şi Facebook


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Campioana din Constanţa Triatlonista Antoanela Manac îşi începe activitatea de medic rezident

18 Dec 2020 2423

Absolventă de Medicină De ziua sa, campioana Antoanela Manac s-a înscris la rezidențiat

19 Oct 2020 1539

Patru competiții găzduite de H3R0 Mamaia. Constănțeni, în fruntea clasamentelor

13 Oct 2020 2391

„Fain! Mai lipsește doar o calificare la JO. Spor!“ Colecția de trofee a campioanei din Constanța Antoanela Manac e impresionantă (galerie foto)

05 May 2020 3110

Triatlonista constănțeană Antoanela Manac, evoluție în Mexic, în La Paz. A fost ultima sa cursă, până se vor relua competițiile (galerie foto)

16 Mar 2020 2415

A luat cartea în bazin! Studentă la Medicină, campioana Antoanela Manac citeşte în timp ce înoată, la antrenament (galerie foto)

27 Feb 2020 3680

ÎPS Teodosie i-a oferit campioanei Antoanela Manac crucea ce i-a fost furată de Bobotează

30 Jan 2020 1599

Ei au scos crucile aruncate de ÎPS Teodosie în Marea Neagră. A participat şi sportiva Antoanela Manac (galerie foto)

07 Jan 2020 1257

O campioană, printre bărbați Cine a prins de fapt una dintre cele trei cruci aruncate în Marea Neagră de IPS Teodosie (video)

06 Jan 2020 4543

Alergare la Constanţa în memoria lui Peter Klosz, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Triatlon

22 Nov 2019 2286

Triatlon Constănţeanca Antoanela Manac, lângă podium la Cupa Continentală din Argentina (galerie foto)

19 Nov 2019 1128

Campioana din Constanţa O nouă distincţie importantă în triatlon pentru Antoanela Manac

18 Nov 2019 1547

Antoanela Manac, peripeţii la Cupa Mondială din Peru „Când eşti în forma cea mai bună, exact atunci se întâmplă să păţeşti ceva!“ (galerie foto)

06 Nov 2019 1264

Diplomă de onoare pentru Antoanela Manac Campioana, invitată în proiectul „Bibliotecile vii - Poveşti de succes“ (galerie foto)

16 Oct 2019 1561

În ziua în care a împlinit 24 de ani, constănțeanca Antoanela Manac a urcat pe podium la Jocurile Mondiale pe plajă de la Doha (galerie foto)

15 Oct 2019 2209