Valu lui Traian Atletul veteran Petru - Andrei Condurache, campion european la categoria +70 ani (GALERIE FOTO)



O nouă performanță sportivă pentru atletul veteran Petru – Andrei Condurache, din comunva Valu lui Traian, județul Constanța.

Acesta a făcut parte cu succes din lotul României care a participat la Campionatul European de maraton rezervat categoriei masters, competiție desfășurată în Portugalia, la Funchal (Medeira).

Iar sportivul din Valu lui Traian a cucerit medalia de aur și titlul de campion european pe echipe, categoria de vârstă +70 ani.
 

Cine și-ar fi închipuit, când soțul meu, proaspăt ieșit la pensie după o viață de muncă la birou, s-a apucat de alergat pentru îmbunătățirea sănătății, că va ajunge sa fie selecționat să reprezinte România la campionatele europene și că i se va cânta Imnul Național? Nimeni! Nici măcar el. Medalie de aur și titlul de Campion European la proba pe echipe, categoria M70+. Bravooooo moșule! Suntem foarte mândri de tine!, este mesajul soției campionului, care e cel mai mare susținător al lui.

În ce privește cursa, dupa 30 de kilometri, atletul constănțean a avut probleme cu articulațiile de la genunchi și cu cea de la șoldul drept. A continuat să alerge și a parcurs ultimii 12 kilomtri cu dureri mari, dar, spre meritul lui, a terminat cursa. 

A fost o mândrie pentru soțul meu să facă echipă cu doi atleți de performanță, Stan Turcu, singurul atlet care a reușit performanța unui ultra-maraton montan de 172 de km, la varsta de 70 de ani, și Victor Ilie, care are la activ 330 de maratoane alergate pe șase continente, a mai spus Camelia Condurache, soția lui Petru - Andrei Condurache.


Sursa foto: Facebook (Camelia Condurache)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Campionii, campionii, ole, ole, ole!“ Atletul veteran Petru - Andrei Condurache, cinci noi medalii la Campionatul Balcanic (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

27 Sep 2022 1883

Atletul veteran Petru - Andrei Condurache, din Valu lui Traian, campion național la alergare montană

17 Jul 2022 1857

Atletul veteran din Eforie Nord Vasile Apetroaie, un nou titlu de campion național. Aur la prima sa cursă de 10 kilometri pe șosea (GALERIE FOTO)

20 Apr 2022 3111

„Asta da performanță demnă de un campion“ Veteranul Petru Andrei Condurache, pe podium și la Maratonul Internațional de la Cluj

09 Nov 2021 2516

Medalia care-i lipsea Petru Andrei Condurache, din Valu lui Traian, campion național masters și la maraton. Categoria +70 ani! (document)

03 Nov 2021 4320

Petru Andrei Condurache, atletul veteran din Valu lui Traian „Moșul Duracellׅ“, cinci medalii de aur și una de argint la Campionatul Balcanic (galerie foto)

23 Sep 2021 6963

Vasile Apetroaie şi Andrei Condurache Doi atleţi veterani din judeţul Constanţa, campioni naţionali la alergare montană

21 Apr 2021 3785