Uriaşul din Năvodari Povestea lui Roberto Măgureanu, cel care l-a învins la skandenberg pe Cristi Migit, vicecampion mondial

Provocarea lansată de constănţeanul Cristi Migit, vicecampion mondial de skandenberg la juniori, în cadrul întrecerii „Cristi Migit vs. 100“, l-a adus la masa de concurs şi pe culturistul din Năvodari Roberto Măgureanu, cel care avea să-l învingă pe Migit şi să câştige premiul de 1.000 de euro.

În vârstă de 19 ani, Roberto nu avea de gând să participe la întrecerea de la Constanţa. Mai mult, nici nu ştia de aceasta! În ziua concursului, era acasă, la Năvodari, şi, fiind elev în clasa a 12-a la Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu“, făcea meditaţii pentru examenul de Bacalaureat. La un moment dat, primeşte telefon de la câţiva prieteni, care îl pun în temă cu show-ul „Cristi Migit vs. 100“, la care ei participaseră cu puţin timp înainte, fără succes însă.
 
„Mi-au spus să vin să intru şi eu în concurs, că e un băiat (n.r. Cristi Migit) care are forţă şi pe care nu-l poate pune nimeni la skandenberg. Eu nu prea voiam să vin, că sunt şi accidentat la mână, dar băieţii au insistat şi, până la urmă, m-au convins. Am zis hai să vedem cine e tipul acesta atât de puternic“, povesteşte Roberto Măgureanu, un sportiv cu un fizic herculean (având 1,88 m înălţime şi ajungând la peste 130 kg în perioada de masă musculară).

„Un băiat de nota 20, un sportiv adevărat“

Când tânărul culturist a ajuns la Constanţa, Cristi Migit (18 ani, 72 kg) pusese peste 80 de constănţeni dornici să-şi măsoare forţele cu el. Roberto Măgureanu a intrat imediat în concurs şi a reuşit să-l învingă pe Migit, cel care, în octombrie 2016, în Bulgaria, la Blagoevgrad, devenise vicecampion mondial la categoria 75 kg a juniorilor! „La kilogramele sale, Cristi Migit mi s-a părut puternic. Dar cel mai important e că este un băiat umil, la locul lui, de treabă. Un băiat de nota 20, un sportiv adevărat. După ce l-am cunoscut, pot spune că îl apreciez mult. Păstrăm legătura“, a precizat Roberto Măgureanu.

Tatăl său a fost campion la box

Învingătorul lui Cristi Migit nu a practicat şi nu s-a antrenat în mod organizat până acum la skandenberg, dar a mai făcut meciuri cu prietenii săi şi nu îl învinsese nimeni, graţie forţei sale. Din acest punct de vedere, Roberto îl moşteneşte pe tatăl său, regretatul Robert Măgureanu, fost campion naţional de box la categoria supergrea.
 
După ce a cunoscut gustul succesului în meciul cu Migit, Roberto nu exclude ca, de acum înainte, să facă şi skandenberg, în paralel cu culturismul. „Ar fi o opţiune, de ce nu? În perioada de masă, când sunt mai puternic, aş putea face şi skandenberg. În perioada de pregătire pentru concurs însă, nu. Acum sunt pe dietă, am dat jos 15 kg într-o lună şi sunt extrem de slăbit fizic. Dar, după concurs, când îmi recapăt forţele, pot urma şi skandenberg“, a precizat Roberto Măgureanu.
 
În prezent, culturistul se pregăteşte pentru etapa regională a Campionatului Naţional, de pe 11 martie, de la Bucureşti, faza finală fiind pe 31 martie.

Triplu campion al Spaniei la judo

La vârsta de patru ani, Roberto a plecat alături de familie în Spania, unde a stat zece ani. Acolo a făcut judo opt ani, fiind triplu campion naţional la judo. În urmă cu zece ani, tatăl său a murit în Spania. Întors la Năvodari, Roberto a practicat şi boxul, iar de doi ani şi jumătate face culturism, la sala Albatros de la Năvodari, unde se pregăteşte cu fostul multiplu campion Costel Căileanu. Tânărul sportiv a fost legitimat la CS Farul Constanţa, iar Naţionalele din luna martie sunt prima lui competiţie oficială de body-building! „În culturism, e nevoie de pregătire îndelungată ca să ajungi să concurezi. Eu am avut o evoluţie rapidă din punctul de vedere al dezvoltării musculare graţie geneticului meu“, povesteşte Roberto.

Are perimetrul braţului de 53 cm

În perioada de masă, colosul din Năvodari are 131 de kilograme, iar în concurs coboară la 110 kg, iar apoi la 105 kg. Concurează la categoria +90 kg, iar pentru faza regională mai trebuie să dea jos cam 5 kg, urmând apoi să prindă forma de vârf la etapa finală a Naţionalelor, de la finele lunii martie. În acest moment, Roberto are perimetrul braţului de 53 cm, al coapsei - 76 cm, iar perimetrul toracic e în jur de 130 cm. Recordul său personal la împins culcat cu bara pentru pectorali e de 190 kg pentru o repetare, iar la genuflexiuni - 200 kg. La antrenamente, Roberto lucrează însă cu greutăţi care-i permit să facă mai multe repetări. După absolvirea liceului, sportivul din Năvodari vrea să dea examen de admitere la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa.
 
Sursa foto: Facebook 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.