Unirea Constanța, fără niciun punct după primele trei etape Ianis Zicu - „Sunt multe lucruri care au afectat acest început de sezon“

 

 
  • În etapa a treia, Unirea Constanța a cedat în deplasare cu Universitatea Cluj, dar oaspeții au fost aproape de un rezultat pozitiv.
  • Echipa de pe litoral a pierdut toate cele trei meciuri susținute până acum în campionat și se află pe locul 19, penultimul, în clasament.
  • În runda următoare, Unirea întâlnește pe teren propriu Politehnica Timișoara.
 
Reprezentanta județului Constanța în Liga a 2-a de fotbal, Unirea Constanța (noua denumire a AFC Farul Constanța), a pierdut toate cele trei meciuri susținute până acum în campionat și se află pe locul 19, penultimul, în clasament, mai jos de „delfini“ aflându-se doar Astra Giurgiu, cu -5 puncte, echipă care a fost sancționată cu o penalitate de 8 puncte.
 
Pe lângă faptul că a pornit târziu la drum, demarând campionatul cu o pregătire insuficientă, Unirea Constanța a și întâlnit în primele trei etape echipe puternice, cu ambiții mari: Concordia Chiajna (în fața căreia a cedat cu 0-2 în deplasare), FC Hermannstadt (0-2 acasă, la Techirghiol) și U Cluj (0-1 în deplasare, în acest ultim meci formația de pe litoral fiind însă aproape de un scor pozitiv). „Cred că rezultatul de la Cluj este nedrept. Un egal ar fi fost corect, dar trebuie să acceptăm cum s-a încheiat partida. Trebuie să privim înainte cu încredere. Dacă aș spune că sunt mulțumit că am arătat mai bine ca la primele două meciuri, lumea va spune că sunt nebun, iar faptul că nu am obținut niciun punct nu reprezintă nimic, chiar dacă am evoluat mai bine. Asta este, avem o săptămână să ne pregătim pentru partida următoare și sper să obținem primele trei puncte, pentru că situația nu este OK“, a declarat Ianis Zicu, antrenorul Unirii, după meci, la Digi Sport.

 
„Mi-aș dori tare mult ca și noi să avem un teren decent“

 
Principalul echipei constănțene s-a referit și la aspectele organizatorice de la Unirea. „Sunt multe lucruri care au afectat aceste început de sezon, lucruri pe care eu, ca antrenor, nu ar trebui să le simt. Sper ca la începutul de săptămână să reglăm lucrurile din punct de vedere organizatoric, ceea ce avem nevoie pentru a face fotbal de performanță. Rezultatele sunt în spinarea meu, îmi asum toate cele trei meciuri de până acum, dar vreau să-și asume și cei care conduc această echipă vizavi de ce înseamnă condiții și respect față de munca jucătorilor, pentru că avem nevoie de profesionalism. Când văd acest stadion (n.r. Cluj Arena), simt că sunt la fotbal, simt că băieții vor să aibă astfel de condiții și mi-aș dori tare mult ca și noi să avem un teren decent“, a punctat Zicu, potrivit sursei citate.

 
„Îmi era dor de astfel de momente“

 
Tehnicianul constănțean speră ca situația să intre în normal la clubul de pe litoral. „Totul s-a făcut pe ultima sută de metri, asta a fost situația, obiectivul este să avem liniște în acest campionat. Sper ca lucrurile să evolueze în direcția în care ni s-a promis. Sunt trei echipe foarte bune pe care le-am întâlnit. Chiajna, organizată foarte bine. FC Hermannstadt, echipă de Liga 1, care, din punctul meu de vedere, a retrogradat nedrept, chiar dacă Mioveni a câștigat barajul, cred că Hermannstadt era echipa mai bună. Iar acum am întâlnit o echipă (n.r. Universitatea Cluj) care a obținut maximum de puncte până acum, e susținută de o mulțime de fani, e o atmosferă foarte frumoasă și sincer îmi era dor de astfel de momente. În campionat, sunt câteva echipe care au posibilitățile tehnice, financiare și organizatorice să poată emite pretenții, au tot ce le trebuie pentru a promova și chiar este o bucurie pentru fotbalul românesc ca să intre în Liga 1 o astfel de echipă (n.r. U Cluj), cu un stadion frumos, un oraș frumos, curat, cum nu am văzut de mult timp în România“, a mai spus Ianis Zicu.

 
Nu anunța nimic acea fază

 
La Cluj, Unirea a pierdut în urma unei faze fixe. „E supărător că am luat gol dintr-o asemenea fază, trebuie să fim mai atenți în teren, să nu mai oferim adversarilor ocazia să înscrie astfel. Chiar nu anunța nimic acea fază, noi am fost puțin relaxați. Din păcate, au marcat și asta a fost. Liga a 2-a este puternică, cu jucători buni, mulți de la Liga 1, care își doresc să promoveze, cu U Cluj, FC Hermannstadt, Petrolul. Cred că va fi o întrecere frumoasă, cu fotbal atractiv. Sper și îmi doresc din tot sufletul ca la noi la echipă să se pună la punct condițiile. Știm că e greu la început. Și pentru noi e dificil, am jucat cu trei echipe care se bat la promovare“, a spus și fundașul Ionuț Cioinac.

 
Următorul adversar, Poli Timișoara

 
Fără niciun punct până acum și golaveraj 0-5, Unirea întâlnește în următoarea etapă, pe teren propriu, Politehnica Timișoara (locul 9, cu 3 puncte în două partide, după o victorie și o înfrângere, golaveraj 3-4). În etapa a treia, formația bănățeană se duelează în propriul fief cu FC Buzău (locul 16, cu 0 puncte), meciul fiind programat duminică, 15 august, de la ora 11.30.   
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 

Sursa foto: Facebook (Unirea Constanța)

 
Citește și:
 
Unirea Constanţa a pierdut cu Universitatea Cluj, dar a fost aproape de un rezultat pozitiv

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1129

Farul Constanța, meciuri amicale cu Dunărea Călărași și Unirea Slobozia

18 Mar 2024 1024

Rugby Echipa Under-20 a CSM Constanța, învinsă de LPS Suceava (GALERIE FOTO)

02 Mar 2024 925

Victorie și calificare în play-off pentru voleibaliștii de la CSM Constanța (GALERIE FOTO)

25 Feb 2024 562

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Unirea Principatelor Române ne arată un fapt esențial, anume că deciziile curajoase pot modela destinul unei națiuni unite”

24 Jan 2024 543

Piesă din patrimoniul Muzeului de Artă Populară Constanța, expusă cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române

24 Jan 2024 620

Știri Constanța azi LIVE. Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la Constanța! (FOTO+VIDEO)

24 Jan 2024 1573

Programul Muzeului de Artă Populară Constanța pe 24 ianuarie

23 Jan 2024 618

LIVE TEXT Unirea Principatelor Române, sărbătorită la MINA Constanța printr-un simpozion (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Jan 2024 864

Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la Constanța! Agenda evenimentelor

22 Jan 2024 942

Simpozion despre Unirea Principatelor Române la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

22 Jan 2024 699

Conferință de presă AUR Constanța, la sediul nou. George Simion prezent la eveniment

13 Jan 2024 1583

Retrospectiva sport Constanța 2023, anul în care Farul a devenit campioana României! Eroi, rezultate și întreceri de top la malul mării

18 Dec 2023 1381

Volei CSM Constanța, victorie-blitz cu Unirea Dej

10 Dec 2023 874

Fotbal Liga a 5-a Constanța. Rezultatele din etapa a 9-a, respectiv a 11-a + clasamentele

06 Nov 2023 2194