Universitatea Ovidius din Constanța FEFS a organizat workshop-ul „Multidisciplinaritate în sportul de performanţă”

 
  • Manifestarea s-a dovedit un foarte bun îndrumar pentru activitatea viitorilor absolvenţi a ciclurilor de studii de licenţă, master şi doctorat, dar şi a celor care își propun să devină antrenori, profesori de educație fizică și sport, kinetoterapeuți sau manageri în domeniul Științei Sportului și Educației Fizice. 
 
 
Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS) a Universității Ovidius din Constanța (UOC) a organizat în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Constanța și Decathlon Constanța, workshopul „Multidisciplinaritate în sportul de performanţă”, dedicat studenților și specialiștilor în domeniu, informează prof. univ. dr. Ionel Melenco, decanul Facultății de Educație Fizică Sport, potrivit unui comunicat al Biroul de presă al universităţii.
 
Conform sursei citate, manifestarea, de cel mai înalt nivel academic, s-a dovedit un foarte bun îndrumar pentru activitatea viitorilor absolvenţi a ciclurilor de studii de licenţă, master şi doctorat, dar şi a celor care își propun să devină antrenori, profesori de educație fizică și sport, kinetoterapeuți sau manageri în domeniul Științei Sportului și Educației Fizice. 
 

De un real interes s-au bucurat aserțiunile prof. univ. dr. Aron Adrian - fost student al FEFS, în prezent profesor la Departamentul de Studii Doctorale în Recuperare Medicală de la Universitatea Radford (SUA), care a pus în discuție noutăți în strategia sportului internațional prin intermediul creativității active a specialiștilor domeniului în prezentarea sa intitulată «Ingredientul lipsă din rețeta succesului», a subliniat  decanul FEFS, prof. univ. dr. Ionel Melenco.

 
Totodată, în cadrul workshop-ului conf. univ. dr. Diana Gidu, conf. univ. dr. Teodor Dragoș şi lect. univ. dr. Adrian Georgescu au prezentat particularități ale antrenamentului sportive, legat indisolubil de domenii conexe prin multidiciplinaritate.
 
La rândul ei, prof. Mariana Solomon, director executiv al DJST Constanța, a prezentat tema „Legislație în domeniul sportului în context pandemic”, venind astfel în sprijinul antrenorilor și sportivilor prin particularizarea unor modalități ale pregătirii și participării la competiții sportive.
 

O notă distinctă, în cadrul evenimentului, a constituit-o medalionul realizat pe marginea unui sportiv de excepție şi a unei mari campioane care a cristalizat soluții legate de organizarea sportului din România - Narcisa Lecușanu, se menţionează în comunicat.

 
În aceeași notă distinctivă, moderatorul workshopului, conf. univ. dr. Cristian Popa, director de departament la FEFS, i-a introdus în cadrul evenimentului şi pe managerii Alex Nedelcu și Grosu Vicențiu (Decathlon Constanța) care au prezentat materiale sportive de ultimă generație.
 

Cei peste 215 de participanți au apreciat ca fiind de un real folos desfășurarea acestui workshop, la finalul acestuia prof. Szemerjai Andrei, Directorul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța, subliniind necesitatea organizării și pe viitor a unor manifestări de asemenea amploare în care interconexiunile se pliază pe așteptările participanților și care aduc plus valoare domeniului nostru, coagulând informații pertinente în epoca digitalizării, se mai arată în comunicat.

 
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Universitatea Ovidius Constanța Cine sunt câștigătorii celei de-a XII-a ediție a Sesiunii de comunicări ştiinţifice pentru elevi „Noi şi Economia”.

27 Mar 2024 559

Universitatea Ovidius din Constanța Cine sunt câștigătorii celei de-a IV-a ediții a concursului de discursuri publice „Puterea Cuvintelor”? (FOTO)

27 Mar 2024 405

Întâlnire cu Ambasadorul Republicii Franceze, ES Nicolas Warnery, la Universitatea Ovidius din Constanța (FOTO)

27 Mar 2024 398

Cea de-a XII-a ediție a Sesiunii de comunicări știinţifice pentru elevi „Noi și Economia”, la Universitatea Ovidius din Constanţa

27 Mar 2024 337

ÎPS Teodosie, primele declarații despre procesul cu Universitatea Ovidius – „Eu cu salariul meu făceam milostenie“ (VIDEO)

25 Mar 2024 1224

In memoriam acad. prof. univ. dr. Nicolae Manolescu, Doctor Honoris Causa al Universităţii Ovidius din Constanţa

24 Mar 2024 513

ÎPS Teodosie, proces cu Universitatea Ovidius! Prejudiciul, estimat la circa 30.000 de euro. Ce reprezintă suma solicitată

22 Mar 2024 780

Prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Protecting Children in Sport Developing Safe and Inclusive Sport Organizations la Universitatea Ovidius Constanța

20 Mar 2024 448

Universitatea Ovidius Constanța Lansarea volumului „Conciones Latinae Muldavo”, editat de acad. Gheorghe Chivu și prof. univ. dr. habil. Florentina Nicolae

20 Mar 2024 424

Se împlinesc 34 de ani de la fondarea Universităţii Ovidius din Constanţa

20 Mar 2024 632

Zilelor Porților Deschise Universitatea Ovidius din Constanța își prezintă oferta educațională

20 Mar 2024 455

Justiție Constanța Cererea de preschimbare a termenului de judecată, formulată de fostul rector Dănuț Epure, respinsă de magistrați

19 Mar 2024 583

Conferința „Dragoste, Rușine, Ură- despre Emoții și Buna Ordine în Țările Române, sec. XVIII-XIX”, la Universitatea Ovidius din Constanța

13 Mar 2024 495

Cea de a IV-a ediție a concursului de discursuri publice „Puterea Cuvintelor”, la Universitatea Ovdius din Constanța

12 Mar 2024 397

Studentă a Facultății de Medicină din cadrul Universității Ovidius din Constanța, calificată în etapa finală a Concursului internațional de oratorie în limba franceză

11 Mar 2024 582