Un ursuleţ îi poartă noroc la turnee Simona Halep se dă în vânt după mâncarea spaniolă (galerie foto)

Cea mai bună jucătoare de tenis din România a dezvăluit ce preferinţe culinare are, ce oraş din lume îi place în mod deosebit şi cum îşi omoară timpul atunci când zboară cu avionul
 
Aflată în SUA, la turneul de la Indian Wells, unde s-a calificat în optimile de finală, Simona Halep este solicitată şi pentru multe acţiuni promoţionale, sesiuni de autografe, jocuri şi interviuri la radio şi la televiziune. Cap de serie numărul şase în California, constănţeanca de 22 de ani este înconjurată cu atenţie şi simpatie şi privită pe măsura statutului la care a ajuns, acela de vedetă a tenisului mondial.
 
La emisiunea „All Access Hour”, Simona a răspuns şi întrebărilor venite din partea fanilor, care au dorit să afle cât mai multe despre ea. Jucătoarea a dezvăluit că felul ei preferat de mâncare este paella, iar pe lista de bucate un loc fruntaş ocupă şi pizza, „care cred că le place tuturor”. Paella este un preparat bazat pe orez, originar din zona lacului Albufera, o lagună pe coasta de est a Spaniei, în regiunea Valencia. Este fel principal de mâncare, se serveşte caldă, iar ca principale ingrediente are orezul alb, roşiile, fructele de mare sau carnea de pui şi iepure şi vegetalele. Pe lângă Europa de Vest, paella este populară şi în America Latină sau în America de Nord. Atunci când îşi face bagajele pentru participarea la turneele din întreaga lume, Simona nu uită să ia cu ea un ursuleţ de pluş, care consideră că îi poartă noroc. „L-am primit de la cineva din România, care se bucură foarte mult să ştie că are o aşa importanţă pentru mine”, arată Simona, care, în timpul lungilor zboruri cu avionul, doarme, citeşte sau joacă pe telefonul mobil Candy Crush Saga. Petrecând foarte puţin timp acasă, la Constanţa, Simona nu şi-a achiziţionat un animal de companie, însă acestea îi plac, în special câinii, dintre care se detaşează Lassie. Sportiva constănţeană a câştigat până acum şapte turnee, şase în 2013 şi unul în acest an, cel de la Doha. Şi pentru această victorie, capitala Qatarului i-a intrat la inimă. „A devenit oraşul meu favorit din circuit. La Doha am realizat cea mai importantă victorie de până acum, dar îmi place şi pentru că e un oraş liniştit. A fost un turneu incredibil, am jucat cu adevărat bine şi m-am bucurat de fiecare zi pe care am petrecut-o pe teren. Am ajuns târziu în Qatar, pentru că am jucat întâi în Fed Cup, la Budapesta, astfel că a trebuit să mă adaptez foarte repede. Nu mă aşteptam să câştig, întrucât veneam din sală, dar am jucat din ce în ce mai bine de la zi la zi, de la meci la meci. M-am bucurat foarte mult pentru acest succes. Am simţit că pot câştiga turneul când am bătut-o pe Agnieszka Radwanska în semifinale. Am sărbătorit victoria în România, la un restaurant, cu familia şi prietenii”, a declarat Simona. De loc din Constanţa, dar mutată la Bucureşti pentru pregătire, Halep revine de fiecare dată cu plăcere acasă, atunci când programul i-o permite. „În fiecare vară, petrec la Constanţa o săptămână, doar pentru a merge la plajă”, arată tânăra de 22 de ani.
 
Se duelează cu Bouchard în optimi
 
Perioada magică din viaţa şi din tenisul Simonei Halep continuă. Constănţeanca merge foarte bine şi la turneul Indian Wells, unde este cap de serie numărul şase şi unde s-a calificat în optimile de finală, după victoria cu 6-2, 4-6, 6-4 cu Lucie Safarova (Cehia), a 26-a favorită a întrecerii. În partida următoare, Simona se va duela cu o jucătoare promiţătoare, Eugenie Bouchard, din Canada (numărul 19 mondial şi semifinalistă la Australian Open în acest an), care a învins-o cu 6-3, 6-3 pe Sara Errani (Italia), cap de serie numărul 9. Dacă va trece şi de Bouchard, Simona va întâlni în sferturi învingătoarea din meciul Casey Dellacqua (Australia, o sportivă venită din calificări) - Lauren Davis (SUA). „Mă simt foarte bine la Indian Wells, mă bucur că am revenit. Faţă de anul trecut, pe teren sunt mai agresivă şi lovesc mai tare mingea, pentru a încheia punctul repede. De asemenea, sunt mai relaxată şi joc din plăcere. Trebuie să-mi îmbunătăţesc serviciul însă. Visul meu e să câştig un turneu de Grand Slam, ca Virginia Ruzici, care a triumfat la Roland Garros. Momentan însă, mă bucur de ce mi se întâmplă. Sunt mândră că am devenit model pentru copii, unii apucându-se de tenis după ce m-au văzut jucând pe mine”, a spus Simona, care are un culoar bun la Indian Wells. În plus, a beneficiat şi de unele rezultate favorabile, ceea ce a făcut ca în acest moment să urce pe locul şase WTA. În plus, are şanse ca de săptămâna viitoare să ajungă şi pe cinci, devenind astfel jucătoarea din România cel mai bine clasată din istorie!
 
A tras la ţintă cu baloane cu apă
 
La Indian Wells, Simona Halep a participat şi la o întrecere inedită, orchestrată în aceeaşi emisiune „All Access Hour”. Favoritele turneului au fost puse să arunce la ţintă cu baloane cu apă, de la înălţime. „Nu am mai participat la aşa ceva până acum. Vreau şi eu să văd cum mă descurc”, a spus Simona înainte de concurs. Şi s-a descurcat, a ochit ţinta. Alături de ea s-au mai aflat jucătoare precum Agnieszka Radwanska, Angelique Kerber, Jelena Jankovici, Li Na, Maria Sharapova, Petra Kvitova, Victoria Azarenka sau Sam Stosur. Pe lângă acest concurs distractiv, Simona a luat parte şi la o sesiune de autografe la standul unui sponsor al turneului californian.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simona Halep explică de ce nu va participa nici la turneul de la Madrid

21 Apr 2024 789

Mihai Covaliu, președintele COSR, despre ce șanse are Simona Halep să evolueze la Jocurile Olimpice Paris 2024

18 Apr 2024 556

Simona Halep nu va mai participa la turneul de la Oeiras. „Schimbare de planuri!“

11 Apr 2024 1139

Simona Halep, supusă unui nou control anti-doping

09 Apr 2024 889

Simona Halep a primit wild-card și pentru turneul de la Madrid

03 Apr 2024 1231

Pe ce loc în clasamentul mondial se află Simona Halep, după participarea la Miami Open

01 Apr 2024 869

Simona Halep ratează meciurile echipei naționale împotriva Ucrainei și participarea la Jocurile Olimpice de la Paris

30 Mar 2024 754

Simona Halep a revenit în țară de la Miami „Sunt bucuroasă că, din această carieră, am câștigat un om foarte valoros“

25 Mar 2024 1614

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 847

Simona Halep, petrecere specială, în care au fost sărbătoriți Stere și Nicolae Halep

24 Mar 2024 4375

Simona Halep „Îl aştept pe Carlos Martinez să începem. Am fixat o perioadă de încercare“

21 Mar 2024 732

Simona Halep, revenire de bun augur în turnee. Cu set câștigat! „Această zi va rămâne foarte specială pentru mine“. Cine e noul antrenor

20 Mar 2024 982

WTA Miami 2024 Simona Halep a câștigat setul întâi cu 6-1, dar a pierdut primul meci de la revenirea în turnee

20 Mar 2024 1574

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 742

Simona Halep, convocată pentru meciul din Billie Jean King Cup cu Ucraina. Pe site-ul competiției, apare pe locul 58 în lume!

15 Mar 2024 724