„Una dintre cele mai frumoase zile din viața de sportiv!“ Medalii și emoții pentru constănțeni la Naționalele de atletism (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

 

 
  • Dragoș Silvestru (CS Farul Constanța - CS Rapid București) s-a clasat pe locul patru la seniori și a cucerit aurul la tineret.
  • Marian Petre (CS Farul - CS Rapid) a urcat pe podium la triplusalt, cucerind două medalii (aur la tineret și argint la seniori).
  • Campion al României de tineret a devenit și Marius Bîra (CSU Simona Halep Constanța - CS Dinamo București), la aruncarea greutății.
 
Etapa finală a Campionatelor Naționale de sală la atletism rezervate seniorilor (ediția 52), tineretului (ediția 39) și probe combinate, întrecere desfășurată la București, în sala de „Ioan Soter” din cadrul CSN București „Lia Manoliu”, le-a adus medalii și sportivilor de pe litoral.   
 
Dragoș Silvestru (CS Farul Constanța - CS Rapid București; antrenor, Alin Larion) s-a clasat pe locul patru la seniori și a cucerit aurul la tineret la săritura în lungime, cu 7,50 m, iar momentul a fost unul emoționant și plin de semnificații pentru tânărul sportiv. „Am reușit! Campionatul Național de Seniori și Tineret indoor din acest an s-a terminat cum nu se putea mai bine. După 6 ani de zile, am reușit să obțin la această ediție prima mea medalie de aur la individual în proba de lungime. Aș dori să le mulțumesc antrenorilor care au contribuit la acest lucru: doamnei Niculina Chiricuță, care mi a arătat tainele atletismului și cu «ce se mănâncă», doamnei Carmen Botea, care a avut un rol foarte important atât în construirea atitudinii mele, cât și în modul de abordare a fiecărui concurs și în primul rând antrenorului, prietenului, Alin Larion. care mă ajută să mă perfecționez în fiecare zi atât ca sportiv, cât și ca om. Aș dori să-i mulțumesc pentru încrederea pe care o are în mine, dar și pentru răbdare pe care o are cu mine! Totodată, mulțumesc Clubului Sportiv Farul Constanța  și Clubului Sportiv Rapid București, pentru sprijinul pe care mi-l acordă («Băiatul de la Fântâna-Mare a bătut orășenii!», cum ar spune doamna Niculina Chiricuță)“, a fost mesajul lui Dragoș Silvestru.
 
„Mă bucur pentru reușita ta!“
 
„Cum s-a întâmplat până în momentul acesta, năzuințele tale s-au materializat, sunt sigur că ceea ce îți vei pune în minte va fi pavăză și caracter determinant! Ține-o tot așa!“, a fost răspunsul lui Alin Larion, în timp ce Niculina Chiricuță a menționat: „Doamne, îți mulțumesc, i-ai împlinit visul, l-ai ajutat și ai fost acolo cu el, ai fost zi de zi alături de el și i-ai luat durerile pe care le-a avut, i-ai dat încredere, putere, pentru a trece peste. Alin a fost lângă el și au reușit împreună, părinții lui nemaipomeniți care l-au îmbărbătat neîncetat au fost alături de el și l-au susținut în proiectele sale și, iată, reușita a venit. Mă bucur pentru reușita ta, te iubesc, băiat inteligent, mereu îți doreai să fii campion național, felicitări!“.
 
Aproape de podium și la seniori
 
Alin Larion a subliniat că Dragoș Silvestru putea lua medalie și la seniori, realizând aceeași performanță cu a sportivului clasat pe locul trei, care a avut însă câștig de cauză. „Dragoș a făcut o surpriză foarte plăcută, în condițiile în care el face garduri. Suntem foarte încrezători“, a menționat Alin Larion.  
 
După doi ani, din nou bucurie

 
Și un alt elev de-al său, Marian Petre (CS Farul - CS Rapid), a urcat pe podium, la triplusalt, cucerind două medalii (aur la tineret și argint la seniori, cu 14,95 m). Venit după o perioadă dificilă, acest succes este cu atât mai prețios pentru atlet. „După doi ani în care nu am putut concura, din cauza unei accidentări și a unei operații la gleznă, acum am reușit să revin. Mulțumesc în primul rând părinților și domnului antrenor Alin Larion, că au fost alături de mine în toată această perioadă de revenire și promit că nu mă voi opri aici“, a precizat Marian Petre.
 

Campion al României de tineret a devenit și Marius Bîra (CSU Simona Halep Constanța - CS Dinamo București; antrenor, Costel Grasu), la aruncarea greutății, cu 16,14 m, performanță care a fost a patra la seniori. 
 
Alte medalii de argint
 
De asemenea, Ioana Emilia Colibășanu (LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța - CS Farul; antrenor, Elena Colibășanu) a devenit vicecampioană națională de tineret la triplusalt, cu 12,63 m (locul 5 la senioare), iar pe treapta a doua a podiumului în întrecerea de tineret au urcat și David Ciolpan (CS Farul - CSU Simona Halep; antrenor, Alin Larion), la lungime (7,14 m - locul 7 la seniori), dar și ștafeta 4X400 m a CS Farul (Dragoș Silvestru, Andrei Sterea, Marian Petre, Ionuț Vasile), cu 3:12.11 (locul 4 la seniori). 
 
Pe locul patru la tineret
 
La 400 m, Ionuț Vasile (CS Farul - CSU Simona Halep; antrenor, Alin Larion) s-a clasat pe locul patru la tineret, cu 51,99 s (locul șase la seniori), aceeași poziție la tineret (și cinci la seniori) i-a revenit, cu 3.286 puncte, și lui Călin Dumitrache (CSU Simona Halep; antrenor, Alin Larion), la heptatlon (60 m, lungime, greutate, înălțime, 60 m garduri, prăjină, 1.000 m). La aruncarea greutății, Mădălina Manole (CS Farul; antrenor, Gheorghe Ciulei) s-a clasat, cu 11,25 m, pe locul cinci la tineret și la opt la senioare. În competiția senioarelor de la triplusalt, Cristina Bujin (CS Farul - Rapid București; antrenor, Daniel Cojocaru) a ocupat locul patru, cu 13,09 m, în timp ce Andreea Lefcenco (CS Farul; antrenor, Alin Larion) a încheiat evoluțiile pe locul șapte, cu 12,24 m. 
 
„Sunt unul dintre cei mai fericiți antrenori“
 
„Azi cred că a fost una dintre cele mai frumoase zile din viața atletică ale lui Dragoș Silvestru (CS Farul - Rapid București), care, cu 7,50 m, și-a îmbunătățit recordul personal și a reușit să câștige medalia de aur la lungime - tineret. Cu mult tact, perseverență și punând în «compoziție» cunoștințele teoretice de la facultate, a reușit să aducă încă o medalie prețioasă alături de cele 2 ale lui Marian Petre la triplusalt! Performanțele vin după munca tenace și în urma dorinței de a arăta tuturor că, atunci când îți dorești ceva, nu te poate împiedica nimic și nimeni. Tot la lungime, David Ciolpan, medalie de argint cu speranțe pentru viitor! Bucurie pentru noi la ștafeta 4x2 tururi, unde am ocupat locul 2 la tineret și 4 la seniori cu 2 săritori (Petre Marian și Silvestru Dragoș), Andrei Sterea și Ionut Vasile, care este și posesorul în acest concurs a unui loc 4 la tineret, cu record personal! Bravo pentru colegialitate, pentru cum ați reușit să fiți o echipă adevărată! Eu sunt unul dintre cei mai fericiți antrenori când pot să văd ce performanțe pot realiza atleții mei. Păcat că nu am alergat și cu cea de-a doua ștafetă, care avea șanse mari la medalie!“, a precizat Alin Larion.
 
Recorduri personale și pentru cei de la CSS1 Constanța
 
La startul întrecerilor din capital s-au aliniat și tinerii atleți de la CSS1 Constanța pregătiți de soții Coculeana și Ioan Oltean. În ciuda vârstei mai mici, sportivii au avut evoluții apreciate, obținând și recorduri personale: Roxana Constantin - locul 6 la tineret (9 la senioare) la 400 m (60,38 s în finală, 59,70 s în calificări), 26,74 s (PB) la 200 m în calificări (locul 12); David Eduard - locul 7 la tineret (10 la seniori) la 400 m (52,98 s în calificări, 51,99 s - PB în finală), 23,91 s la 200 m (calificări, locul 12); Leonard Durău - locul 4 la tineret (6 la seniori) la triplusalt (13,32 m în calificări, 13,79 m - PB în finală).    
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook  
 
Cirește și:

Atletism. Reprezentanți ai CSS1 Constanța, evoluții la prima etapă a Naționalelor
„Un început bun, cu recorduri personale“ (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atleții de la CSM Constanța au cucerit 12 medalii la Campionatele Naționale indoor pentru seniori și U23 de la București (GALERIE FOTO)

19 Feb 2024 781

Lupte La Constanța sunt în desfășurare Cupa României și finala Campionatului Național, categoria Under-20 (GALERIE FOTO)

19 May 2023 1529

„Un pariu câștigat“ Atletul Dragoș Silvestru, vicecampion național la heptathlon, la seniori, cu un valoros record personal (GALERIE FOTO)

30 Mar 2023 1443

Atletism Robert Bîrsă, Cristian Radu și ștafetele CS Farul Constanța, pe locul întâi la Cupa României (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

26 Jul 2022 1866

Atletism Medalii și recorduri la Naționale. „Școala săriturilor din Constanța este una de excelență“ (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

29 Jun 2022 2862

Atletism Constanţa a urcat pe podium şi la Campionatul Naţional de probe combinate

22 Mar 2021 4928

Atletism CS Farul Constanța, aur și bronz la Campionatul Național de ștafete

04 Oct 2020 4393