Un nou club de fotbal pentru copii Cristi Şchiopu şi Cătălin Agafiţei au înfiinţat AS Marina 2015 Constanţa (galerie foto)



Antrenorii Cristi Şchiopu şi Cătălin Agafiţei au înfiinţat Asociaţia Sportivă Marina 2015 Constanţa, unde cei doi cunoscuţi tehnicieni vor pregăti copii care vor să practice fotbalul. Clubul şi-a început activitatea de săptămâna trecută, iar selecţiile se fac în rândul copiilor născuţi între anii 2005 şi 2009.
 
Aceştia sunt aşteptaţi în zilele de luni, miercuri şi vineri, la ora 15.00, la terenul CFR din Constanţa, acolo unde se desfăşoară antrenamentele. Primii copii au venit deja. În momentul de faţă, de pregătire se ocupă cei doi antrenori, dar, în momentul în care proiectul va lua amploare, colectivul tehnic se va mări, tot cu antrenori tineri.

„Vrem să aducem ceva nou în fotbal, la care copiii să vină cu mare plăcere. Le vom da tuturor ocazia să joace fotbal, şi celor care, ulterior, vor ajunge la performanţă, şi celor care vor doar să facă mişcare“, spun antrenorii.  

Cristi Şchiopu, titlu de campion naţional

Fost căpitan al FC Farul, Cristi Şchiopu a activat ultima dată ca antrenor la Academia Hagi, unde a luat titlul naţional cu grupa 1998. Şchiopu a profesat la Academie timp de trei ani, iar în afară de fotbaliştii născuţi în anul 1998, a lucrat şi cu grupa 2000. Acum în vârstă de 42 de ani, Cristi a jucat şapte campionate la rând pentru FC Farul, făcând parte din echipa de la mijlocul anilor 2000 care s-a clasat pe locul cinci în Liga 1 şi a jucat finala Cupei României. Cu Foresta Suceava şi cu FC Farul are 272 de meciuri în prima ligă. Ca antrenor, a activat şi în sectorul juvenil al Farului, dar şi la seniori, la Callatis Mangalia, întâi ca secund al lui Marin Barbu, apoi ca principal.

Cătălin Agafiţei, zece ani la Palatul Copiilor

Antrenorul Cătălin Agafiţei (39 de ani) a lucrat zece ani în fotbalul juvenil, la Palatul Copiilor din Constanţa. În prezent, la nivel de seniori, pregăteşte echipa Victoria Mihai Viteazu (care se află pe locul doi în Liga a IV-a). În acest eşalon, Cătălin a antrenat şi CFR Constanţa, cu care a câştigat campionatul şi a disputat barajul de promovare în Liga a III-a. Ca jucător, Cătălin Agafiţei şi-a făcut junioratul la FC Farul (unde a fost pregătit de Constantin Mareş), iar apoi a evoluat, ca mijlocaş dreapta, iar apoi ca atacant, la mai multe echipe constănţene din eşaloanele doi şi trei. Fostul fotbalist este şi profesor de educaţie fizică şi conduce, ca director, Şcoala Gimnazială numărul 3 din Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Catalina

17 Jun, 2017 20:10

Anul acesta se fac cumva selectii pentru copii de 16 ani?băiatul meu joaca football la academie in anglia

Articole asemanatoare

Trofeul „Liga Old Boys Constanța“ se joacă în acest weekend în Sala Sporturilor

30 Mar 2018 3643

Şi Dinu Todoran sprijină echipa fanilor Cristi Şchiopu, fostul căpitan al FC Farul, va ajuta lunar cu bani SSC Farul

25 Aug 2016 7681

Cristi Şchiopu şi Dan Moisescu, din nou pe teren Foşti jucători ai Farului îşi dispută „Cupa Crăciunului“

12 Dec 2014 4565

Printre jucători, Cristi Şchiopu şi Marcel Lică Faza grupelor „Cupei Crăciunului“ la fotbal-tenis se apropie de final

10 Dec 2014 3182