Unghii în roşu, galben şi albastru O constănţeancă a fost port-drapelul României la Jocurile Mondiale Universitare (galerie foto)

După ce Horia Tecău s-a aflat în această postură onorantă la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, la competiţia de la Kazan a defilat cu tricolorul o tânără jucătoare de tenis de masă

Constanţa a fost în fruntea sportului românesc atât la Jocurile Olimpice de anul trecut, cât şi la recentele Jocuri Mondiale Universitare de Vară de la Kazan (Rusia). Şi aceasta la propriu, întrucât la ambele întreceri drapelul României a fost purtat, la festivitatea de deschidere, de reprezentanţi ai oraşului de la malul mării.

La Kazan, port-drapel a fost desemnată jucătoarea de tenis de masă Ana-Maria Sebe (22 de ani), participantă pentru a doua oară la această competiţie. Delegaţia României a numărat peste 100 de sportivi, iar alegerea a fost cea mai nimerită, Ana având de partea sa atât valoarea sportivă şi performanţele din arenă (printre altele, este dublă campioană europeană), cât şi aspectul fizic şi ţinuta comportamentală ireproşabilă. Vestea primită i-a adus constănţencei deopotrivă bucurie şi emoţii. „Până în ultimul moment, nu s-a ştiut cine va fi port-drapelul României. Şefa noastră de delegaţie, Claudia Georgescu (directorul Federaţiei Sportului Şcolar Universitar), a zis că doreşte ca cineva cu multe rezultate să ţină steagul. Ştiu doar că a întrebat dacă Sebe, de la tenis de masă, se poate descurca cu drapelul, întrucât este destul de greu. Bineînţeles că am acceptat. A fost o onoare pentru mine să pot reprezenta pentru a doua oară România la această competiţie, a doua ca importanţă după Jocurile Olimpice. Emoţiile au fost enorme. Este o senzaţie minunată să fii acolo, între mii de oameni care aplaudă, şi să ştii că reprezinţi ţara. Simţi că toate orele pe care le petreci în sala de antrenament nu sunt în zadar”, a declarat Ana-Maria Sebe.

Colecţionează căni

Prezenţa la o asemenea întrecere planetară, alături de sportivi şi sportive din atâtea ţări, a fost un motiv de mare mândrie pentru campioana constănţeană. De altfel, la toate întrecerile internaţionale la care participă, Ana se încarcă cu patriotism şi, de obicei, îşi face, încă de acasă, unghiile degetelor de la mâini în roşu, galben şi albastru. Aşa a fost şi la Kazan, unde, în plus, le-a dat colegelor ei şi mamei sale, antrenoarea Liliana Sebe, câte o brăţară tricoloră. „Am vrut să avem toate aproape de inimă câte o părticică din România şi să arătăm că suntem o echipă unită”, a spus tânăra Sebe. Din pricina programului încărcat, fetele nu prea au avut timp să viziteze oraşul Kazan. În puţinul timp liber, au ales să meargă la partide şi confruntări din alte sporturi. De regulă, Ana colecţionează căni din fiecare ţară în care concurează, însă acum nu şi-a luat suveniruri tradiţionale ruseşti.

Învinse de asiatice şi de ex-sovietice

Lotul de tenis de masă a fost format din Ana-Maria Sebe, Cristina Hârâci, Andreea Filip (toate trei de la Constanţa), Andrada Vincze şi Mihaela Dospina. La echipe, România a fost învinsă în primele 16 de Belarus. În grupă, tricolorele s-au luptat cu Rusia, Germania, Hong-Kong şi Estonia, câştigând toate partidele, mai puţin cea cu Rusia, reprezentativă care, în final, avea să câştige medaliile de bronz. „A fost o competiţie foarte grea. Încă din serii ne-am întâlnit cu adversarele noastre cele mai puternice, cu care ne duelăm de mulţi ani, încă de când eram cadete”, a arătat Ana-Maria. La individual, ea şi Cristina Hârâci au ieşit din grupe, pierzând pe tabloul principal, în primele 64 de jucătoare. Ana a fost învinsă de o sportivă din Taipei, iar Cristina de o chinezoaică.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 355

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 547

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 444

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 678

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1215

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 429

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 998

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1047

ACS Marina aduce la Constanța 4 titluri europene la Ju Jitsu (GALERIE FOTO)

10 Apr 2024 842

Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de 6.000.000 lei, reținută de inspectorii vamali în portul Constanța Sud

10 Apr 2024 373

Simona Halep, supusă unui nou control anti-doping

09 Apr 2024 858

Primăria Cumpăna, județul Constanța, demarează proiectul „Consolidare, Extindere, Modernizare, clădire corp A – Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Cumpăna”

09 Apr 2024 545

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. AS Viișoara - Constructorul Topraisar, meci cu zece goluri

08 Apr 2024 1211

Sambo Sportivele de la CSM Constanța, pe podium la Cupa Mondială (GALERIE FOTO)

08 Apr 2024 414

Primăria Valu lui Traian, județul Constanța, a cumpărat mobilier pentru sala de sport (DOCUMENT)

06 Apr 2024 1279