Un nou rezultat de senzaţie Atletul Răzvan Grecu, campion naţional de seniori, cu record personal! L-a învins pe Marian Oprea

O nouă evoluţie deosebită pentru atletul constănţean Răzvan Grecu, de la CS Farul. După locul cinci la triplusalt la Campionatul European de tineret (Under-23), de la Gavle (Suedia), cu record personal, rezultat obţinut în condiţii speciale, graţie unei mobilizări exemplare, sportivul de 19 ani, pregătit de Daniel Cojocaru, a devenit şi campion naţional de seniori în aceeaşi probă, doborându-şi cea mai bună performanţă!
 
Înainte de competiţia continentală, Răzvan Grecu (sportiv aflat în primul an de tineret) a fost nevoit să facă o pauză totală de o lună şi jumătate, din pricina unei intervenţii chirurgicale, astfel că pregătirea sa a avut mult de suferit. Totuşi, tânărul atlet s-a mobilizat exemplar la Europene şi a reuşit să ocupe locul cinci în proba de triplusalt! Rezultatul din finală, 16,45 m, reprezenta record personal, după ce, în calificări (când s-a clasat pe locul patru), Răzvan reuşise cea mai bună performanţă a sa a sezonului, 16,37 m (baremul pentru accederea în ultimul act era de 16,30 m). Acel 16,45 m de la Euro este însă acum istorie, după ce, la Campionatul Naţional de seniori, de la Piteşti, valorosul sportiv a sărit un excelent 16,83 m (nou record personal aşadar), cucerind medalia de aur la triplusalt!
 

Primul titlu la seniori

 
La Naţionale, Răzvan l-a învins pe celebrul Marian Oprea, de la CSM Bucureşti, care e mai mare cu 18 ani decât constănţeanul! Vicecampionul olimpic din 2004, de la Atena, a sărit 16,50 m şi a cucerit medalia de argint. Este prima victorie a lui Răzvan Grecu asupra lui Marian Oprea şi primul titlu la seniori al constănţeanului. „E un succes mare al lui Răzvan! S-a descătuşat, după ce a scăpat de emoţiile bacalaureatului şi după ce a trecut prin acea operaţie. Să dea Domnul să urmeze cât mai multe titluri şi la seniori“, a declarat Daniel Cojocaru. În timpul concursului, prima săritură a lui Răzvan a fost depăşită, apoi au urmat 15,85 m, 16,20 m, 16,58 m, 16,81 m şi 16,83 m, deci tânărul şi-a depăşit de trei ori vechea performanţă!
 

Încă o medalie constănţeană

 
Bronzul naţional la triplusalt, cu 15,92 m, i-a revenit unui alt tânăr constănţean, Florin Vişan (CS Farul; antrenoare, Carmen Botea). Oricum, dintre cei opt finalişti patru au fost din Constanţa. Pe locul şase, cu 15,29 m, s-a clasat Marian Petre (CS Farul - LPS „Nicolae Rotaru“; antrenor, Alin Larion), iar al optulea a fost Cristian Constantin (CS Farul; antrenoare, Carmen Botea), cu 15,02 m.
 

Marian Petre, finalist şi la Europene

 
Recent, Marian Petre a participat la Campionatul European de juniori 1 de la Boras (Suedia), reuşind să se califice în finala probei de triplusalt; în care a ocupat locul 12, cu 15,01 m. Sportivul de 19 ani a acces în ultimul act cu o performanţă superioară, 15,20 m, însă în finală s-a concurat în condiţii speciale, pe ploaie. Cristian Constantin este student din vara lui 2017 în SUA, cu bursă integrală, la Universitatea din Pennsylvania. Întâi a studiat la Facultatea de Inginerie Chimică şi Biomoleculară, acum este la Inginerie Mecanică. În vârstă de 22 de ani, Cristian a continuat sportul peste Ocean, participând cu succes la întreceri atletice.
 

Bronz şi pentru ştafeta faristă

 
O altă medalie obţinută de Constanţa la Naţionale, în prima zi, a fost cea de bronz a ştafetei CS Farul de 4X100 m, formată din Adrian Boldeanu, Marian Petre, Florin Vişan şi David Năstase, care au încheiat cursa în 42,15 s. În proba feminină de triplusalt, Cristina Bujin (CS Farul - Rapid Bucureşti; antrenor, Daniel Cojocaru) a fost a patra, cu 13,45 m, iar Andreea Lefcenco (CS Farul; antrenor, Alin Larion) - a cincea, cu 13,05 m. La 400 m, Tania Borisov (LPS „Nicolae Rotaru“ - CS Farul; antrenor, Gabriel Zaharia) s-a clasat pe poziţia a opta, cu 61,04 s.

Imaginea a fost preluată de pe Facebook Melania Grecu. 
 
Citeşte şi:
 

Mobilizare exemplară Atletul Răzvan Grecu a avut probleme în pregătire, dar a reuşit un rezultat mare la Europene

 

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.