Un nigerian, fotbalist la AS Pelinu, în Liga a 5-a. Cum a ajuns la echipa din judeţul Constanţa (galerie foto)

Echipa de fotbal AS Pelinu, clasată în acest moment pe locul şapte în Liga a 5-a de fotbal a judeţului Constanţa, are în echipă şi un jucător străin, un nigerian!
 
Peace Adunu Ejovwo joacă mijlocaş şi e la formaţia de la Pelinu din returul acestui campionat. E student la Universitatea Maritimă Constanţa. El juca fotbal pe un teren din Constanţa, unde a cunoscut câţiva băieţi de la AS Pelinu, care l-au convins să evolueze şi la echipa din satul care aparţine de comuna constănţeană Comana.
 
„Aveam nevoie de jucători şi s-a ivit şi această soluţie. Din ce am înţeles, a jucat fotbal şi în ţara lui, dar nu pe teren mare. E un mijlocaş bătăios, care luptă pentru fiecare balon. Pierde rar mingea. A dat şi câteva goluri în campionat, dar şi într-un meci amical cu Gloria Albeşti, echipă din plutonul fruntaş al Ligii a 4-a. Cum ne înţelegem cu el? Avem câţiva băieţi care ştiu engleza. Oricum, o rupe şi el puţin pe română, dar evită să o folosească, ca să nu fie înţeles greşit“, a declarat Adem Sali, cel care susţine financiar AS Pelinu. Nigerianul este născut în anul 1996.
 

Au detronat liderul

 
Majoritatea fotbaliştilor de la AS Pelinu sunt localnici, dar în echipă joacă şi unii fotbalişti de la Constanţa, precum Alin Stoica sau Orhan Osman. AS Pelinu e nou promovată în Liga a 5-a, iar Adem Sali, pe care toţi îl ştiu ca „Ruset“, spune că cei de la echipă sunt mulţumiţi de locul ocupat, şapte, la egalitate de puncte, 47, cu formaţia de pe poziţia a şasea, Litoral Corbu. În 29 de partide, AS Pelinu a înregistrat 15 victorii, două egaluri şi 12 eşecuri, golaveraj 91-73. „Ca nou promovată, să fii pe locul şase - şapte din 18 echipe nu e puţin. Am învins câteva echipe din vârful clasamentului, precum CS Peştera (2-1), actualul lider, Viitorul Pecineaga (7-5), fostul lider, sau Litoral Corbu (4-3). În acest sezon, ar fi foarte bine dacă ne-am clasa în primele patru echipe, urmând ca la anul, după ce ne vom întări lotul, să încercăm promovarea“, a precizat Adem Sali. În urma eşecului cu AS Pelinu, din etapa a 23-a, Viitorul Pecineaga a pierdut atunci postura de lider.
 

Gazon biliard!

 
Jucătorii pregătiţi la AS Pelinu de Iulian Hîra nu au cum să facă pregătire cu tot lotul în săptămâna meciului, se reunesc în efectiv complet doar duminica, la meci, însă asta e situaţia la multe echipe de la acest nivel. Doar băieţii care sunt din Constanţa mai fac mişcare în cursul săptămânii la terenurile de acolo. Despre Pelinu s-a dus vestea însă despre calitatea suprafeţei de joc a terenului propriu, apreciată drept una dintre cele mai bune din judeţ. „Au fost voci care au spus că gazonul nostru este al doilea cel mai bun, după cel de la Academia Hagi. Eu mă ocup cu agricultura şi am adus utilajele pentru a amenaja un teren foarte bun. Ne ocupăm de el, îl ţinem cu îngrăşământ, cu apă, îl tundem de două ori pe săptămână. Chiar acum (n.r. ieri) suntem pe teren, îl aranjăm pentru mâine seară (n.r. diseară), la meciul cu Unirea Topraisar, din etapa intermediară. Din buzunarul meu suport şi cheltuielile de participare în campionat şi îi şi plătesc pe băieţi. Aceştia au primă 100 de lei la victorie şi 50 de lei la egal şi chiar şi la înfrângere, pentru că eu consider că e bine ca omul să ducă ceva seara acasă. Avem promisiunea Primăriei că va suporta ea cheltuielie de arbitraj“, a mai spus Adem Sali.
 
Sursa foto: Facebook (Dornik de Sport)
 
Citeşte şi:
 
Lider nou în Liga a 5-a, după ce Viitorul Pecineaga a fost învinsă de AS Pelinu, într-un meci cu 12 goluri!

CS Poseidon 2 Mai Limanu, campioana Ligii a 5-a. La Liga a 6-a, s-au impus Sportul Tortoman şi AS Pelinu (galerie foto)

Doi nigerieni, Sunday Prince şi Dikeme Ditini, joacă fotbal la Farul Tuzla (galerie foto)


Paf, Billy şi Michoud fac senzaţie în Liga a V-a constănţeană Urmaşul camerunezului Eto'o dă goluri pentru Unirea Topraisar (galerie foto)

Mirele - jonglerii cu mingea şi „striptease“ Camerunezul Parfait Ripert a jucat găina la nunta fotbalistului Eduard Iridon (galerie foto + video)

Mărturii din infernul de la „Beirut” „Era să leşinăm”

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotbalul județului Constanța CS Agigea, CS Năvodari, CS Peștera, AS Pelinu Gold 2019 și Viitorul Cuza Vodă au încheiat anul pe locul întâi

10 Dec 2019 3710

Fotbalul judeţului Constanţa. Programul primei etape a Ligii a 5-a

13 Aug 2019 2835

Campioana seriei Sud a Ligii a 6-a, Viitorul Cobadin, a încheiat stagiunea cu o victorie zdrobitoare (galerie foto)

19 Jun 2019 2963

Fotbalul judeţului Constanţa În weekend se dispută ultima etapă la Liga a 5-a şi în seria Sud a Ligii a 6-a

15 Jun 2019 2654

Cel mai bun atac şi cea mai bună apărare! Flacăra Crucea, echipă nou înfiinţată, campioană în Liga a 6-a, seria Nord (galerie foto)

04 Jun 2019 3191

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 30-a a Ligii a 5-a

23 May 2019 2115

În Liga a 6-a, Victoria Mihai Viteazu a învins liderul Flacăra Crucea, într-un meci cu şapte goluri

21 May 2019 2721

În Liga a 6-a, lanterna roşie Emaus Cernavodă a învins în deplasare viceliderul Viitorul Cuza Vodă!

14 May 2019 2858

Fotbalul judeţului Constanţa CS Peştera şi Viitorul Pecineaga câştigă în deplasare şi continuă lupta umăr la umăr în Liga a 5-a

10 May 2019 1755

S-au marcat 12 goluri Fulgerul Chirnogeni, scorul etapei, în Liga a 6-a, contra Dunării Ostrov

07 May 2019 1899

Fotbalul județului Constanța În Liga a 6-a, liderul Seriei Nord, Flacăra Crucea, a făcut scor în deplasare cu Ulmetum Pantelimon

23 Apr 2019 2109

Lider nou în Liga a 5-a, după ce Viitorul Pecineaga a fost învinsă de AS Pelinu, într-un meci cu 12 goluri!

19 Apr 2019 2057

Fotbalul judeţului Constanţa În Liga a 5-a, Sport Prim Oltina a învins în deplasare liderul Viitorul Pecineaga

16 Apr 2019 2318

Gazdele au coborât de pe locul secund În derby-ul Ligii a 5-a, CS Peştera - Viitorul Pecineaga, s-au marcat şase goluri

09 Apr 2019 1718

Liga a 6-a. Meciul primelor două clasate Viitorul Cobadin a învins în deplasare ITC şi e noul lider în Seria Sud (galerie foto)

02 Apr 2019 2782